Espoon kaupunki - Esbo stad

Matinkylän uimahallin rakennustyöt alkavat

Jaa

Matinkylän uimahallin rakennustyöt alkavat maankaivuu- ja louhintatöillä Tynnyripuistossa lokakuun alussa. Uimahallin suunnittelussa on erityisesti huomioitu esteettömyys sekä energiatehokkuus.

Espoon uimahalliverkko laajenee vuoden 2021 lopulla, kun kauan odotettu Matinkylän uimahalli valmistuu. Uimahalliin rakennetaan kahdeksanratainen 50 metriä pitkä uima-allas, opetusallas, monitoimi-kuntoutusallas poreiluistuimin, kahluuallas sekä kylmävesiallas.

Liikuntarajoitteiset kuntalaiset on otettu uimahallin suunnittelussa hyvin huomioon erilaisin esteettömyyteen liittyvin ratkaisuin. Liikuntarajoitteisille on suunniteltu halliin muun muassa omat saunatilat, jotka on tarkoitettu ainoastaan liikuntarajoitteisten käyttöön. Esteettömyys on huomioitu myös uima-altaiden sijoittelussa. Lisäksi uimahallirakennuksen edustalla sijaitsevan Tynnyritien katusuunnittelussa on huomioitu esteetön saattoliikenne.

Suunnittelua on ohjannut myös energiatehokkuus

Liikuntarajoitteisten lisäksi Matinkylän uimahallin suunnittelussa on mietitty tarkkaan energiatehokkuutta: rakennus lämpiää valmistuttuaan osittain maalämmöllä. Lisäksi katolle asennetaan aurinkosähköpaneelit, jotka tuottavat osan hallin sähkönkulutuksesta.

Uimahallin energiaratkaisujen valinnassa on myös hyödynnetty niin kutsuttua monitavoiteoptimointia. Halliin valitut ratkaisut on siis optimoitu siten, että investointi- ja elinkaarikustannukset sekä sijainnin tarjoamat mahdollisuudet on huomioitu.

”Espoon kaupunki pyrkii voimakkaasti kohti hiilineutraaliustavoitteita. Olemme pyrkineet tässä hankkeessa monitavoiteoptimoinnin sekä uusien toimintamallien avulla vastaamaan tähän kunnianhimoiseen tavoitteeseen”, sanoo Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen.

Uimahallille omia pysäköintipaikkoja maan alle

Uimahalliin on tulevaisuudessa helppoa saapua joukkoliikenteellä, sillä kauppakeskus Ison Omenan metro- ja linja-autoaseman palvelut sijaitsevat vieressä. Myös autoilijat on huomioitu: jatkossa uimahallin vierestä löytyvät pysäköintitilat maanalaisesta pysäköintihallista, josta on sisäänkäynti suoraan uimahalliin.

”Helposti saavutettavaan Matinkylän uimahalliin tulevat monipuolisten allastilojen lisäksi kuntosali ja liikuntasali, joissa toteutetaan tulevaisuudessa myös ohjattuja liikuntatunteja”, sanoo liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalko Espoon liikuntapalveluista.

Uimahallin rakentamiskustannukset ovat 32,5 miljoonaa euroa ja sen kokonaispinta-ala on valmistuttuaan 4944 hyötyneliömetriä. Urakka toteutetaan jaettuna urakkana ja kohteen päätoteuttajana toimii rakennusurakoitsija Lujatalo Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Lehtinen, toimitusjohtaja, Tilapalvelut-liikelaitos, maija.lehtinen@espoo.fi, puh. 0468773683.

Reijo Yrjölä, rakennuttamispäällikkö, Tilapalvelut-liikelaitos, reijo.yrjola@espoo.fi, puh. 0505994076.

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme