Messukeskus

Matka 2018 lennättää Suomeen kansainvälisiä matkailualan ostajia

Jaa

Matkamessut yhteistyökumppaniensa Visit Finlandin ja Finnairin kanssa lennättää Suomeen Matka Workshop Day -tapahtumaan lähes 100 kansainvälistä matkailupalveluiden ostajaa. Matka Workshop Day on merkittävin matkailun ostotapahtuma Suomessa ja Pohjoismaissa. Tapahtumassa matkapalveluiden ostajat ja myyjät tekevät kauppaa ennalta sovituissa tapaamisissa.

Matka Workshop Dayssa ostajat ja myyjät kohtaavat ennakkoon sovituissa tapaamisissa. Kuva: Messukeskus
Matka Workshop Dayssa ostajat ja myyjät kohtaavat ennakkoon sovituissa tapaamisissa. Kuva: Messukeskus

Matkamessujen, Visit Finlandin ja Finnairin Hosted buyers -ohjelmaan osallistuu lähes 100 ostajaa Euroopasta, Aasiasta, Australiasta ja USA:sta. Finnair lennättää ostajat Suomeen noin viikon ajaksi tutustumaan matkailutarjontaan Matka Workshop Dayssa ja Matkamessuilla. Lisäksi ostajille tarjotaan alueellisten matkailuorganisaatioiden ja -toimijoiden järjestämä tutustumisretki suomalaiseen matkakohteeseen.

- Hosted buyers -ohjelma tarjoaa Matka Workshop Dayhin osallistuville valmiit kontaktit maailmalle. Kansainväliset ostajat ovat huippuluokan ammattilaisia, joille Matka Workshop Day esittelee Suomesta kiinnostavia kohteita ja uusia palveluntarjoajia. Monet ovat ostaneet Suomea aikaisemminkin, mutta mukana on myös niitä, jotka ottavat Suomen tarjonnan valikoimiinsa nyt, sanoo Matkamessujen päällikkö Anna Suominen.

Elämyksiä Suomesta

Suomi matkailukohteena on kovassa nosteessa. Tilastokeskuksen Majoitustilaston ennakkotietojen mukaan ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomessa lisääntyivät syyskuussa 11 % vuodesta 2016. Eniten kasvoivat saksalaisten (27 %), kiinalaisten (25 %), brittien (23 %) ja yhdysvaltalaisten (20 %) yöpymiset. Tilastojen mukaan ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli tammi-syyskuussa yhteensä 5 miljoonaa, mikä on 15 % enemmän kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna.

- Lennätämme ostajia muun muassa Japanista, Kiinasta ja Koreasta sekä Etelä- ja Keski-Euroopasta, muun muassa Englannista ja Irlannista. Myös Venäjältä tulee ostajia Workshop Dayhin, kertoo Finnairin Vice President Global Sales Mikko Turtiainen.

Hosted buyers -ohjelmassa on mukana seitsemän matkailualuetta Suomesta, muun muassa Kainuun Vuokatti ja Paljakka.

- Vuokatti-Paljakkaan tulee tutustumaan 9 ostajaa, joista osan kanssa on käyty aikaisemmin keskusteluja. Nyt he pääsevät näkemään konkreettisesti, mitä Vuokatti voisi tarjota heidän asiakkailleen, Visit Vuokatin kohdepäällikkö Minna Hirvonen kertoo.

- Yhteistyö Visit Finlandin, Finnairin, Matka Workshop Dayn ja alueen matkailukeskusten kanssa on erittäin merkittävää matkailuyrittäjillemme. Paras markkinointikeino on kutsua ostajat paikan päälle ja tarjota heille mahdollisuus kokea koko tarjonta ja elämykset itse. Pre tour on meille aloituspiste, jonka jälkeen jatkamme kaupallisia neuvotteluja ja toivomme, että Paljakka päätyisi ostajien valikoimiin, sanoo Paljakan Matkailuyhdistyksen myynti- ja markkinointipäällikkö Leena Penttinen.

Matka Workshop Day vauhdittaa outgoing-matkailua

Matka Workshop Day koostuu Meet Finland ja Global -workshopeista. Meet Finland kiihdyttää suomalaista incoming-matkailua. Global workshopissa kansainväliset palveluntarjoajat esittelevät valikoimaansa suomalaisille matkailualan ammattilaisille ja ostajille.

Hosted Buyers -ohjelman lisäksi Workshop Dayhin osallistuu ostajia myös itsenäisesti. Tähän mennessä päivään on rekisteröitynyt 200 ostajaa ja yli 160 myyjää. Myyjäyrityksiä tulee Euroopan lisäksi esimerkiksi Kiinasta, Meksikosta, Vietnamista ja Ecuadorista. Vuoden 2017 Matka Workshop Dayssa järjestettiin yli 4 400 tapaamista.

Toimittajilla on mahdollisuus sopia tapaamisia myyjien ja ostajien kanssa akkreditoitumalla median edustajaksi Matka Workshop Dayhin osoitteessa matkaworkshopday2018.converve.com.
Lyhyt vierailu Workshop Dayssa ei edellytä rekisteröitymistä, mutta vaatii ilmoittautumisen Matkamessujen tiedottajalle.

Lisätietoja:
Matkamessut, tiedottaja Johanna Suni p. 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 17.–21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessuilla esittäytyy vuosittain 1 000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kuluttajaa ja 20 000 matkailualan ammattilaista. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1. Matkamessut on auki yleisölle 19.–21.1.2018. Samaan aikaan Matkamessujen kanssa Helsingin Caravan-messut | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2018 |

Kuvat

Matka Workshop Dayssa ostajat ja myyjät kohtaavat ennakkoon sovituissa tapaamisissa. Kuva: Messukeskus
Matka Workshop Dayssa ostajat ja myyjät kohtaavat ennakkoon sovituissa tapaamisissa. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Caravan-messut avaa tien uusiin elämyksiin17.1.2018 12:39Tiedote

Matkailuajoneuvolla matkustaminen on helppoa ja hauskaa. Sen on jo huomannut 63 000 suomalaista aktiiviharrastajaa. Matkailuajoneuvojen mahdollisuuksiin voi perehtyä Helsingin Caravan-messuilla, jossa esitellään 200 uutta erilaisiin tarkoituksiin sopivaa matkailuautoa ja –vaunua. Messuilla kerrotaan vuokraamistoiminnasta ja osastoilta saa tietoa erilaisiin kohteisiin matkaamisesta. Helsingin Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 19. – 21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä samaan aikaan Matkamessujen kanssa.

Matkailututkimus 2018: Suomalaiset matkustavat pois arjesta ja kiireestä – vastuullisesti17.1.2018 09:00Tiedote

Matka 2018 -messujen Matkailututkimuksen mukaan arjesta irrottautuminen, rentoutuminen ja halu nähdä maailmaa saavat suomalaiset matkustamaan. Vastuullisuus näkyy erityisesti paikallisten palveluiden suosimisessa. Matkamessujen Matkailututkimus 2018 selvitti suomalaisten matkustamisen syitä ja matkailuun liittyviä mielipiteitä. Matka 2018 -messut on auki yleisölle Messukeskuksessa Helsingissä 19.-21.1.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme