Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Maunula-talon Kesäaukiolla monipuolista ja maksutonta kulttuuriohjelmaa läpi kesän

Jaa

Maunula-talon Kesäaukiolla panostetaan kesäkuukausina korkeatasoiseen kulttuuriohjelmaan. Kesä-elokuun aikana on luvassa muun muassa Muskan keikka, yhteislaulutuokio Mikko Alatalon kanssa, hyvinvointitapahtuma, esittävän taiteen Open Stage -iltoja ja elämyksellistä koko perheen ohjelmaa. Kesäohjelma käynnistyy 21.–22.5. viikonloppuna ja jatkuu aina elokuun loppuun asti.

Maunula-talon Kesäaukiolla nautitaan kesän aikana muun muassa musiikista, runoudesta, joogasta ja lastentapahtumista. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia. Kuva: Jussi Hellsten/Helsinki Partners
Maunula-talon Kesäaukiolla nautitaan kesän aikana muun muassa musiikista, runoudesta, joogasta ja lastentapahtumista. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia. Kuva: Jussi Hellsten/Helsinki Partners

Helsingin Maunulassa sijaitsevan Maunula-talon Kesäaukio täyttyy toukokuusta alkaen maksuttomasta ohjelmasta, ja tarjolla on koko kesän ajan runsaasti koettavaa ja nähtävää kaikenikäisille kulttuurinystäville. Kesäaukion avajaisia vietetään 21.–22.5. viikonloppuna. Lauantain 21.5. Kuinka rock tuli Maunulaan -tapahtumassa tehdään aikamatka Maunulan historiaan ja rockin ensimmäisille vuosikymmenille ja fiilistellään Muskan ja The Soundsin keikoilla. Tapahtuma on syntynyt yhdessä alueen asukkaiden kanssa osana Maunula-talon osallistavaa yhteissuunnittelua. Sunnuntaina 22.5. on vuorossa Kesäaukion sunnuntaikirppis, jossa kirppiskansan tunnelmia nostattaa DJ Muija eli somevaikuttaja Maiju Voutilainen. Kirpputorin myyntipaikat ovat ilmaisia, mutta mukaan tulee ottaa oma viltti tai myyntipöytä.

Kiinnostavia keikkoja ja hyvinvointia

Kesäaukion perjantai-illat on omistettu musiikille ja esittävälle taiteelle. Tarjolla on sekä kiinnostavia Perjantai-keikkoja että MaunuLAVAN Open Stage -iltoja, joissa kuullaan musiikin lisäksi sykähdyttävää dialogia ja runoutta. Open Stagen osallistujat on valittu avoimen haun kautta.

Perjantai-keikoilla lavalle nousevat muun muassa radiosta ja telkkaristakin tuttu toimittaja ja muusikko Pekka Laine & The Enchanted (pe 22.7.) ja punk-yhtye Seksihullut (pe 29.7.). Kotimaisen musiikin ystäviä hemmotellaan myös to 21.7, kun legendaarinen viihdetaiteilija Mikko Alatalo johdattaa yleisön yhteislaulujen pariin suomirock-teeman mukaisesti.

Esittävän taiteen lisäksi Kesäaukiolla keskitytään kehon ja mielen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kesätiistaisin järjestetään joogakurssi, joka käsittää kahdeksan leppoisaa tunninmittaista puistojoogakertaa joogaopettaja Anna-Mari Pentikäisen ohjauksessa. Lauantaina 23.7. vietetään puolestaan hyvinvointipäivää, jolloin jalkaudutaan Metsämieli-retkelle Keskuspuistoon ja vahvistetaan lähiluonnon merkitystä terveyden edistäjänä. Hyvinvointipäivän ohjelmassa on lisäksi kirjailija ja joogaopettaja Taavi Kassilan Meditaatio on kultaa -luento ja ohjattu meditaatioharjoitus sekä Mindscape Yoga ja Qigong -terveysliikuntatuokiot.

Vauhdikasta koko perheen ohjelmaa

Kesäaukiolla järjestetään kesän aikana myös monipuolista koko perheen ohjelmaa. Helsinki-päivänä su 12.6. aikuisyleisöä viihdyttävät lähidemokratiaan ja Maunula-talon historiaan pureutuva paneelikeskustelu ja Ilmiliekki Quartetin soljuvat jazz-sävelet, kun taas lapsille on tarjolla Hinni-Hiiren Omaoma päivä -niminen musiikkiteatteriesitys ja huippusuositun Mimmit-lastenmusiikkiyhtyeen keikka.

Ilakointia ja elämöintiä on luvassa niin ikään la 6.8, kun Lasten aukio nimellä kulkeva koko perheen tapahtumapäivä saapuu Maunulaan. Elämyksellisen päivän aikana puhalletaan superkestäviä saippuakuplia, taiteillaan omia teoksia katukiveykseen ja jammaillaan Päistikka-duon keikalla.

Maunula-talon Kesäaukion tarkemmat ohjelmatiedot julkaistaan kesän alkuun mennessä kulttuurikeskuksen verkkosivuilla osoitteessa: maunulatalo.hel.fi. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Kaikki Kesäaukion tapahtumat ovat maksuttomia.

Poimintoja Maunula-talon Kesäaukion ohjelmasta:

Kuinka Rock tuli Maunulaan, la 21.5. klo 17-22
klo 20.00 The Sounds – Jomme Kettunen & co
klo 21.00 Muska

Kesäaukion sunnuntaikirppis, su 22.5. klo 11-14

Viherpeukaloiden Siivouspäivä, la 28.5. klo 10-15

Joogakurssi (8 krt) kesätiistaisin klo 17-18, alkaen 24.5.
Ajankohdat: 24.5, 31.5, 7.6, 14.6, 5.7, 12.7, 19.7. ja 26.7.

MaunuLAVAn Open Stage -illat kesäperjantaisin klo 18-20, alkaen 3.6.
Ajankohdat: 3.6, 17.6, 15.7. ja 12.8.

Perjantai-keikat kesäperjantaisin klo 18-20, alkaen 10.6.
10.6. Django Collective Helsinki + Sami Saari
8.7. Knife Girl + Ahva
22.7. Pekka Laine & The Enchanted  + Janne Westerlund Trio
29.7. Seksihullut + Tamara Luonto
5.8. Kreeta-Maria Kentala

Maunulan Helsinki-päivä, su 12.6. klo 11-17
11.00 Hinni-Hiiren Omaoma-päivä -musiikkiteatteriesitys 
12-14 Katuliitutyöpaja lapsille 
13.00 Mimmit-lastenmusiikkiyhtyeen konsertti
14.00 Paneelikeskustelu: Maunula-talo ja lähidemokratia 
16.00 Ilmiliekki Quartet -keikka

Mikko Alatalon suomirock-yhteislaulut, to 21.7. klo 18

Hyvinvointi löytyy Maunulasta -tapahtuma, la 23.7. klo 10-16
Klo 10:00-12:00 Metsämieli-retki Keskuspuistoon, lähtö Maunula-talolta 
Klo 10:00-11:30 Meditaatio on kultaa -luento ja ohjattu meditaatioharjoitus, Taavi Kassila
Klo 12:00-13:30 Mindscape Yoga 
Klo 14:00-15:00 Qigong
Klo 15:00-16:00 Hengitys-seminaari 

Lasten aukio, la 6.8. klo 10:30-14
Klo 10:30-11:15 Maunulan mainio muskari 
Klo 11:30-11:50 Saippuakuplaesitys, Taija Taika
Klo 12:00-13:00 Kuplatyöpaja puistossa, Taija Taika  
Klo 12:30-13:15 Päistikka-duon konsertti
Nonstop kasvomaalausta ja katuliitutaidetta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja
Elina Tervonen
+358 40 508 6022, elina.tervonen@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki

Viestintäsuunnittelija
Johanna Yrjölä
+358 40 546 0536, johanna.yrjola@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki

Kuvat

Maunula-talon Kesäaukiolla nautitaan kesän aikana muun muassa musiikista, runoudesta, joogasta ja lastentapahtumista. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia. Kuva: Jussi Hellsten/Helsinki Partners
Maunula-talon Kesäaukiolla nautitaan kesän aikana muun muassa musiikista, runoudesta, joogasta ja lastentapahtumista. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia. Kuva: Jussi Hellsten/Helsinki Partners
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Maunula-talon toiminta suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Toimintamalli hyväksyttiin avoimessa foorumissa kesällä 2016 tukemaan talon toiminta-ajatusta:

Maunula-talo on kaikenikäisten ja erikielisten asukkaiden kohtaamispaikka. Osallistava ja innostava Maunula-talo tuo ihmisiä yhteen tekemisen ja yhdessäolon kautta. Työväenopisto, kirjasto ja nuorisopalvellut tukevat toisiaan ja toimivat yhteistyössä kaikilla tasoilla. Maunulan asukkaat ja muut talon käyttäjät osallistuvat toiminnan suunnitteluun ja tapahtumien tuottamiseen. Jakamalla yhdessä elämyksiä, tietoa ja taitoja tuemme ihmisten hyvinvointia, elinikäistä oppimista ja aktiivista kansalaisuutta.

Maunula-talon arvoihin kuuluvat ilo, avoimuus, yhdenvertaisuus, demokratia ja osallisuus.

Maunula-talo, Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
www.maunulatalo.fi

www.facebook.com/maunulatalo

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 21.6.202221.6.2022 18:52:24 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 21.6. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta hyväksyi mm. Oulunkylän jäähallin peruskorjauksen ja huoltorakennuksen perusparantamisen hankesuunnitelman, ja kannattaa lainan myöntämistä KOY Namika Areenalle liikuntahallin rakentamiseksi Pakilaan. Lautakunta hyväksyi myös HAM taidemuseon säätiöittämiseen liittyvän esityksen, jos säätiöittämiseen tarvittava lisärahoitus osoitetaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nykyisen talousarvion ulkopuolelta.

Koronapalautumisraha mahdollistaa ennätyksellisen runsaan kulttuuritarjonnan kesällä Helsingissä15.6.2022 15:51:49 EEST | Tiedote

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan saaman koronapalautumisrahan myötä Helsingistä löytyy tänä kesänä ennätyksellinen määrä upeita tapahtumia kaupunkilaisten ja vierailijoiden iloksi. Espan lavalla nautitaan mm. monimuotoisista musiikkiesityksistä, ja Helsingin elävät kadut -tapahtuma tuo stand up -komiikan, performanssit ja katuteatterin keskustan kaduille. Kulttuurikeskukset tarjoavat mm. nuorten Pride-tapahtumia, musiikkikeikkoja ja kaupunkiviljelyä. Uudenlaisilla mikroavustuksilla pyritään puolestaan edistämään kulttuurikentän nopeaa palautumista pandemia-ajasta.

Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) will take culture to the streets and invite city residents to enjoy encounters and spending time together in the city centre13.6.2022 10:00:00 EEST | Press release

The City of Helsinki wants to offer residents and performers the opportunity to meet each other after the pandemic and enliven the city centre with summer programme. Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) offers cultural programme in five different places in the city centre. The streets will be taken over by music, dance, circus and other performing arts as well as participatory workshops from 16 June to 25 August.

Helsingfors levande gator tar kulturen till gatorna och bjuder in stadsborna till stadskärnan för att njuta av möten och samvaro.13.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingfors stad vill erbjuda invånarna och artisterna möjlighet att träffas i stadskärnan efter coronaviruset och återuppliva stadskärnan med ett sommarprogram. Helsingfors levande gator sprider med sitt kulturprogram ut sig i fem olika områden i stadskärnan. Musik, dans, cirkus och annan scenkonst samt verkstäder tar över gatorna 16.6–25.8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme