Messukeskus

Matka 2018 lennättää Suomeen kansainvälisiä matkailualan ostajia

Jaa

Matkamessut yhteistyökumppaniensa Visit Finlandin ja Finnairin kanssa lennättää Suomeen Matka Workshop Day -tapahtumaan lähes 100 kansainvälistä matkailupalveluiden ostajaa. Matka Workshop Day on merkittävin matkailun ostotapahtuma Suomessa ja Pohjoismaissa. Tapahtumassa matkapalveluiden ostajat ja myyjät tekevät kauppaa ennalta sovituissa tapaamisissa.

Matka Workshop Dayssa ostajat ja myyjät kohtaavat ennakkoon sovituissa tapaamisissa. Kuva: Messukeskus
Matka Workshop Dayssa ostajat ja myyjät kohtaavat ennakkoon sovituissa tapaamisissa. Kuva: Messukeskus

Matkamessujen, Visit Finlandin ja Finnairin Hosted buyers -ohjelmaan osallistuu lähes 100 ostajaa Euroopasta, Aasiasta, Australiasta ja USA:sta. Finnair lennättää ostajat Suomeen noin viikon ajaksi tutustumaan matkailutarjontaan Matka Workshop Dayssa ja Matkamessuilla. Lisäksi ostajille tarjotaan alueellisten matkailuorganisaatioiden ja -toimijoiden järjestämä tutustumisretki suomalaiseen matkakohteeseen.

- Hosted buyers -ohjelma tarjoaa Matka Workshop Dayhin osallistuville valmiit kontaktit maailmalle. Kansainväliset ostajat ovat huippuluokan ammattilaisia, joille Matka Workshop Day esittelee Suomesta kiinnostavia kohteita ja uusia palveluntarjoajia. Monet ovat ostaneet Suomea aikaisemminkin, mutta mukana on myös niitä, jotka ottavat Suomen tarjonnan valikoimiinsa nyt, sanoo Matkamessujen päällikkö Anna Suominen.

Elämyksiä Suomesta

Suomi matkailukohteena on kovassa nosteessa. Tilastokeskuksen Majoitustilaston ennakkotietojen mukaan ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomessa lisääntyivät syyskuussa 11 % vuodesta 2016. Eniten kasvoivat saksalaisten (27 %), kiinalaisten (25 %), brittien (23 %) ja yhdysvaltalaisten (20 %) yöpymiset. Tilastojen mukaan ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli tammi-syyskuussa yhteensä 5 miljoonaa, mikä on 15 % enemmän kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna.

- Lennätämme ostajia muun muassa Japanista, Kiinasta ja Koreasta sekä Etelä- ja Keski-Euroopasta, muun muassa Englannista ja Irlannista. Myös Venäjältä tulee ostajia Workshop Dayhin, kertoo Finnairin Vice President Global Sales Mikko Turtiainen.

Hosted buyers -ohjelmassa on mukana seitsemän matkailualuetta Suomesta, muun muassa Kainuun Vuokatti ja Paljakka.

- Vuokatti-Paljakkaan tulee tutustumaan 9 ostajaa, joista osan kanssa on käyty aikaisemmin keskusteluja. Nyt he pääsevät näkemään konkreettisesti, mitä Vuokatti voisi tarjota heidän asiakkailleen, Visit Vuokatin kohdepäällikkö Minna Hirvonen kertoo.

- Yhteistyö Visit Finlandin, Finnairin, Matka Workshop Dayn ja alueen matkailukeskusten kanssa on erittäin merkittävää matkailuyrittäjillemme. Paras markkinointikeino on kutsua ostajat paikan päälle ja tarjota heille mahdollisuus kokea koko tarjonta ja elämykset itse. Pre tour on meille aloituspiste, jonka jälkeen jatkamme kaupallisia neuvotteluja ja toivomme, että Paljakka päätyisi ostajien valikoimiin, sanoo Paljakan Matkailuyhdistyksen myynti- ja markkinointipäällikkö Leena Penttinen.

Matka Workshop Day vauhdittaa outgoing-matkailua

Matka Workshop Day koostuu Meet Finland ja Global -workshopeista. Meet Finland kiihdyttää suomalaista incoming-matkailua. Global workshopissa kansainväliset palveluntarjoajat esittelevät valikoimaansa suomalaisille matkailualan ammattilaisille ja ostajille.

Hosted Buyers -ohjelman lisäksi Workshop Dayhin osallistuu ostajia myös itsenäisesti. Tähän mennessä päivään on rekisteröitynyt 200 ostajaa ja yli 160 myyjää. Myyjäyrityksiä tulee Euroopan lisäksi esimerkiksi Kiinasta, Meksikosta, Vietnamista ja Ecuadorista. Vuoden 2017 Matka Workshop Dayssa järjestettiin yli 4 400 tapaamista.

Toimittajilla on mahdollisuus sopia tapaamisia myyjien ja ostajien kanssa akkreditoitumalla median edustajaksi Matka Workshop Dayhin osoitteessa matkaworkshopday2018.converve.com.
Lyhyt vierailu Workshop Dayssa ei edellytä rekisteröitymistä, mutta vaatii ilmoittautumisen Matkamessujen tiedottajalle.

Lisätietoja:
Matkamessut, tiedottaja Johanna Suni p. 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 17.–21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessuilla esittäytyy vuosittain 1 000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kuluttajaa ja 20 000 matkailualan ammattilaista. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1. Matkamessut on auki yleisölle 19.–21.1.2018. Samaan aikaan Matkamessujen kanssa Helsingin Caravan-messut | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2018 |

Kuvat

Matka Workshop Dayssa ostajat ja myyjät kohtaavat ennakkoon sovituissa tapaamisissa. Kuva: Messukeskus
Matka Workshop Dayssa ostajat ja myyjät kohtaavat ennakkoon sovituissa tapaamisissa. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme