Messukeskus

Matkamessujen vastuullisuuskilpailu palkitsee koronahaasteita kampittaneita matkailualan toimijoita

Jaa

Matkamessujen Sustainable Travel Competition -vastuullisuuskilpailun teemana on yhteiskuntavastuu. Kilpailussa palkitaan niitä Matkamessuille osallistuvia yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat pystyneet pitämään poikkeusaikana huolta alan työpaikoista ja matkailusta Suomelle merkittävänä elinkeinona. Suomen Messusäätiö rahoittaa kilpailua 6 000 euron summalla. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 20.-23.1.2022.

Matkamessujen Sustainable Travel Competition kutsuu kilpailuun kaikki Matkamessuille osallistuvat yritykset ja matkailun toimijat. Kilpailussa palkitaan niitä yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat mahdollistaneet pandemian ja matkailurajoitusten kurimuksessa ratkaisuillaan sen, että matkailualalla työskentelevillä on toimeentulo jatkossakin ja että matkailuala pärjää ja houkuttelee matkailijoita edelleen sekä Suomeen että Suomesta ulkomaan kohteisiin.

Palkittavia ratkaisuja voivat esimerkiksi olla luovat ratkaisut henkilökunnan työllistämisessä ja toimeentulon ylläpitämisessä, virtuaalimatkojen, etätyökonseptien tai ympäristövastuullisuuden kehittäminen, terveysturvallisuuden hyväksi tehty työ kohteissa tai merkittävä vaikuttamistyö matkailualan puolesta.

Kilpailu on avoin kaikille Matkamessujen näytteilleasettajille. Sarjoja on kaksi: yritykset ja muut matkailun toimijat.

Kilpailun tuomaristo valitsee finaaliin etenevät yritykset. Finaali nähdään Matkamessuilla perjantaina 21. tammikuuta, jolloin kilpailijat mittelevät paremmuudesta pitchauskilpailussa. Suomen Messusäätiö tukee kilpailua 6 000 euron palkintorahalla.

Tuomaristoon kuuluvat puheenjohtajana Timo Saranpää SMALin Vastuullisen matkailun työryhmästä, johtaja Liisa Mäkelä Visit Finlandista, yliopettaja ja Green Key -asiantuntija Minna-Maari Harmaala Haaga-Heliasta, Visit Oulu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari, Helsingin kaupungin matkailupäällikkö Nina Vesterinen sekä markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue Messukeskuksesta.

”Ensimmäisessä vastuullisuuskilpailussa painotimme ympäristövaikutuksia, nyt vastuullisuutta punnitaan myös taloudellisen ja sosiaalisen vastuun näkökulmasta. Matkailuala toipuu parhaillaan vaikeasta kriisistä. On hienoa nostaa esiin koronahaasteita kampittaneita matkailuyrityksiä. Kilpailun kautta saamme kuultavaksi selviytymistarinoita, jotka auttavat koko alaa elpymään”, sanoo raadin puheenjohtaja, SMALin vastuullisuustyöryhmää edustava Timo Saranpää.

”Matkamessut on julkistanut kunnianhimoiseksi tavoitteekseen olla maailman vastuullisin matkailualan tapahtuma. Sustainable Travel Competition -kilpailun lisäksi vastuullisuus näkyy messujen teema-alueilla, ohjelmassa ja palveluissa. Messukeskus on ottanut merkittäviä askelia energiansäästössä ja jätteiden hyötykäytössä, tavoittelee 110 % hiilineutraaliutta kymmenen vuoden sisällä ja sai ensimmäisenä pohjoismaisena tapahtumatalona Covid 19 -sertifikaatin vastuullisuudestaan terveysturvallisuudessa. Messukeskus on myös sitoutunut vastuulliseen matkailun edistämiseen Helsinki Declaration 2.0 -allekirjoituksellaan”, kertoo Matkamessujen Business Manager Lumia Ankkuri.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet kilpailuun Matkamessujen sivuilla.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtumaMatkamessutjärjestetään seuraavan kerran 20.-23.1.2022Messukeskuksessa Helsingissä. Teemana on ”Lupa matkustaa. Licence to travel.”  Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 19.1.2022. Global Travel Summit -tapahtuma pidetään Matkamessujen yhteydessä 21.1.2022. Helsingin Caravan-messut järjestetään samanaikaisesti 21.-23.1.2022.

www.matkamessut.fi|www.facebook.com/matkamessut| @matkatravelfair| #matka2022 | #lupamatkustaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messukeskus, liiketoimintapäällikkö Lumia Ankkuri, lumia.ankkuri@messukeskus.com, +358 50 3870 023. Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, tarja.gordienko@messukeskus.com; +358 50 5847 262.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattu kilpailu käynnistyi26.11.2021 14:03:33 EET | Tiedote

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattuun kilpailuun voi nyt ilmoittautua. Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta ja voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5000 euron PulPaper Awardilla. Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kansainvälinen PulPaper 2022 rakentaa huomisen biotaloutta25.11.2021 10:07:12 EET | Tiedote

Metsäteollisuuden PulPaper 2022 -tapahtuman teemana on Building tomorrow’ bioeconomy. Alan ammattilaisille veloituksettomassa PulPaper-tapahtumassa järjestetään yritysten puheenvuoroja Future Squarella sekä PulPaper Conference ja Business Forum, jotka molemmat ovat maksullisia tilaisuuksia. Näyttelyalueella metsäteollisuuden yritykset kohtaavat asiakkaitaan ja esittelevät tuotteitaan. PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Yhteisöllisyyttä ja osallisuutta edistäneitä lukiolaisia palkittiin Studia-messuilla23.11.2021 13:00:00 EET | Tiedote

Tänään avautuneilla Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. 1000 euron arvoiset stipendit menivät Helsinkiin, Loimaalle, Mäntsälään ja Turkuun. Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.–24.11.2021.

MP Pää pyörällä -podcastin rinnalle uusi ohjelma19.11.2021 15:15:00 EET | Tiedote

MP-moottoripyörämessut tukee vahvasti moottoripyörätoimialaa. Tänä vuonna on julkaistu MP-messujen verkkosivuilla ja somessa kymmenkunta MP Pää pyörällä -podcastia moottoripyöräilystä. Podcastien vetäjä, mp-alan moniottelija ja MP-messuista vastaava Niko Kantola isännöi myös uutta MP Pää pyörällä -ajankohtaisohjelmaa, jossa käydään läpi toimialan tärkeimpiä kuulumisia, uutuuksia ja tapahtumia. Ensimmäinen osa on julkaistu ja sen voi katsoa: https://mp.messukeskus.com/mp-paa-pyoralla-ajankohtaisohjelma/.

Cyber Security Nordic 2022: ensimmäiset huippupuhujat vahvistuneet17.11.2021 15:31:43 EET | Tiedote

Cyber Security Nordic 2022 -tapahtuman pääpuhujista on vahvistunut jo Graham Cluley, Marja Dunderfelt, Rik Ferguson ja Mikko Hyppönen. Tapahtuma pureutuu tänäkin vuonna taidolla kyberturvallisuuden politiikkaan, talouteen, todellisuuteen ja tulevaisuuteen. Teemoja avataan sekä yritystalouden että julkishallinnon näkökulmista. Cyber Security Nordic -tapahtuma järjestetään 8.–9.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä nyt neljännen kerran.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme