MessukeskusMessukeskus

Matkailuajoneuvot tuovat vapautta matkailuun – uutuudet esillä Helsingin Caravan-messuilla

Jaa

Kotimaan matkailusta on tullut entistä suositumpaan viime vuosina, etätyömahdollisuudet ovat lisääntyneet ja vapautta arvostetaan entistä enemmän. Matkailuautolla, -vaunulla tai retkeilyautolla matkustaminen on omatoimimatkailua parhaimmillaan. Nyt puhutaan myös van lifestä ja autonomadismista. Matkailuajoneuvojen vuokraamisesta on myös tullut entistä suositumpaa. Helsingin Caravan-messuilla kerrotaan ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista ja esitellään satoja erilaisiin tarkoituksiin soveltuvia matkailuajoneuvoja. Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 20. – 22.1.2023 Helsingin Messukeskuksessa samaan aikaan Matkamessujen kanssa.

Matkailuautolla, -vaunulla tai retkeilyautolla matkustaminen on omatoimimatkailua parhaimmillaan.
Matkailuautolla, -vaunulla tai retkeilyautolla matkustaminen on omatoimimatkailua parhaimmillaan.

”Matkailuajoneuvoilla matkustaminen on murroksessa. Nyt nähdään sosiaalisen median kanavissa entistä enemmän nuoria ja perheitä matkustamassa pidempiäkin matkoja ja aikoja matkailuajoneuvoilla. Matkailuautot, -vaunut ja retkeilyautot vievät yhä useammin elämysmatkalle. Van life tai suomalaisittain pakuelämä-ilmiössä matkataan pidempiäkin aikoja matkailuajoneuvossa ja asutaan siellä kuin kotona. Etätyöt mahdollistavat tämän hyvin. Autonomadismista puhutaan, kun asutaan vakituisesti paikkariippumattomasti matkailuajoneuvossa. Matkailuajoneuvojen myynti ei yltänyt vuonna 2022 huippuvuoden 2021 lukuihin mutta trendi alalla on positiivinen. Matkailuajoneuvot kiinnostavat entistä enemmän ja uusien ajoneuvojen kaupankin uskotaan paranevan. Ajoneuvojen käyttö yhä monipuolisemmin työ- ja harrastustoiminnassa, vuokrauksen lisääntyminen, monipuolinen tarjonta, sekä erilaiset rahoitusvaihtoehdot tukevat kasvua” kertoo toiminnanjohtaja Mika Jokinen Matkailuajoneuvotuojat ry:stä.

Nuoret aikuiset ovat myös matkailuajoneuvoalalle tärkeä kohderyhmä

Alan haasteena on saada nuoret aikuiset kiinnostumaan ajoneuvomatkailusta. Mira Reimin tekemän opinnäytetyön mukaan ajoneuvomatkailua kohtaan esiintyy edelleen ennakkoluuloja, mutta asenne on myös murroksessa ja ajoneuvomatkailun voidaan huomata kiinnostavan eri tasolla. Toisaalta matkailuajoneuvolla matkustaminen koetaan kalliiksi.  Nuoret aikuiset suhtautuvat pääasiassa avoimesti ja kiinnostuneesti matkailuajoneuvoihin ja nostavat vetovoimatekijöiksi erityisesti vapauden, riippumattomuuden, matkanteon helppouden, etätyömahdollisuudet sekä omien tavaroiden vaivattoman kulkemisen mukana. He tarvitsevat kuitenkin enemmän tietoa matkailuajoneuvoilla matkustamisesta.

Matkailuajoneuvoala toivottaa nuorten matkailuajoneuvoilijoiden lisäksi myös nuoret yrittäjät tervetulleiksi. Suomalaisen perheyritys TC Vehicle Oy Touring Carsin tuore hallituksen jäsen ja yrityksestä liki puolet omistava 20-vuotias Elle Tick iloitsee matkailuajoneuvojen vuokrauksen kasvuluvuista ja siitä, että suomalaiset ovat löytäneet ajoneuvomatkailun kansainvälisten asiakkaiden lisäksi. Tick uskoo nykyisten trendien, muun muassa van lifen, tekevän hyvää alalle.

Matkailuajoneuvoja erilaisiin tarkoituksiin – esillä myös vuokraus

Caravan-messuilla esitellään satoja uutuusmalleja. Mukana ovat muun muassa Adria, Affinity, Bürstner, Carado, Carthago, CasaCar, Challenger, CI, Concorde, Dethleffs, Etrusco, Fendt, Frankia, Hobby, Hymer, Kabe, Kulkuri, Knaus, Laika, LMC, McLouis, Mobilvetta, Morelo, Poksi, Sunlight, Sun Living, Tabbert, T@B, Pössl, Roadcar ja Weinsberg. Matkailuajoneuvojen lisäksi esillä on tarvikkeita ja varusteita, joita messuille tuovat muun muassa Kehä Caravan Tukku ja Suomen Vaunuosa. 

Messuilla esiteltäviä matkailuajoneuvo uutuuksia ovat muun muassa kevyt (820 kg) matkailuvaunu Adria Aviva 360 DK, matkailuauto Bürstner Ixeo Time IT 726 J. Edition, avara saarekevuoteinen matkailuauto Carthago E-line 64 XL QB,  luxus-matkailuauto Concorde Centurion 1165 GSI, ensimmäistä kertaa Suomen messuilla esiteltävä Etrusco, rannalle syntynyt kevyt sympaattinen retkeilyvaunu Hobby Beachy 30 ja iso matkailuvaunu Hobby Maxia 660 WQM,  huippuvarusteltu Hymer ML-T 570 Cross Over, Volkswagen T6.1.-alustalle rakennettu kompakti Knaus Tourer Van 500 MQ ja täyssähköinen matkailuvaunu Knaus Sport 450 FU e-Power, Pösslin sähköinen e-Vanster-tilaretkeilyauto nostokatolla sekä kattavan varustuksen matkailuauto Sun Living S 75SL ja SC -mallit. Esillä on myös Thulen kattotelttoja.

Helsingin Caravan 2023 -messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 20.–22.1.2023 klo 10-18 Helsingin Messukeskuksessa samaan aikaan Pohjois-Euroopan suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen kanssa. Molempiin tapahtumiin pääsee tutustumaan samalla pääsylipulla. Pääsyliput ovat edullisempia etukäteen verkkokaupasta ostettuina: https://shop.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus järjestää Caravan-messut yhteistyössä Matkailuajoneuvotuojat ry:n (MAT) kanssa. Edellisen kerran Helsingin Caravan-messut ja Matkamessut järjestettiin vuonna 2020.


Lisätietoja: Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Matkailuajoneuvotuojat ry (MAT), toiminnanjohtaja Mika Jokinen, puh. 045 189 1839, mika.jokinen@liikkuvakoti.fi

www.caravanmessut.fi #caravanmessut2023

Kuvia edellisestä tapahtumasta https://mediabank.messukeskus.com

www.caravanmessut.fi  #caravan2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Matkailuautolla, -vaunulla tai retkeilyautolla matkustaminen on omatoimimatkailua parhaimmillaan.
Matkailuautolla, -vaunulla tai retkeilyautolla matkustaminen on omatoimimatkailua parhaimmillaan.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kevätmessujen ohjelmassa kuullaan kasvitrendeistä, voimaannutaan rakennus- ja remonttitarinoista, kevätsiivouksesta, skandipihasta ja puutarhan tuomisesta maljakkoon2.2.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Kevätmessujen ohjelma on julkaistu. Neljän päivän aikana poimitaan tuoreet ideat kukoistaviin puutarhoihin ja pihoihin, inspiroidutaan monenlaisista rakennus- ja remonttitarinoista, kurkistetaan kasvi- ja sisustustrendeihin ja haetaan vinkit kevätsiivoukseen. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus juhlistaa kevättä Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023.

Habitare Choice nostaa näkyviin yritysten vastuullisia askeleita – uuden alueen kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento2.2.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden vastuullisuutta ja kestävyyttä esiin nostavan Choice-alueen. Habitare Choice kutsuu mukaan yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat tehneet tietoisia valintoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Näyttelyn kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme