MessukeskusMessukeskus

Matkamessuille saavuttiin sankoin joukoin – varauksia tehtiin vilkkaasti 

Jaa

Matkamessuille saavuttiin hakemaan inspiraatiota tuleviin matkoihin. Alalla on tehty paljon tuotekehitystä, mikä korostui erityisesti kotimaan kohteiden osastoilla. Matkailuajoneuvot olivat esillä samaan aikaan järjestetyillä Caravan-messuilla.

Matkamessut 2023. Kuva: Anna Valli
Matkamessut 2023. Kuva: Anna Valli

Matkamessuille tultiin tekemään päätöksiä tulevista matkoista erityisesti ensi kesälle, mutta myös seuraavalle talvelle. Tapahtumassa iloittiin jälleennäkemisistä ja mahdollisuudesta saada asiantuntijatietoa ja vinkkejä kasvokkain. Matkamessujen partnerimaa oli Kreikka. Tapahtumakokonaisuuteen osallistui yli 900 yritystä 70 eri maasta. Tapahtumissa vieraili 19. - 22.1.2023 yli 50 000 kävijää.  

 ”Matkamessut näytti jälleen voimansa matkailuvuoden käynnistäjänä, kun toimiala ja ammattilaiset sekä suuri yleisö kokoontuivat Pohjois-Euroopan suurimmassa tapahtumassa. Upea tunnelma oli käsin kosketeltavissa - messulla tehtiin varauksia, inspiroiduttiin uusista kohteista ja erilaisista matkailutavoista”, iloitsee Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen. 

 
Kotimaan matkailun suosio jatkuu 
 
”Messut on mennyt tosi hyvin. Ihmiset tulevat messuilta hakemaan sellaista, mitä netistä ei helposti saa - isoja perhehuoneistoja ja elämyksellisyyttä. makuja ja tuoksuja sekä palvelua. Varauksia on tehty kovalla tahdilla erityisesti kesälle, ja paikan päälle tulleet saivat myös ekstraedun”, kertooApollomatkojen PR-vastaava Satu Kontulainen. 
 
Visit Saimaan osastolla juhlittiin Matkamessujen Vastuullisuuskilpailun voittoa, joka tuli Hanhiniitty Ay / Saimaa Canoeing -reitistön ja uudistavan matkailun tuotteelle. Savonlinnaan tuli vuoden hostelli -kilpailun voitto. 
 
”Olemme saaneet paljon hyvää palautetta, siitä, että meillä on kaikki Saimaan alueen toimijat samalla osastolla: Savonlinna, Imatra, Lappeenranta, Mikkeli, Varkaus ja niiden lisäksi mukana oli vielä pienempiä kuntia kuten Puumala. Osastollamme on ollut todella vilkasta ja yritykset ovat kertoneet, että varauksia on tehty aikaisempaa enemmän”, sanoo Nita Silvennoinen, Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:stä.  

Matkailuajoneuvoihin tutustui yli puolet kävijöistä 

Helsingin Caravan 2023 -messut esitteli matkailuajoneuvouutuuksia ja kertoi ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista Matkamessujen yhteydessä perjantaista sunnuntaihin. Matkamessujen kävijäkyselyn mukaan 61 % kävijöistä vieraili myös Caravan-messuilla. Caravan-messuihin osallistui 42 yritystä.  

Matka Workshop Day keräsi matkailun ammattilaiset 
 
Matkamessujen yhteydessä järjestetty ammattilaisten Matka Workshop Day osallistui yhteensä 600. Matka Workshop Day on Pohjoismaiden merkittävin matkailupalveluiden osto- ja myyntitapahtuma. Tapahtumassa vieraili 18.1. yhteensä 206 myyjää ja 230 ostajaa 34:stä eri maasta.  
 
Lisätietoja:
Helsingin Messukeskus,
Matkamessut viestintä: Anu-Eveliina Mattila, puh. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com.
 

Caravan-messut, viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com  

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 18.–21.1.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1.2024. Helsingin Caravan-messut järjestetään 19.-21.1.2024.

www.matkamessut.fi | LinkedIn| @matkatravelfair | #Matkamessut #Matka2023
 
www.caravanmessut.fi | #caravanmessut 

Kuvat

Matkamessut 2023. Kuva: Anna Valli
Matkamessut 2023. Kuva: Anna Valli
Lataa
Matkamessut 2023. Kuva: Anna Valli
Matkamessut 2023. Kuva: Anna Valli
Lataa
Matkamessut 2023. Kuva: Anna Valli
Matkamessut 2023. Kuva: Anna Valli
Lataa
Matkamessut 2023. Kuva: Anna Valli
Matkamessut 2023. Kuva: Anna Valli
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kevätmessujen ohjelmassa kuullaan kasvitrendeistä, voimaannutaan rakennus- ja remonttitarinoista, kevätsiivouksesta, skandipihasta ja puutarhan tuomisesta maljakkoon2.2.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Kevätmessujen ohjelma on julkaistu. Neljän päivän aikana poimitaan tuoreet ideat kukoistaviin puutarhoihin ja pihoihin, inspiroidutaan monenlaisista rakennus- ja remonttitarinoista, kurkistetaan kasvi- ja sisustustrendeihin ja haetaan vinkit kevätsiivoukseen. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus juhlistaa kevättä Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023.

Habitare Choice nostaa näkyviin yritysten vastuullisia askeleita – uuden alueen kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento2.2.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden vastuullisuutta ja kestävyyttä esiin nostavan Choice-alueen. Habitare Choice kutsuu mukaan yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat tehneet tietoisia valintoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Näyttelyn kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme