Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Märskyn urheilukampukselle urheiluhalli ja asuntola

Jaa

Helsingin Mäkelänrinteen lukion rakennusta laajennetaan ja lukion tontille rakennetaan uusi urheiluhalli, joka mahdollistaa koulun urheilutoiminnan laajentamisen. Urheilukampuksen kehittäminen yhdistää opiskelun, urheilun ja asumisen ja se tuo koulutus- ja liikuntapalveluita myös alueen asukkaille.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Mäkelänrinteen urheilukampuksen asemakaavan ja asemakaavan muutoksen.

Mäkelänrinteen eli Märskyn 1960-luvulla rakennetun koulurakennuksen laajennusosa käsittää muun muassa uuden ruokalan sekä toimistotiloja.

Lisäksi kaava mahdollistaa opiskelija-asuntolarakennuksen rakentamisen urheilukampukselle. Korttelin länsiosaan Mäkelänrinne-kadun päätteeksi sijoitettava 8-kerroksinen asuntola on suunniteltu kytkettävän urheilukeskukseen maanalaisella yhdyskäytävällä. Kaavassa rakennusoikeus on määrätty käytettäväksi opiskelijoiden tai nuorison asuinrakennuksille.

Kaavamuutosalueeseen kuuluu Mäkelänrinteen lukion tontti, osia Vallilanlaakson ja Itä-Pasilan puistoalueesta sekä osa Mäkelänkadun katualuetta ja Vallilanlaakson kaavoittamatonta aluetta. Kaavan muutos perustuu laajempaan, Vallilan pohjoisosan alueelle tehtyyn kokonaissuunnitelmaan, jonka tavoitteena on tiivistää alueen kaupunkirakennetta sekä parantaa julkista ulkotilaa ja kävelyliikenteen reitistöä. Alueen viereisellä tontilla sijaitsee Mäkelänrinteen uintikeskus ja sen läheisyydessä Vallilanlaakson viheralue. Mäkelänrinne-katu kuuluu Helsingin viher- ja virkistysverkoston kehittämissuunnitelmaan.

Kyselytunnilla musiikkifestarit ja vuokrantasausjärjestelmä

Valtuuston kyselytunnilla käsiteltiin valtuutettu Pia Kopran kysymystä mahdollisuudesta järjestää musiikkifestivaaleja jossain muualla, kuin kaupungin keskustassa. Toisena kysymyksenä käsiteltiin valtuutettu Silvia Modigin kysymystä Hekan (Helsingin kaupungin asunnot Oy) hallituksen päätöksestä ottaa käyttöön vuokrantasausjärjestelmä, jonka seurauksena vuokrat saattavat nousta ensi vuonna. Pormestari Jan Vapaavuori vastasi Pia Kopran kysymykseen ja apulaispormestari Anni Sinnemäki Silvia Modigin kysymykseen. Kyselytunti, kysymykset ja niihin annetut vastaukset ovat katsottavissa myöhemmin Helsinki-kanavalta (www.helsinkikanava.fi).

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme