Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Maunulassa kaadetaan puita kaasuputken rakentamisen takia

Jaa

Maunulanpuistosta kaadetaan tammikuun aikana parikymmentä puuta. Kaadettavat puut sijaitsevat Maunulan uurnalehdon itäpuolella Pirkkolantien läheisyydessä. Noin puolet puista on pienikokoisia. Puiden kaatamisella tehdään tilaa uuden maakaasuputken rakentamiselle.

Kaasuputken rakennustyöt liittyvät uuteen asuinrakentamiseen, jota on suunniteltu Pirkkolantien ja Pirjontien varteen. Alueella rakennetaan myös Raide-Jokeri-pikaraitiotietä. Uusi rakentaminen edellyttää nykyisen kaasuputken ja muun kunnallistekniikan siirtämistä paikkaan, jossa niiden käyttö ja huolto on jatkossakin mahdollista. Kaasuputkea pitää siirtää myös, jotta suojaetäisyydet uusiin rakennuksiin täyttyvät.

Kun kaasuputken rakennustyöt ovat valmiit, putkilinjalle jää viiden metrin levyinen puuton vyöhyke maakaasuasetuksen mukaisesti. Puuton vyöhyke maisemoidaan. Työalueella tehdyissä kartoituksissa ei ole havaittu uhanalaisia kasveja tai eläimiä.

Putkilinjan raivaustöistä vastaa Helsingin kaupunki. Kaupunki on tilannut kaasuputken siirtotyöt Gasgrid Finland Oy:ltä. Kaikki kaasuputken ja muun kunnallistekniikan siirtoon liittyvät työt ovat valmiita syksyllä 2020. Lisätietoja putki- ja johtosiirroista saa kaupungin verkkosivuilta osoitteesta hel.fi/johtosiirrot.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Silja Hurskainen
Projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38939
silja.hurskainen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme