Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Matkustajasatamien liikennettä sujuvoitetaan 5. marraskuuta

Jaa

Helsingin matkustajasatamien käytännöt muuttuvat perjantaina 5.11. Matkustajamäärien kasvaessa halutaan matkustajaliikennettä sujuvoittaa.

Kaikki matkustajat mukaan lukien autolla saapuvat luokitellaan jatkossa kahteen linjaan, vihreään ja punaiseen.

Vihreän linjan valitsevat matkustajat, joilla on todistus täydestä rokotussarjasta tai todistus 6 kuukauden sisällä sairastetusta covid-19-taudista.

Punaisen linjan valitsevat jalan saapuvat matkustajat, joilla ei ole esittää yllä mainittuja todistuksia.

Autokaistalla vihreälle linjalle pääsevät myös autoilijat, joilla on negatiivinen testitodistus tai todistus vajaasta rokotussarjasta. Jos autossa matkustaa yksikin punaiselle linjalle kuuluva henkilö, valitaan punainen linja.

Vihreällä linjalla tarkastetaan matkustajien todistuksia satunnaisotannalla.

”Rokotuskattavuuden noustessa voimme edelleen sujuvoittaa satamien terveystarkastuksia. Matkustajamäärien noustessa on tärkeää huolehtia, että terminaalit ja autokentät eivät ruuhkaudu turvallisuutta vaarantavalla tavalla. Rokotetuille matkustajille ei myöskään pidä tulla liian pitkiä odotusaikoja ja heidän tulee päästä jatkamaan matkaa sujuvasti eteenpäin”, kommentoi terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.    

Kenen tulee mennä toiseen koronatestiin 72 tuntia maahan saapumisen jälkeen?

Jos matkustajan rokotussarja on vielä kesken tai hänellä on negatiivinen testitulos (testistä alle 72 tuntia) tai hän on tullut maahan ilman mitään todistusta, hänen tulee mennä testiin aikaisintaan 72 tuntia ja viimeistään 120 tuntia maahan saapumisen jälkeen. Testin laiminlyönti on täysi-ikäiselle rangaistavaa (tartuntatautilaki 87 a §).

Marraskuun muutokset laivamatkustajille eivät koske työtehtävissä olevaa tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä eivätkä Suomesta lähteneitä risteilymatkustajia, jotka eivät ole käyneet maissa. He voivat käyttää edelleen vihreää linjaa.

Lisätietoja

Leena Turpeinen, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja, p. 050 3256 917, leena.turpeinen@hel.fi.

Hanna Laine, koronavalmistelun yhteyspäällikkö, p. 040 504 4406, hanna.e.laine@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Lahja lapselle! – Helsingin perhehoito etsii sijaisperheitä22.11.2021 10:07:10 EET | Tiedote

Kampanjan teema ”Lahja lapselle!” symbolisoi kotia lapselle, rakkautta, kiintymystä, turvaa sekä molemminpuolista palkitsevuutta. Helsingin perhehoito hakee uusia sijaisperheitä mukaan toimintaansa. Tule kuulemaan lastensuojelun perhehoidosta sekä vastaanotto- ja tukiperhetoiminnasta. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään tiistaina 30.11. klo 17.30–19 os. Säästöpankinranta 2 A (4. krs), 00530 Helsinki Ilmoittautumiset ma 29.11. klo 16 mennessä: lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 040 3341423 tai https://bit.ly/307ErH4 Kahvitarjoilu klo 17. Tervetuloa! Lisätiedot: Lastensuojelun perhehoito ja vastaanottoperhetoiminta: p. 040 3341423, lasten.perhehoito@hel.fi Tukiperhetoiminta: p. 050 3289976, tukiperhe@hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme