Sallan kunta ja matkailu

Matkailun kova kasvu jatkuu Sallassa - kasvuluvut jälleen Suomen suurimpia

Jaa

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät viime vuonna Sallassa hurjat 42,8 prosenttia. Kotimaisten yöpymiset pysyivät lähellä edellisvuoden tasoa, kasvua kirjattiin noin prosentti. Yhteensä rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat Sallassa viime vuonna 11,1 prosentilla ja yöpymisiä kirjattiin yhteensä 138 000. Kasvuluvut ovat jälleen Suomen suurimpia, koko Lapissa matkailu kasvoi 3 prosenttia.

Sallassa matkailu on kasvanut kaikkina vuodenaikoina. Kuva: Kristof Göttling
Sallassa matkailu on kasvanut kaikkina vuodenaikoina. Kuva: Kristof Göttling

Ulkomaisista matkailijoista Sallassa vierailee eniten hollantilaisia ja espanjalaisia, joiden molempien yöpymismäärät kasvoivat viime vuonna noin 30 prosenttia. Hollantilaisten määrä kaikista Sallaan saapuvista matkailijoista on jo 11,5 prosenttia.

Seuraavaksi eniten ulkomaisia matkailijoita saapuu Venäjältä, Britanniasta ja Saksasta. Luvut käyvät ilmi Tilastokeskuksen viime viikolla julkaisemista majoitustilastoista.

– Olemme tehneet pitkään yhteistyötä hollantilaisen ja espanjalaisen matkanjärjestäjän kanssa. Hyvän yhteistyön tulokset näkyvät nyt tilastoissa hienoina kasvulukuina, sanoo Matkalle Sallaan ry:n hallituksen puheenjohtaja Tuija Kääriäinen.

Vahvasta ulkomaisten matkailijoiden kasvusta huolimatta suurin osa eli noin 69 prosenttia Sallaan matkustavista on kuitenkin edelleen suomalaisia. Salla tunnetaan kotimaassa rauhallisena ja aitona kohteena, joka tarjoaa upeita elämyksiä lappilaisessa luonnossa ympäri vuoden.

– Kotimaiset matkailijat tuntuvat nyt etsivän Lapista kohteita, jotka tarjoavat helpon pääsyn luontoon sekä rauhaa ja hiljaisuutta. Salla vastaa juuri näihin asiakkaiden toiveisiin, Kääriäinen kertoo.

Sallassa kasvuluvut ovat Lapin ja Suomen korkeimpia jo toista vuotta putkeen. Vuonna 2017 Salla oli koko Suomen matkailun kovin kasvaja ja kasvu jatkui vahvana myös vuonna 2018. Kasvua rajoittavana tekijänä on majoituskapasiteetin riittävyys. Tähän on näköpiirissä muutosta.

– Positiivisesta kehityksestä johtuen investointikysyntä Sallaan on selvästi kasvussa ja uusien eri vaiheissa olevien rakennushankkeiden etenemisen myötä pääsemme jatkamaan hallitulla matkailun kasvulinjalla, toteaa kunnanjohtaja Erkki Parkkinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sallassa matkailu on kasvanut kaikkina vuodenaikoina. Kuva: Kristof Göttling
Sallassa matkailu on kasvanut kaikkina vuodenaikoina. Kuva: Kristof Göttling
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sallan kunta ja matkailu
PL 28, Postipolku 3
98901 Salla

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sallan kunta ja matkailu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme