Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Marko Piirainen SAK:hon johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi

Jaa

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n hallitus on tänään nimittänyt järjestön hallinto-osaston johtajaksi sekä johtoryhmän jäseneksi 1. huhtikuuta alkaen Marko Piiraisen (45). Hän siirtyy tehtävään Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtajan paikalta.

Marko Piirainen. Kuva: AKT
Marko Piirainen. Kuva: AKT

Marko Piiraisella on vankka kokemus ammattiyhdistysliikkeen edunvalvonnallisista tehtävistä. Hän on aiemmin toiminut muun muassa AKT:n talous- ja henkilöstöpäällikkönä ja työsuojelupäällikkönä (1998–2010) sekä Työväen Sivistysliitto TSL:n hallintojohtajana (2010–2012). Marraskuusta 2012 alkaen Piirainen on toiminut AKT:n puheenjohtajana.

SAK:n hallituksen ja työvaliokunnan jäsen Marko Piirainen on ollut joulukuusta 2012 alkaen.

Piiraisella on kokemusta myös kansainvälisestä edunvalvonnasta kuljetusalan pohjoismaisella (NTF), eurooppalaisella (ETF) ja globaalilla tasolla (ITF). Hän on toiminut hallituksen jäsenenä kaikissa edellä mainituissa järjestöissä.

Solidaarisuustyö on tullut Marko Piiraiselle tutuksi SASK ry:n hallituksen jäsenenä. Hän on myös suomalaisten palkansaajakeskusjärjestöjen kuljetusalan liittojen muodostaman Kuljetusalan Ammattiliittojen Federaation KAF:n puheenjohtaja.

SAK:n hallinto-osaston tehtävänä on varmistaa hyvät toiminta- ja työskentelymahdollisuudet hallinnolle, organisaatiolle sekä henkilöstölle. Vastuualueita ovat toiminnan ja talouden suunnittelu ja seuranta, strategisen suunnittelun organisointi, henkilöstöpolitiikka, sijoitustoiminta, talous- ja palkkahallinto, tietohallinto sekä toimistopalvelut.

– On innostavaa siirtyä töihin SAK:hon. Järjestö on rakennettu vahvalle pohjalle ja on ylivoimaisesti suurin palkansaajien edunvalvoja sekä yhteiskunnallinen vaikuttaja Suomessa. Järjestössä on paljon huippuluokan asiantuntijuutta ja osaamista, Marko Piirainen toteaa.

Hän haluaa kiittää AKT:n jäseniä, ammattiosastojen aktiiveja, hallinnon jäseniä sekä liiton henkilökuntaa yhteisistä hetkistä, joita kertyi eri tehtävissä yli 20 vuotta.

– Markolla on vahva osaaminen ja tausta esimerkiksi talous- ja hallintotehtävistä, laaja yhteiskunnallinen verkosto sekä pitkä esimies- ja johtamiskokemus. Lisäksi hän vahvistaa SAK:n johtoryhmän toimialaosaamista, puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo.

AKT:n vt. puheenjohtajana toimii huhtikuun alusta 1. varapuheenjohtaja Pekka Lehtonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, haastattelupyynnöt viestintäpäällikkö Marjo Pihlajaniemen kautta, puh. 0400 969 633
Marko Piirainen, puh. 09 6131 1200

Kuvat

Marko Piirainen. Kuva: AKT
Marko Piirainen. Kuva: AKT
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 17:ää ammattiliittoa ja noin 900 000 jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme