Karisto

Marraskuu lähestyy, oletko valmis? Laura Suomelan Minä vastaan marraskuu on valloittava tarina talven pimeyden selättämisestä

Jaa

Marraskuuta kammoava kirjailija, erityisnuorisotyönohjaaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Laura Suomela kirjoitti lohtukirjan 17-vuotiaana kotoa pois muuttavasta Emmistä, jonka uusi, itsenäinen elämä ei lähde käyntiin ihan niin kuin hän oli toivonut. Kaiken lisäksi vuoden synkin ajankohta painaa päälle. Voiko marraskuuta peitota millään?

17-vuotias Emmi muuttaa Loimaalta Tampereelle aloittaakseen uuden, itsenäisen elämän, mutta kaikki ei mene niin kuin hän oli suunnitellut: poikaystävä jättää yllättäen, ja elämä opiskelija-asuntolassa ei olekaan juhlia ja yhteisöllisyyttä, vaan yksin omissa oloissa ruudun tuijottamista. Myös kammottava marraskuu lähestyy ja pimeys yltyy.

Jos elää 85-vuotiaaksi, koko elämästä seitsemän vuotta on pelkkää marraskuuta. Siksi Emmi alkaa etsiä tapoja, joilla vuoden yhdennestätoista kuukaudesta voisi saada jotenkin mielekkään. Hän aloittaa ”Minä vastaan marraskuu” -projektin, johon hän onneksi saa mukaansa myös siskonsa ja naapurin Kurosen.

Työssään nuorten parissa Laura Suomela seuraa aktiivisesti, minkälaiset asiat nykynuoria painavat ja mihin erityisesti kaivattaisiin lisätukea. Nuorisotyötausta näkyy ja kuuluu erityisesti Minä vastaan marraskuun aidolta ja tunnistettavalta maistuvassa kielessä.

”Kuulen työssäni usein hyvin rankkojakin tarinoita nuorten elämästä. Kirjoihini en kuitenkaan halua ammentaa liikaa kuulemastani, jotta nuoret eivät ajattele, että napsin teksteihini heidän arkeaan. Silti toivon, että Minä vastaan marraskuu ja muut kirjani voisivat tavallaan toimia äänitorvena sille, että me aikuiset kiinnittäisimme enemmän huomiota nuorten jaksamiseen”, Suomela kertoo.

Minä vastaan marraskuun tavoitteena on tuoda lohtua kaikille, joille marraskuu ja talven pimeys tuntuvat erityisen rankalta. Se on kuin pelastusrengas ympäri vuorokauden jatkuvassa synkkyydessä, jonka kanssa näillä leveyspiireillä asuvien on yritettävä opetella elämään.

Minä vastaan marraskuu on arvostelu- ja käsittelyvapaa julkaisupäivänään 14.10.2021

Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt sekä lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme