Helsingin yliopisto

Matematiikan maailmantähdet kokontuvat Suomessa 24.-27.6.2014

Jaa

Juhannuksen jälkeisellä viikolla Helsingin yliopisto järjestää kansainvälisestikin katsoen poikkeuksellisen korkeatasoisen tieteellisen kokouksen Mathematics meets Physics: https://wiki.helsinki.fi/display/mathphys/mathphys2014. Seuraa twitterissä: @MathPhys2014.

Kokouksessa Helsingissä kohtaavat maailman huippututkijat matemaattisen fysiikan ja matemaattisen analyysin aloilta, sillä kutsuun myönteisesti vastanneiden joukossa on muun muassa 4 Fieldsin mitalin saajaa (vertautuvat nobelisteihin muilla aloilla, koska matematiikassa ei jaeta Nobel-palkintoa). Kaikkiaan tulijoita on toistasataa.

Tapahtuma peilaa matematiikan ja fysiikan, kahden suuren tieteen, hedelmällistä vuorovaikutusta. Matematiikan avulla tutkijat pyrkivät vastaamaan muun muassa kysymyksiin:

- Voiko kaaosta kesyttää? - Miksi aika kulkee vain eteenpäin? - Kuvaavatko satunnaiset mallit luontoa parhaiten? - Mitä ymmärrämme turbulenssista? - Selittävätkö mikroskooppiset perusvoimat näkemämme maailman? 

Toimittajille tapahtuma tarjoaa tilaisuuden haastatella vierailevia matematiikan maailmantähtiä, heidän joukossaan Fieldsin mitalistit Jean Bourgain, Stanislav Smirnov, Cedric Villani ja Wendelin Werner.

Lisätietoja konferenssin puhujista:

Bourgain: http://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Bourgain
https://www.math.ias.edu/people/faculty/bourgain

Smirnov: http://en.wikipedia.org/wiki/Stanislav_Smirnov

Villani: http://fi.wikipedia.org/wiki/C%C3%A9dric_Villani
http://cedricvillani.org/

Werner: http://en.wikipedia.org/wiki/Wendelin_Werner

Akatemiaprofessori Antti Kupiainen Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitoksesta on luonut Suomeen merkittävän matemaattisen fysiikan koulukunnan: http://wiki.helsinki.fi/display/mathphys/antti.

Seuraa tätä twitterissä: @MathPhys2014.

Lisätietoja antavat:

Professori Eero Saksman, 050 525 4537, eero.saksman@helsinki.fi

Dosentti Mikko Stenlund, 040 550 1588, mikko.stenlund@helsinki.fi

Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, 050 415 0316, minna.merilainen@helsinki.fi

Tiedevelhot ja mediahippa:
http://blogs.helsinki.fi/mmerilai/
www.twitter.com/MinnaMeriTenhu

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme