Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Markus Leikola kirjoittaa kirjaa Ukrainan ja Venäjän suhteista – mesenaattikampanja käyntiin ennätysvauhdilla

Jaa
Markus Leikola on seurannut Ukrainan ja Venäjän suhteita jo 40 vuotta. Kun sota syttyi, Markus Leikola alkoi kirjoittaa. Nyt hän viimeistelee elokuussa julkaistavaa kirjaa Sodan ja rauhan kronikka. Oivaltavassa tekstissä kietoutuvat yhteen sotatoimet, diplomatia, kulttuuri, talous ja viestintä. Kirjan kustantaa Aula & Co. Kirjasta käynnistettiin Mesenaatti-kampanja, jonka tuotoista puolet lahjoitetaan SPR:n kautta Ukrainalle. Parhaillaan käynnissä oleva kampanja saavutti minimitavoitteensa ennätysvauhtia, alle kahdessa vuorokaudessa.
Markus Leikola, kuva Aula / Noora Karlsson
Markus Leikola, kuva Aula / Noora Karlsson
Leikola esittelee teoksessaan Sodan ja rauhan kronikka Ukrainan sodan vuosisataiset taustat ja yllätyskäänteet. 

"Tämä sota on käsittämättömin kaikista niistä sodista, joita olen seurannut. Tapahtumat alkoivat saada selityksensä Venäjän kääntymisestä kohti totalitarismia, mutta tällä kertaa internetin aikakautena. 
Aloin jäsentää ajatuksiani ensin somessa ja yllätyin siitä, kuinka paljon ihmisillä on tarvetta tietää, miten kaikki liittyy kaikkeen. Tässä teoksessa risteilen esimerkkien ja suurien linjojen välillä.
Päätimme yhdessä kustantajani Aula & Co:n kanssa, että näinä aikoina, kun hätä on ennenkokematon, yhdistämme kaksi asiaa toisiinsa: puolet Mesenaatti-kampanjan tuotoista menee Punaisen ristin kautta Ukrainan hädänalaisten hyväksi.”

Markus Leikola on vuonna 1960 syntynyt politiikan ja kulttuurin moniottelija. Hän teki ensimmäisen matkansa Moskovaan ja Kiovaan tasan 40 vuotta sitten. Hänet on palkittu Itä-Euroopan raportoinnistaan valtion tiedonjulkistuspalkinnolla ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla. Lisäksi Leikola on kirjoittanut useamman näytelmän Kremlin uskomattomista käänteistä.

Kirja julkaistaan julkistustilaisuudessa keskiviikkona 10.8. 

Lisätiedot kirjasta ja Leikolan haastattelupyynnöt:
Aula & Co, kustantaja Nora Varjama, nora.varjama@aulakustannus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Markus Leikola, kuva Aula / Noora Karlsson
Markus Leikola, kuva Aula / Noora Karlsson
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Eerikinkatu 36
00180 HELSINKI

info@aulakustannus.fihttps://aulakustannus.fi/

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Kuusivuotiaan kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books mutta on itsenäinen yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Dekkariviikko: uutuuksina muun muassa pankkiryöstökirja, salaseuroja ja vanhoja salaisuuksia7.6.2023 08:51:05 EEST | Tiedote

Dekkariviikon kunniaksi Aula & Co julkaisee useita jännitysromaaneja. Tämä on ryöstö aloittaa Kari Haakanan suomalaisista pankkiryöstöistä kertovan ainutlaatuisen äänikirjasarjan. Niklas Ahnbergin Poika joka paransi haavat on Stranger Things -tyylinen jännitysromaani. Tuire Malmstedtin dekkarissa Lyijysydän yhdistyy toinen maailmansota ja Ravensbrückin keskitysleiri sekä Jyväskylä 1960-luvulla ja nykyään. Jo ilmestyneitä uutuuksia ovat Leigh Bardugon Salatun tiedon seura, Kari Haakanan Tapa hänet ensin ja myydyimpien kirjojen listalle noussut Lynn Messinan historiallinen dekkari Murha paremmissa piireissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme