Skills Finland ry

Mästare är scenen för professionell spetskompetens

Dela
Finlands största årliga yrkesutbildningsevenemang Mästare erövrar Esbo Idrottspark 8–11.5.2023. Evenemanget är avgiftsfritt för allmänheten.
Bild: Skills Finland / Roni Lehti
Bild: Skills Finland / Roni Lehti

Mästare2023Esbo ordnas 8–11.5.2023 på Hagalunds idrottsparks område. Övriga evenemangsplatser är Omnias verksamhetsställe i Finno, Keuda, Salpaus och StadinAO.

I Mästare mäter Finlands bästa framtida experter sina färdigheter i uppgifter som mäter de egna yrkesområdenas färdigheter. Beroende på grenen utförs flera yrkesrelaterade arbeten eller ett större arbete under tre tävlingsdagar. Till exempel finns det flera uppgifter inom hårdesign, medan möbelsnickarna tillverkar en större produkt under tävlingen.

"Mångsidig yrkeskunskap är en enorm och viktig del av samhällets funktionalitet. Om man tittar närmare på tävlingsgrenarna märker man snabbt många branscher inom vilka yrkespersonerna sköter många av våra dagliga funktioner i hemmen, i skolan, på arbetsplatsen, inom hälso- och sjukvården, i köpcenter, hobbyer och på fritiden", berättar Thomas Vasenius, tävlingschef för Mästare2023.

Utöver FM i yrkesskicklighet tävlar man i Esbo om finalen i Mästare9-tävlingen för högstadieelever. I den lekfulla Mästare9 testar vi deltagarnas kunskaper och färdigheter i anslutning till yrkesutbildningen.

"FM-tävlingarna i yrkeskunskap och Mästare9 är de bästa platserna att bekanta sig med yrkesutbildning – oavsett om det är aktuellt att fundera på en studieplats på andra stadiet eller att byta bransch. Jag hoppas att alla våra gäster hittar något under evenemanget och kanske till och med något nytt, som de kan inspireras av, lära sig och upptäcka, säger Vasenius.

Mästare i siffror

  • 3 tävlingsdagar
  • 378 finalkonkurrenter, utgallrade bland 1646 semifinalister
  • 47 grenar, varav 5 är MästarePLUS-grenar avsedda för studerande som behöver särskilt stöd
  • I finalen i Mästare9 gallrades 36 tremannalag ut i lokala och regionala tävlingar, i vilka nästan 12 000 högstadieelever deltog.
  • 1700 studerande deltar i evenemangsarrangemangen
  • 350 samarbetspartners
  • Som mål 75 000 besökare

Yrkesutbildningens storevenemang Mästare2023 Esbo

Huvudansvarig arrangör är Esboregionens utbildningssamkommun Omnia. Yrkesinstitutet Live är samarbetspartner i anordnandet av MästarePLUS-grenarna. Evenemangets bakgrundsorganisation är Skills Finland ry.

Mästare2023 är ett öppet avgiftsfritt tillfälle för alla att bekanta sig med finländsk toppkompetens. Evenemangets centrala teman är en hållbar framtid, internationalism och kulturell mångfald samt betydelsen av yrkeskompetens i det finländska samhället.

Till tävlingarna i Esbo åker man med kompetens och yrkesstolthet – evenemangets officiella slogan och hashtag är #VarPro.

Nyckelord

Kontakter

Thomas Vasenius
Tävlingschef, Mästare2023 Esbo
thomas.vasenius@omnia.fi
043 824 4169


Petri Hörkkö
Mästare-chef, Skills Finland
petri.horkko@skillsfinland.fi
050 523 9696

Bilder

Bild: Skills Finland / Roni Lehti
Bild: Skills Finland / Roni Lehti
Ladda ned bild
Mästare2023 Esbo.
Mästare2023 Esbo.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Skills Finland ry
Simonkatu 12 B 24, 5. krs.
00100 HELSINKI

040 7320691, viestinta@skillsfinland.fihttp://www.skillsfinland.fi/

Skills Finland rf främjar yrkesutbildningens kvalitet och dragningskraft genom tävlings- och träningsverksamhet. Vårt mål är att tillsammans med våra samarbetspartners skapa världens starkaste yrkeskunnande.

Tillsammans med våra samarbetspartner ordnar vi årligen yrkesutbildningens storevenemang Mästare och skickar Finlands officiella yrkeslandslag till internationella yrkesskicklighetstävlingar. Vi publicerar även webbtjänsten Mitt yrke, som berättar om alternativen inom yrkesutbildningen för högstadieelever.

Skills Finland r.f. år 1993 grundade, icke-vinstdrivande, föreningen. Skills Finland rf:s stödgrupper är utbildnings- och kulturministeriet, Utbildningsstyrelsen och de läroanstalter som utövar yrkesutbildning samt centrala aktörer inom arbetsmarknads- och utbildningssektorn.

Följ Skills Finland ry

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skills Finland ry

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum