Messukeskus

Matka 2018 lennättää Suomeen kansainvälisiä matkailualan ostajia

Jaa

Matkamessut yhteistyökumppaniensa Visit Finlandin ja Finnairin kanssa lennättää Suomeen Matka Workshop Day -tapahtumaan lähes 100 kansainvälistä matkailupalveluiden ostajaa. Matka Workshop Day on merkittävin matkailun ostotapahtuma Suomessa ja Pohjoismaissa. Tapahtumassa matkapalveluiden ostajat ja myyjät tekevät kauppaa ennalta sovituissa tapaamisissa.

Matka Workshop Dayssa ostajat ja myyjät kohtaavat ennakkoon sovituissa tapaamisissa. Kuva: Messukeskus
Matka Workshop Dayssa ostajat ja myyjät kohtaavat ennakkoon sovituissa tapaamisissa. Kuva: Messukeskus

Matkamessujen, Visit Finlandin ja Finnairin Hosted buyers -ohjelmaan osallistuu lähes 100 ostajaa Euroopasta, Aasiasta, Australiasta ja USA:sta. Finnair lennättää ostajat Suomeen noin viikon ajaksi tutustumaan matkailutarjontaan Matka Workshop Dayssa ja Matkamessuilla. Lisäksi ostajille tarjotaan alueellisten matkailuorganisaatioiden ja -toimijoiden järjestämä tutustumisretki suomalaiseen matkakohteeseen.

- Hosted buyers -ohjelma tarjoaa Matka Workshop Dayhin osallistuville valmiit kontaktit maailmalle. Kansainväliset ostajat ovat huippuluokan ammattilaisia, joille Matka Workshop Day esittelee Suomesta kiinnostavia kohteita ja uusia palveluntarjoajia. Monet ovat ostaneet Suomea aikaisemminkin, mutta mukana on myös niitä, jotka ottavat Suomen tarjonnan valikoimiinsa nyt, sanoo Matkamessujen päällikkö Anna Suominen.

Elämyksiä Suomesta

Suomi matkailukohteena on kovassa nosteessa. Tilastokeskuksen Majoitustilaston ennakkotietojen mukaan ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomessa lisääntyivät syyskuussa 11 % vuodesta 2016. Eniten kasvoivat saksalaisten (27 %), kiinalaisten (25 %), brittien (23 %) ja yhdysvaltalaisten (20 %) yöpymiset. Tilastojen mukaan ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli tammi-syyskuussa yhteensä 5 miljoonaa, mikä on 15 % enemmän kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna.

- Lennätämme ostajia muun muassa Japanista, Kiinasta ja Koreasta sekä Etelä- ja Keski-Euroopasta, muun muassa Englannista ja Irlannista. Myös Venäjältä tulee ostajia Workshop Dayhin, kertoo Finnairin Vice President Global Sales Mikko Turtiainen.

Hosted buyers -ohjelmassa on mukana seitsemän matkailualuetta Suomesta, muun muassa Kainuun Vuokatti ja Paljakka.

- Vuokatti-Paljakkaan tulee tutustumaan 9 ostajaa, joista osan kanssa on käyty aikaisemmin keskusteluja. Nyt he pääsevät näkemään konkreettisesti, mitä Vuokatti voisi tarjota heidän asiakkailleen, Visit Vuokatin kohdepäällikkö Minna Hirvonen kertoo.

- Yhteistyö Visit Finlandin, Finnairin, Matka Workshop Dayn ja alueen matkailukeskusten kanssa on erittäin merkittävää matkailuyrittäjillemme. Paras markkinointikeino on kutsua ostajat paikan päälle ja tarjota heille mahdollisuus kokea koko tarjonta ja elämykset itse. Pre tour on meille aloituspiste, jonka jälkeen jatkamme kaupallisia neuvotteluja ja toivomme, että Paljakka päätyisi ostajien valikoimiin, sanoo Paljakan Matkailuyhdistyksen myynti- ja markkinointipäällikkö Leena Penttinen.

Matka Workshop Day vauhdittaa outgoing-matkailua

Matka Workshop Day koostuu Meet Finland ja Global -workshopeista. Meet Finland kiihdyttää suomalaista incoming-matkailua. Global workshopissa kansainväliset palveluntarjoajat esittelevät valikoimaansa suomalaisille matkailualan ammattilaisille ja ostajille.

Hosted Buyers -ohjelman lisäksi Workshop Dayhin osallistuu ostajia myös itsenäisesti. Tähän mennessä päivään on rekisteröitynyt 200 ostajaa ja yli 160 myyjää. Myyjäyrityksiä tulee Euroopan lisäksi esimerkiksi Kiinasta, Meksikosta, Vietnamista ja Ecuadorista. Vuoden 2017 Matka Workshop Dayssa järjestettiin yli 4 400 tapaamista.

Toimittajilla on mahdollisuus sopia tapaamisia myyjien ja ostajien kanssa akkreditoitumalla median edustajaksi Matka Workshop Dayhin osoitteessa matkaworkshopday2018.converve.com.
Lyhyt vierailu Workshop Dayssa ei edellytä rekisteröitymistä, mutta vaatii ilmoittautumisen Matkamessujen tiedottajalle.

Lisätietoja:
Matkamessut, tiedottaja Johanna Suni p. 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 17.–21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessuilla esittäytyy vuosittain 1 000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kuluttajaa ja 20 000 matkailualan ammattilaista. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1. Matkamessut on auki yleisölle 19.–21.1.2018. Samaan aikaan Matkamessujen kanssa Helsingin Caravan-messut | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2018 |

Kuvat

Matka Workshop Dayssa ostajat ja myyjät kohtaavat ennakkoon sovituissa tapaamisissa. Kuva: Messukeskus
Matka Workshop Dayssa ostajat ja myyjät kohtaavat ennakkoon sovituissa tapaamisissa. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Maatalouskonemessuilla hurjasti koneuutuuksia ja koeajoalue18.10.2018 12:40Tiedote

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuudet ja maatalouden tuotantopanokset. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä. Konekeskon ilmoittauduttua messuille, kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa. Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin. MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Autokorjaamo-messuilla Marilyn, Nuuskija ja Formula Student -autot16.10.2018 15:30Tiedote

Autokorjaamo-messujen demoalueella kurkistetaan tulevaisuuteen ja tutustutaan robottiauto Marilyniin, liikenteenkin päästöjä mittaavaan Nuuskijaan ja alan oppilaitosten kehittämiin upeisiin Formula Student -autoihin. Tietovarikon tietoiskut päivittävät korjaamo-alan ammattilaisten tiedot ja tubettaja Lakko ottaa nuorison haltuunsa. Autokorjaamo-messut järjestetään perjantaista lauantaihin 9. – 10.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Käytössä on Messukeskuksen kolme hallia.

Nuoria kiinnostaa ilmastonmuutos, tasa-arvo, mielenterveys ja vaikuttaminen16.10.2018 13:02Tiedote

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo seitsemättä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 25.-28.10.2018. Tänä vuonna opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa ohjelmaa voi seurata uudistuneella Kallio-lavalla. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme