MessukeskusMessukeskus

Matkamessujen ohjelma on julkistettu, koronapassilla turvallisesti tapahtumaan

Jaa

Lupa matkustaa – License to Travel kiteyttää matkamessujen pääteeman matkailun käynnistymiseen uudessa tilanteessa, jossa totutellaan koronapassin laajaan käyttöön matkustettaessa. Matka 2022 -messut toivottaa kävijät tammikuussa tervetulleiksi koronapassitarkastuksen läpi. Tapahtuman partnerimaa on Kreikka, jonka odotetaan ensi kesänä nousevan suomalaisten suurimmaksi lomakohteeksi.

Lisence to Travel on Matkamessujen 2022 teema.
Lisence to Travel on Matkamessujen 2022 teema.

Messuille tulee yli 600 näytteilleasettajaa, joiden lisäksi on laaja ohjelmakattaus terveysturvallisen ja vastuullisen matkailun sekä ruokamatkailun aiheisiin.

”Alalla uskotaan vahvasti matkailun uuteen starttiin ja odotamme matkamessuista yleisömenestystä, sillä suomalaisten matkakuume on nyt historiallisen korkealla tasolla. Partnerimaahamme Kreikkaan varataan tammikuussa todennäköisesti eniten matkoja”, sanoo Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Lumia Ankkuri.

Ulkomaisia näytteilleasettajia on tänä vuonna vahvimmin mukana Euroopasta, mutta myös eksotiikkaa löytyy, mm. Tansania, Malesia ja Malediivit tuovat lämpimiä tuulahduksia päiväntasaajan tuntumasta. Kotimaan matkailun suosio näkyy monipuolisesti omina alueinaan: Lappi, Saimaa, Pohjanmaa, Kainuu, Lakeland ja Saaristo. Mukana on myös uusien matkailualueiden lanseerauksia kuten Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin pyörämatkailualue ja Zeniitin matkailualue Kempeleessä (10 km Oulusta).

Inspiroivaa ohjelmaa, kohtaamisia, ruokamatkailua, musiikkia ja tanssiesityksiä

Messukävijälle matkamessut tarjoavat tänäkin vuonna myös kulinaristisia kokemuksia Helsinki Travel Food District -alueella. Ohjelmapuolella on Elämyksellistä ruokamatkailua -paneeli perjantaina.

”Messukävijälle Matkamessut ovat jo matka itsessään, tarjolla on tietoiskujen ja kohde-esittelyjen lisäksi myös todella hienoja musiikkiesityksiä oopperasta ukuleleen ja kaikkea siltä väliltä. Suosittelen varaamaan aikaa ja nauttimaan tunnelmasta”, lisää Lumia Ankkuri.

Vastuullisuus ja ulkoiluharrastukset nousevat matkailun teemoissa

Eri kohteiden ja aktiviteettien lisäksi messukävijä pääsee tutustumaan siihen, miten matkailija voi vierailla kohteissa mahdollisimman vastuullisesti niin, että kohteiden luonto ja yhteisöt kestävät matkailijamäärät. Maata pitkin matkustaminen on niin ikään kasvattanut suosiotaan, mikä näkyy messuilla oman alueensa lisäksi vahvasti osastoilla ja ohjelmissa. Kiinnostus matkailuajoneuvoihin on ollut kasvussa kotimaan matkailun kasvun myötä ja ajoneuvomatkailu on saanut paljon uusia harrastajia. Matkamessujen yhteydessä avataan tuttuun tapaan Caravan-messut.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtumaMatkamessutjärjestetään 20.-23.1.2022Messukeskuksessa Helsingissä.Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 19.1.2022. Global Travel Summit -tapahtuma pidetään Matkamessujen yhteydessä 21.1.2022. Helsingin Caravan-messut järjestetään samanaikaisesti 21.-23.1.2022.

Lisätietoja: Messukeskus, Business Manager Lumia Ankkuri, lumia.ankkuri@messukeskus.com, +358 50 3870 023, tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com, +358 50 555 6183. Kuvia Matkamessuilta: http://mediabank.messukeskus.com

www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2022 | #lupamatkustaa 

Avainsanat

Kuvat

Lisence to Travel on Matkamessujen 2022 teema.
Lisence to Travel on Matkamessujen 2022 teema.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Messualan tilanne sietämätön - Tukikatto nostettava viipymättä 10 miljoonaan26.1.2022 13:32:56 EET | Tiedote

Messualan tilanne on käymässä sietämättömäksi. Toiminta katkeilee viranomaismääräysten vuoksi jo kolmatta vuotta. Isoimmilla toimijoilla tukikatot ovat täyttyneet vuosi sitten ja nyt ne ovat täyttymässä pienemmilläkin. Ammattimaisia messujärjestäjiä edustava Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry arvioi, että valtion nuiva tukipolitiikka on hyvää vauhtia tappamassa Suomesta koko messualan.

Matkamessujen matkailututkimus ja lomamatkaennuste 2022: Etätyön yleistyminen pidentää lomamatkoja tulevaisuudessa ja matkoille halutaan luotettava järjestäjä21.1.2022 10:15:00 EET | Tiedote

Kotimaan matkailussa nähty trendi etätyön tekemiseen kesämökeiltä luo pohjaa työelämän muutokseen, jossa yhdistellään entistä helpommin työtä ja matkailua, vaikka se on käytännössä vielä aika harvalle työtehtävien vuoksi mahdollista. Lisääntynyt etätyömahdollisuus vaikuttaa kuitenkin tulevaisuudessa entistä enemmän myös vapaa-ajalla tehtyihin ulkomaanmatkoihin.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic –tapahtumakokonaisuus siirtyy toukokuulle 202218.1.2022 10:15:00 EET | Tiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaisten tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic sekä samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettävät horeca-alan ammattilaisten Gastro Helsinki ja graafisen alanSign, Print & Promotion on päätetty siirtää. Tapahtumat järjestetään18.–19.5.2022, ja kolmipäiväinen Gastro Helsinki 18.–20.5.2022. Tapahtumat järjestetään Helsingin Messukeskuksessa.

Helsingin Kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja on Ville Blåfield18.1.2022 00:01:00 EET | Tiedote

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajaksi on valittu viestintäkonsultti ja tietokirjailija Ville Blåfield. Uusi ohjelmajohtaja tuo Helsingin Kirjamessuille uudenlaista näkökulmaa, jossa yhteiskunnallisilla keskusteluilla ja moniäänisyydellä on oma paikkansa. Blåfield arvostaa kirjamessuja ja lupaa ottaa huomioon rakastetun tapahtuman ainutlaatuisuuden. ”Toivon, että messut kehittyvät entisestään myös yhteiskunnallisen keskustelun foorumina”, hän toteaa.

Uutta MP 22 -messuilla: Hall of Fame ja vuoden 2021 MP-teko14.1.2022 14:00:00 EET | Tiedote

MP Moottoripyörämessut tekee töitä moottoripyöräilyn ja alan hyväksi. Nyt nostetaan ensimmäiset moottoripyöräilyn merkkihenkilöt Hall of Fame -tunnustuksella, ei nyt Messukeskuksen kattoon, mutta julkisuuteen kuitenkin. Hall of Fame -tunnustuksen saa neljä henkilöä, jotka ovat toimineet moottoripyöräilyn hyväksi merkittävällä tavalla pitkään. Yleisö valitsee Vuoden MP-teon. Tunnustuksen saaja on vuonna 2021 tehnyt merkittävää työtä moottoripyöräilyn eteen Suomessa. Kaikki tunnustuksen saajat julkaistaan MP-messujen avajaispäivänä perjantaina 25.3.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme