Keski-Suomen ELY-keskus

Masonjoen siltatyömaan valmistuminen viivästyy Nelostiellä

Jaa

Äänekoskella Konginkankaan taajaman pohjoispuolella sijaitsevan Masonjoen siltatyömaan eteneminen on kohdannut ongelmia. Syynä ovat sillan eteläpuolisen tuen paalutuksessa ilmenneet odottamattomat vaikeudet. Alkuperäisen aikataulun mukaan työmaan piti valmistua nyt marraskuussa, mutta työt on päätetty keskeyttää tämän vuoden osalta. Niitä jatketaan jälleen keväällä.

Masonjoen ylittävä väliaikainen silta. Kuva: ELY-keskus
Masonjoen ylittävä väliaikainen silta. Kuva: ELY-keskus

Valtatiellä 4 sijaitsevan Masonjoen sillan uusimistyö ei ole edennyt suunnitelman mukaisesti. Ongelmia on aiheuttanut eteläpuolen tuen (Äänekosken puoli) paalutus. Paalut eivät tavoittaneet kantavuudelle asetettuja tavoitteita.

– Paaluja jouduttiin jatkamaan useaan otteeseen. Tämä vei aikaa etenkin paalutusputken jatkamisen, tarvittavien mittausten sekä paalutuskoneen uudelleen työmaalle saamisen vuoksi. Loppujen lopuksi lisäkantavuutta päätettiin hakea ylimääräisen lisäpaalun lyömisellä. Lisäpaalun lyöminen toikin toivotun lopputuloksen, ja nyt yhteensä kolmen paalun yhteiskantavuus on todettu riittäväksi, projektipäällikkö Teemu Saastamoinen kertoo Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

– Marraskuun alussa olisi ollut mahdollista aloittaa sillan muottityöt. Betonivalut olisivat olleet joulukuun loppupuolella. Nämä valut olisivat olleet tehtävissä, mutta työn laadun varmistamiseksi työt päätettiin lopettaa tältä syksyltä, Saastamoinen jatkaa.

Töitä jatketaan keväällä kelien salliessa. Remontoitavan sillan toinen kaista saatetaan talven ajaksi väliaikaisesti sellaiseen tilaan, että pohjoiseen päin saadaan yksi kaista käyttöön. Tämän on tarkoitus tapahtua viikolla 47. Etelään päin kulkeva liikenne käyttää nyt paikalla olevaa varasiltaa.

Autoilijoita pyydetään noudattamaan varovaisuutta ja siltapaikalle asetettuja nopeusrajoituksia. Etenkin etelään päin menevän liikenteen on oltava tarkkana, sillä varasilta ja sille johtava rinne voivat olla aika ajoin todella liukkaita tehostetusta hoidosta huolimatta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Teemu Saastamoinen
p. 0295 026 761

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Masonjoen ylittävä väliaikainen silta. Kuva: ELY-keskus
Masonjoen ylittävä väliaikainen silta. Kuva: ELY-keskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Vanhojen ojitushankkeiden digitointi käynnissä Keski-Suomen ELY-keskuksessa26.1.2023 14:04:09 EET | Tiedote

Keski-Suomessa on toteutettu aikaisempina vuosikymmeninä runsaasti maankuivatushankkeita, joiden yhteydessä on muodostunut ojitusyhteisöjä. Ojitusyhteisöjen ojitushankkeissa asiakirjoja ovat mm. yhteisöön liittyvien kiinteistöjen yhtiösopimukset sekä hyötyaluekartat kaivettuine ojineen. Maankuivatushankkeiden digitointi aloitettiin Keski-Suomen ELY-keskuksessa vuoden 2022 keväällä ja työ jatkuu edelleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme