MessukeskusMessukeskus

Matkamessut 2023 -ohjelmassa uusimmat kohdevinkit, kulttuuria ja vastuullisuusasiaa

Jaa

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matka 2023 -ohjelman julkistus on aloitettu tapahtuman nettisivuilla. Ohjelmassa nousee uusia tuulia matkakohteista viimeisen kolmen vuoden ajalta sekä värikkäitä esityksiä ympäri maailman. Matkamessujen partnerimaa Kreikka on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.1.2023 (ammattilaispäivä 19.1.23).

Tammikuussa kolmen vuoden tauon jälkeen järjestettävä Matka 2023 avaa toden teolla uuden, pandemian jälkeisen matkailukauden. Niin matkailualan yrityksissä kuin kohteissakin on tehty paljon kehitystyötä viimeisen kolmen vuoden aikana.

Ohjelmaa ja esityksiä on viidellä eri lavalla: Inspiration, Nordic, Second Home, We love Cruises ja Sustainability Stage -nimisillä lavoilla. Nimensä mukaista ohjelmasisältöä on matkailuinspiraatiota herättävistä esityksistä aina matkailun vastuullisuuden ja ruokamatkailun aiheisiin. Lisäksi Caravan-messuilla ja Helsinki Food Travel Districtillä on omat lavansa.

Matkamessujen lavaohjelma koostuu yleisöpäivinä matkareittien, -kohteiden ja erilaisten matkustustapojen ja oppaiden esittelyistä sekä upeista musiikki- ja tanssiesityksistä aina Flamengosta afrikkalaisiin ja aasialaisiin tanssikuvioihin. Ohjelmat avaavat tuttuihinkin lomakohteisiin uusia näkökulmia reittien ja erilaisten majoitus-, ravintola-, aktiviteetti- sekä opastuspalvelujen muodossa. Vastuullisen matkailun asiasisältöä löytyy sekä ammatti-, että yleisöpäivinä etenkin Sustainability Square -lavalta. Perjantaina 20.1. Nordic Stagella pitchaavat Matkamessujen vastuullisuuskilpailun finalistit.

Tasty Travel

Ruoka on yksi suuri matkailun motiivi ja lomamatkan kohokohta. Matkamessuilla ruoka ja ravintolat ovat aikaisempaa suuremmassa roolissa. Tasty Travel -alueella hallissa 7 vierailija pääsee nauttimaan makuja kotisuomesta ja maailmalta sekä ostamaan tuliaisia kotiin. Uutena osana Tasty Travelia omana alueenaan hallissa 6 esittäytyy Food Campin kuratoima Helsinki Food Court -ravintolakokonaisuus, jolla edistetään kantakaupungin elinvoimaisuutta. Lavalla nähdään tunnettuja huippukokkeja ja keskustellaan ruokamatkailuun liittyvistä aiheista. Makupaloja tarjoavat Pompier Espa, Peloton Cycling Eatery, Yeastie Boi, Fat Ramen, Pastis sekä Happy Waffle.

”Matkailu on keskeinen toimiala Helsingille ja Helsinki ruokamatkailun näyteikkuna matkailijoille. Matkamessut on hyvin kansainvälinen tapahtuma ja näin ollen erinomainen paikka esitellä makuelämyksiä niin kansainväliselle kuin kotimaisille kävijöille”, sanoo Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen.

Sustainability Square ja maata pitkin matkailu

Maata pitkin matkailu on noussut ilmiönä useamman vuoden ajan. Toisille se on tapa matkustaa kohteeseen junalla, kun taas toisille se on vastuullinen tapa liikkua ja viettää lomaa lentomatkan päässä esimerkiksi pyöräillen tai autoillen.

Sustainability Square -torilta hallissa 6 löytyy kestävään matkailuun pohjautuvia yrityksiä ja alueella on oma lava, jossa keskustellaan kestävän matkailun aiheesta erilaisista näkökulmasta. Kävijä voi saada esimerkiksi vastuullisen matkailun vinkkejä Ruotsiin, Norjaan tai Islantiin matkustettaessa. VR esittelee Sustainability Squaren -torin tuntumassa junamatkailun mahdollisuuksia ja palveluja.

Inspiration Stage
Hallissa 7 ulkomaan kohteiden alueella esittäytyy lähes 70 maata ja niillä esittäydytään laajasti eri kohteilla.Monien matkailuaiheiden lisäksi suurella Inspiration Stagella nähdään Afrikan lämpöä ja rytmejä sekä Idän eksotiikkaa.

Nordic Stage – kotimaa ja lähialueet

Kotimaan matkailu on ollut viime vuosina suomalaisten suosiossa ja alue esittäytyy tulevilla Matkamessuilla aikaisempaa laajemmin. Ohjelmalavalla hallissa 6 on yleisöpäivinä matkustusvinkkejä ja esityksiä sekä perjantaina 20.1. opiskelijaohjelmaa.

Second Home - Loma-asunto ulkomailla

Matkamessujen Second Home -alueella hallissa 6 on mahdollista tutustua myös kakkoskodin tai lomahuoneiston hankintaan ulkomailla. Etätyömahdollisuuksien lisäännyttyä on kiinnostus lomakodin hankintaan ulkomailla kasvanut. Alueella on oma ohjelmalava, jossa kuullaan ajankohtaisia vinkkejä ja kokemuksia kakkoskodin hankintaan liittyen sekä kerrotaan mm. ostoprosessista ja esimerkiksi pankkiasioinnista ulkomailla.

Sunny Village
Trooppisen auringon alueiden ja risteilymaailman näytteilleasettajat ja varustamot löytyvät hallista 7. Alueella saa tietoa kansainvälisisistä risteilymatkoista Välimeren alueelta Karibialle ja Kaukoitään saakka. Alueella on We Love Cruises -lava, jonka ohjelma koostuu eri risteilyreittien sisällöistä, nähtävyyksistä ja eksoottisista kohteista kuten Seychellit, Malediivit, Malesia, Thaimaa, Uganda ja Tansania.

Lisätietoja: Helsingin Messukeskus, viestintä: Anu-Eveliina Mattila,
anu-eveliina.mattila@messukeskus.com, 050 555 6183. Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Caravan-messujen kanssa 20.-22.1.2023. Kansainvälinen matkailunostotapahtumaMatka Workshop Day 18.1.2022 ja ammattilaispäivä 19.1.2023. 

www.matkamessut.fi| @MatkaTravelFair I #Matkamessut #matka2023   

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

KUTSU Vene 23 Båt -messujen tiedotustilaisuuteen pe 10.2. klo 1031.1.2023 13:37:26 EET | Kutsu

Hyvä toimittaja, Tervetuloa Vene 23 Båt -messujen tiedotustilaisuuteen perjantaina 10.2. klo 10 Purjehdussatamaan halliin 7. Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 23 Båt -messut 10.–19.2.2023 täyttää Helsingin Messukeskuksen alakerran hallit ja esittelee satoja erilaisiin tarkoituksiin sopivia venettä. Esillä on laaja valikoima veneilyvarusteita ja -tarvikkeita sekä vesiharrasteisiin liittyviä tuotteita. Ohjelmapisteitä on viisi, joten tarjontaa on paljon.

MIELI ry ja I love me -messut yhteistyöhön, Vuoden nuori suunnittelija suunnittelee Mielinauhan 202431.1.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Mielen hyvinvointi näkyy tulevana syksynä entistä vahvemmin I love me -messujen ohjelmassa. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n asiantuntijat esiintyvät messuilla ja antavat messuvieraille henkilökohtaisia vinkkejä hyvinvointiin. Yhteistyö näkyy ainutlaatuisella tavalla myös Vuoden nuori suunnittelija -kilpailussa, sillä kilpailutehtävään sisältyy Mielinauhan 2024 suunnittelu. I love me -messut järjestetään 20.–22.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme