Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Märskyn urheilukampukselle urheiluhalli ja asuntola

Jaa

Helsingin Mäkelänrinteen lukion rakennusta laajennetaan ja lukion tontille rakennetaan uusi urheiluhalli, joka mahdollistaa koulun urheilutoiminnan laajentamisen. Urheilukampuksen kehittäminen yhdistää opiskelun, urheilun ja asumisen ja se tuo koulutus- ja liikuntapalveluita myös alueen asukkaille.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Mäkelänrinteen urheilukampuksen asemakaavan ja asemakaavan muutoksen.

Mäkelänrinteen eli Märskyn 1960-luvulla rakennetun koulurakennuksen laajennusosa käsittää muun muassa uuden ruokalan sekä toimistotiloja.

Lisäksi kaava mahdollistaa opiskelija-asuntolarakennuksen rakentamisen urheilukampukselle. Korttelin länsiosaan Mäkelänrinne-kadun päätteeksi sijoitettava 8-kerroksinen asuntola on suunniteltu kytkettävän urheilukeskukseen maanalaisella yhdyskäytävällä. Kaavassa rakennusoikeus on määrätty käytettäväksi opiskelijoiden tai nuorison asuinrakennuksille.

Kaavamuutosalueeseen kuuluu Mäkelänrinteen lukion tontti, osia Vallilanlaakson ja Itä-Pasilan puistoalueesta sekä osa Mäkelänkadun katualuetta ja Vallilanlaakson kaavoittamatonta aluetta. Kaavan muutos perustuu laajempaan, Vallilan pohjoisosan alueelle tehtyyn kokonaissuunnitelmaan, jonka tavoitteena on tiivistää alueen kaupunkirakennetta sekä parantaa julkista ulkotilaa ja kävelyliikenteen reitistöä. Alueen viereisellä tontilla sijaitsee Mäkelänrinteen uintikeskus ja sen läheisyydessä Vallilanlaakson viheralue. Mäkelänrinne-katu kuuluu Helsingin viher- ja virkistysverkoston kehittämissuunnitelmaan.

Kyselytunnilla musiikkifestarit ja vuokrantasausjärjestelmä

Valtuuston kyselytunnilla käsiteltiin valtuutettu Pia Kopran kysymystä mahdollisuudesta järjestää musiikkifestivaaleja jossain muualla, kuin kaupungin keskustassa. Toisena kysymyksenä käsiteltiin valtuutettu Silvia Modigin kysymystä Hekan (Helsingin kaupungin asunnot Oy) hallituksen päätöksestä ottaa käyttöön vuokrantasausjärjestelmä, jonka seurauksena vuokrat saattavat nousta ensi vuonna. Pormestari Jan Vapaavuori vastasi Pia Kopran kysymykseen ja apulaispormestari Anni Sinnemäki Silvia Modigin kysymykseen. Kyselytunti, kysymykset ja niihin annetut vastaukset ovat katsottavissa myöhemmin Helsinki-kanavalta (www.helsinkikanava.fi).

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin toimitilastrategia päätöksentekovaiheeseen – lyhyen aikavälin talouden optimoinnista kohti pitkäaikaista kestävyyttä4.6.2020 15:07:29 EESTTiedote

Helsingin ensimmäinen toimitilastrategia esitellään kaupunginhallitukselle 8. kesäkuuta. Jatkossa kaupungin mittavaa kiinteistöomaisuutta hallitaan ja hoidetaan tähdäten rakennusten pitkäaikaiseen kestävyyteen. Tämä tarkoittaa, että toimitilat tulee suunnitella ja rakentaa niin, että ne kestävät aikaa ja pystyvät palvelemaan erilaisia käyttäjiä.

Helsinki tarjoaa tapahtumajärjestäjille lisäohjeistusta ja neuvontaa koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa4.6.2020 11:25:36 EESTTiedote

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on aiheuttanut tarpeen täsmentää Helsingin kaupungin ohjeistusta tapahtumajärjestämisestä. Lisäohjeet on nyt julkistettu ja otettu käyttöön. Poikkeustilanteeseen liittyvien ohjeiden (THL ja OKM 14.5.2020) lisäksi tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikki tarpeelliset luvat, ilmoitukset ja muut järjestelyt on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista.

Valtio päätti lisätalousarviossaan investoida uuteen arkkitehtuuri- ja designmuseoon3.6.2020 14:11:47 EESTTiedote

Alustavat selvitykset arkkitehtuuri- ja designmuseon konseptista ja toimintamallista on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin, opetus- ja kulttuuriministeriön ja museosäätiöiden kesken. Vuoden 2017 lopulla alkaneen suunnittelun lähtökohtana on ollut nykyisten museoiden toiminta ja kehittäminen. Museoilla on merkittävät kokoelmat, mutta niiden toimintaedellytykset ja tilat eivät vastaa tavoitteeseen kunnianhimoisesta näyttelytoiminnasta, yleisötyöstä tai alan kehittämisestä. Helsingin kaupungin lähtökohtana uudelle museolle on alusta saakka ollut korkea, kansainvälinen taso.

Pormestarin kyselytunti helsinkiläisille tiistaina 9. kesäkuuta kello 16.30–17.302.6.2020 14:39:50 EESTTiedote

Koronakevät on vaatinut paljon asukkailta ja kaupungin työntekijöiltä, eikä tilanne ole edelleenkään ohi, vaikka tartuntatilastot näyttävätkin paremmilta. Helsinkiläisille suunnatulla Pormestarin kyselytunnilla keskustellaan koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta sekä siitä, miten kriisi on vaikuttanut arkeemme ja toimintaamme. Mitkä asiat sinua askarruttavat? Pormestari Jan Vapaavuori ja sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa vastaavat kysymyksiin suorassa lähetyksessä tiistaina 9. kesäkuuta kello 16.30–17.30.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme