Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Märskyn urheilukampukselle urheiluhalli ja asuntola

Jaa

Helsingin Mäkelänrinteen lukion rakennusta laajennetaan ja lukion tontille rakennetaan uusi urheiluhalli, joka mahdollistaa koulun urheilutoiminnan laajentamisen. Urheilukampuksen kehittäminen yhdistää opiskelun, urheilun ja asumisen ja se tuo koulutus- ja liikuntapalveluita myös alueen asukkaille.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Mäkelänrinteen urheilukampuksen asemakaavan ja asemakaavan muutoksen.

Mäkelänrinteen eli Märskyn 1960-luvulla rakennetun koulurakennuksen laajennusosa käsittää muun muassa uuden ruokalan sekä toimistotiloja.

Lisäksi kaava mahdollistaa opiskelija-asuntolarakennuksen rakentamisen urheilukampukselle. Korttelin länsiosaan Mäkelänrinne-kadun päätteeksi sijoitettava 8-kerroksinen asuntola on suunniteltu kytkettävän urheilukeskukseen maanalaisella yhdyskäytävällä. Kaavassa rakennusoikeus on määrätty käytettäväksi opiskelijoiden tai nuorison asuinrakennuksille.

Kaavamuutosalueeseen kuuluu Mäkelänrinteen lukion tontti, osia Vallilanlaakson ja Itä-Pasilan puistoalueesta sekä osa Mäkelänkadun katualuetta ja Vallilanlaakson kaavoittamatonta aluetta. Kaavan muutos perustuu laajempaan, Vallilan pohjoisosan alueelle tehtyyn kokonaissuunnitelmaan, jonka tavoitteena on tiivistää alueen kaupunkirakennetta sekä parantaa julkista ulkotilaa ja kävelyliikenteen reitistöä. Alueen viereisellä tontilla sijaitsee Mäkelänrinteen uintikeskus ja sen läheisyydessä Vallilanlaakson viheralue. Mäkelänrinne-katu kuuluu Helsingin viher- ja virkistysverkoston kehittämissuunnitelmaan.

Kyselytunnilla musiikkifestarit ja vuokrantasausjärjestelmä

Valtuuston kyselytunnilla käsiteltiin valtuutettu Pia Kopran kysymystä mahdollisuudesta järjestää musiikkifestivaaleja jossain muualla, kuin kaupungin keskustassa. Toisena kysymyksenä käsiteltiin valtuutettu Silvia Modigin kysymystä Hekan (Helsingin kaupungin asunnot Oy) hallituksen päätöksestä ottaa käyttöön vuokrantasausjärjestelmä, jonka seurauksena vuokrat saattavat nousta ensi vuonna. Pormestari Jan Vapaavuori vastasi Pia Kopran kysymykseen ja apulaispormestari Anni Sinnemäki Silvia Modigin kysymykseen. Kyselytunti, kysymykset ja niihin annetut vastaukset ovat katsottavissa myöhemmin Helsinki-kanavalta (www.helsinkikanava.fi).

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kansainvälisten kiinteistösijoittajien rooli kasvaa pääkaupunkiseudun kiinteistösijoitusmarkkinoilla21.2.2019 13:26:14Tiedote

Ulkomaiset sijoittajat tekivät lähes kaksi kolmasosaa kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen kaupoista Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoilla vuonna 2018. Kiinteistösijoittajat ovat kiinnostuneet erityisesti pääkaupunkiseudusta, jossa tehtiin yli 60 % Suomen kiinteistökaupoista. Syitä kansainvälisten kiinteistösijoittajien kiinnostukseen erityisesti Suomea kohtaan ovat hienoisesti korkeampi nettotuottotaso verrokkimaihin verrattuna hyvä talouskehitys, moniin muihin Euroopan maihin verrattuna jäljessä kulkeva taloussykli, liiketoimintaympäristön vakaus, turvallisuus ja läpinäkyvyys sekä Suomen kuuluminen euroalueeseen. Asiat käyvät ilmi Helsingin kaupunginkanslian tuoreesta tilastojulkaisusta.

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme