MessukeskusMessukeskus

Matkamessujen vastuullisuuskilpailun voittaja on Saimaa Canoeing

Jaa

Matkamessujen vastuullisuuskilpailun finaalissa voitosta kilpaili viisi kovatasoista yritystä. Näistä viidestä yrityksestä kilpailun tuomaristo valitsi voittajaksi Saimaa Canoeing, joka palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 6 000 euron palkintorahalla.

Timo Saranpää, Sanna Korhonen ja Lumia Ankkuri.
Timo Saranpää, Sanna Korhonen ja Lumia Ankkuri.

Perusteluina voittajan valinnalle on koko palvelun moniulotteisuus ja lähtökohta, jossa sitoutetaan niin maan omistajat kuin kyläläiset, kunta, kalastusosuuskunta ja metsäyhtiö sekä kirkastetaan jokamiehen oikeuksien vastuullista hyödyntämistä matkailutarkoituksessa.

”Kilpailun finaali oli äärimmäisen tasaväkinen. Saimaa Canoeing on erinomainen esimerkki uudistavasta matkailusta, kuinka olemassa olevaa infrastruktuuria ja yhteisöllisyyttä hyödyntämällä voidaan jättää ympäristö parempaan kuntoon kuin aikaisemmin. Lisäksi matkailun hyödyt jakautuvat tasaisemmin ja elävöitetään yhteistä elinympäristöä. Saimaa Canoeing on selkeä uudistavan matkailun suunnannäyttäjä”, sanoo kilpailun raadin puheenjohtaja Timo Saranpää.

Saimaa Canoeing melontamatkailukonsepti on vastuullinen tapa nauttia upeista melontavesistöistä Saimaan sydämessä. Saimaa Canoeingin melontareitit ovat yksityisiä, palveluvarusteltuja melontareittejä, joilla retkeilijät yöpyvät omissa saarissa vain heille varatuissa leiripaikoissa ja melontamökeissä. Vastuullisesti järjestetty retkeily reitteineen ja majoituksineen vähentää luonnolle ja yksityisomaisuudelle aiheutuvaa haittaa, sekä edistää turvallista ja vastuullista matkailua.

Saimaa Canoeingia edustava Sanna Korhonen korosti Helsingin Messukeskuksessa tehdyssä esittelyssään jokamiehen oikeuksien oikeanlaista käyttöä. ”Mitä enemmän etuoikeuksia, sitä enemmän on myös vastuuta. Olemme mm. kunnostaneet vanhan pappilan liha-aitan majoitustarkoitukseen”, sanoo Sanna Korhonen.
Kysyttäessä mihin palkintoraha käytetään, Korhonen vastaa, että hyvä pitää pistää kiertämään. ”Käytämme palkintorahan Blue care -toimintan eli järjestämme lapsille ja nuorille perheille melontatoimintaa sekä lisää huusseja ja leiripaikkoja”.

KunniamainintaTallink Siljalle

Kilpailussa jaettiin lisäksi kunniamaininta Tallink Siljalle ansiokkaasta työstä, jota yhtiö on tehnyt ukrainalaisten sotapakolaisten humanitaarisen avun hyväksi vuonna 2022. Tallink Silja on maksutta kuljettanut laivoillaan noin 12 00 ukrainalaista sotapakolaista ja yli 1000 ajoneuvoa. Tallink-Siljan Isabelle -laivalla majoittuu tällä noin 1700 henkilöä.

”Tallink Silja on toteuttanut erittäin mittavan avunannon kuljettaessaan ja majoittaessaan Ukrainan pakolaisia. Tuomaristo oli todella vaikuttunut ja päätyi kunniamainintaan, koska yksittäinen operaatio ei täyttänyt kilpailun määreitä koskien myynnissä olevaa tuotetta tai palvelua matkailijoille tarkoitetussa mielessä - todella kuitenkin hieno teko”, sanoo Matkamessujen vastuullisuuskilpailun tuomariston puheenjohtaja Timo Saranpää.

Vastuullisuuskilpailuun osallistui lähes 30 alan yritystä tai toimijaa. Finaaliin päässeissä yrityksissä vastuullisuus on huomioitu laaja-alaisesti ja innovatiivisesti myös paikallisia raaka-aineita, kiertotaloutta ja yhteisöllisyyttä hyödyntäen. Ilmastokriteerit oli otettu jopa hankintakriteereiksi. Kilpailun muut finalistit olivat Ab Kasnäsudden Oy, Bearhill Husky/ Kontiovaaran Husky Oy, Hanhiniitty Ay/ Saimaa Canoeing, Hawkhill ja Ikaalisten Matkatoimisto.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat tuomariston puheenjohtaja Timo Saranpää; SMAL, Liisa Kokkarinen; Visit Finland, Jarmo Ritalahti; Haaga-Helia, Lumia Ankkuri; Helsingin Messukeskus.

Lisätietoja: Helsingin Messukeskus, viestintä: Anu-Eveliina Mattila, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com, 050 555 6183, Timo Saranpää, timo@kontiki.fi,
050 5236005. Sanna Korhonen, Saimaa Canoeing: 050 5487653 sanna@hanhiniitty.fi

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Caravan-messujen kanssa 20.-22.1.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Timo Saranpää, Sanna Korhonen ja Lumia Ankkuri.
Timo Saranpää, Sanna Korhonen ja Lumia Ankkuri.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kevätmessujen ohjelmassa kuullaan kasvitrendeistä, voimaannutaan rakennus- ja remonttitarinoista, kevätsiivouksesta, skandipihasta ja puutarhan tuomisesta maljakkoon2.2.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Kevätmessujen ohjelma on julkaistu. Neljän päivän aikana poimitaan tuoreet ideat kukoistaviin puutarhoihin ja pihoihin, inspiroidutaan monenlaisista rakennus- ja remonttitarinoista, kurkistetaan kasvi- ja sisustustrendeihin ja haetaan vinkit kevätsiivoukseen. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus juhlistaa kevättä Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023.

Habitare Choice nostaa näkyviin yritysten vastuullisia askeleita – uuden alueen kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento2.2.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden vastuullisuutta ja kestävyyttä esiin nostavan Choice-alueen. Habitare Choice kutsuu mukaan yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat tehneet tietoisia valintoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Näyttelyn kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme