Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mechelininkadulla juhlitaan pitkän remontin päättymistä

Jaa

Kaksi vuotta kestänyt Mechelininkadun peruskorjaus on loppusilausta vaille valmis. Katu on uusittu Leppäsuonkadun ja Nordenskiöldin aukion väliseltä osuudelta, jonka kokonaispituus on 1,85 kilometriä. Alueen kunnallistekniikka oli yli 100 vuotta vanhaa, minkä vuoksi kaikki vesi- ja viemäriputket, kaukolämpöputket ja kaapelivedot on korvattu uusilla. Kestävän kehityksen kannalta on iso muutos, että hulevedet eivät jatkossa enää mene jätevesien joukkoon.

Katunäkymä Mechelininkadulta parin vuoden katuremontin jälkeen. Taka-Töölö. Kuva: Roy Koto
Katunäkymä Mechelininkadulta parin vuoden katuremontin jälkeen. Taka-Töölö. Kuva: Roy Koto

Myös raitiokiskot on uusittu ja kaksi pysäkkiä on yhdistetty. Toimenpiteellä parannetaan 8-ratikan nopeutta ja luotettavuutta.

Katu on remontin jälkeen 2+2-kaistainen, ja kävelijät, pyöräilijät ja autoilijat ovat saaneet omat erilliset reittinsä. Pyöräliikenne kulkee ajoradan tasossa olevilla pyöräkaistoilla ja yksisuuntaisilla pyöräteillä. Pyörätiejärjestelyt ovat osa kantakaupungin runkoreitin parantamista Ruoholahden ja Pasilan välillä.

Kadun puukujanne uusittu yhtenä kokonaisuutena

Kaikkiaan kadun varrelle on istutettu yhdeksää eri lehmuslajiketta ja yhteensä 175 puuta. Ahtaassa katutilassa sekä kasvutila että istutuskuoppa ovat rajallisia, kun yhdellä puolella on talo ja toisella puolella kulkee liikennettä. Tämän vuoksi alueelle on istutettu nuoria, suippolatvaisia lehmuksia, jotka kasvavat ryhdikkäästi pystympään.

Vaikeuksien kautta maaliin

Vanhat vesihuoltolinjat on rakennettu pääosin 1920- ja 1930-luvuilla. Uudet linjat rakennettiin nyt aiempaa syvemmälle, mikä suojelee niitä esimerkiksi routimiselta. Tämän vuoksi urakan aikana jouduttiin tekemään mittavia louhintatöitä Sibeliuksen puiston edessä sekä Linnankoskenkadun ympäristössä.

Asuintalojen läheisyydessä ei voitu räjäyttää kalliota, vaan työ oli tehtävä hitaasti kiilaamalla. Myös yllättäen löytyneet vanhat maan alaiset rakenteet jarruttivat katu-urakkaa.

– Nyt on työn tekijöillä hymy herkässä, kun katu alkaa näyttää valmiilta. Läntinen kantakaupunki on saanut arvoisensa liikenneväylän, jonka alle rakennettu uusi tekniikka palvelee käyttäjiään vuosikymmeniä. Katu on myös aiempaa huomattavasti turvallisempi kaikille käyttäjäryhmille, sanoo katuremppaa johtanut tuotantopäällikkö Eila Hägg Helsingin kaupungin Starasta.

Juhlan aika

Töölöläiset järjestävät Mechelininkadulla katujuhlan lauantaina 11. toukokuuta 2019 klo 14.00–22.00. Luvassa on runsaasti tapahtumia isommille ja pienemmille juhlijoille. Virallinen avaus pidetään Perhon lavalla klo 14.00. Lava sijaitsee Perhon liiketalousopiston vieressä.

Lisätietoa katujuhlista: https://www.flare.guide/fi/event_name/meklun-katujuhlat-ohjelma/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarmo Ahonen, Helsingin kaupunki
puh. 09 310 38624
etunimi.sukunimi@hel.fi

Eila Hägg, Helsingin kaupunki, Stara
puh. 09 310 70042
etunimi.sukunimi@hel.fi

Katujuhla:
Eeva Salonen, Töölön asukasryhmä
puh. 040 551 7742
eeva.k.salonen@gmail.com

Kuvat

Katunäkymä Mechelininkadulta parin vuoden katuremontin jälkeen. Taka-Töölö. Kuva: Roy Koto
Katunäkymä Mechelininkadulta parin vuoden katuremontin jälkeen. Taka-Töölö. Kuva: Roy Koto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.5.201917.5.2019 17:26:56 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-05-17_Ylja_9_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 14.6.2019. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen reitti avautuu 24.5. – Töölönlahdenkadulla viimeistelytöitä kuluvalla viikolla16.5.2019 13:29:44 EESTTiedote

Rakennustyöt etenevät Töölönlahdenkadulla sekä Oodin ja Musiikkitalon välissä Kansalaistorin ja Makasiinipuiston ympäristössä. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden kulku helpottuu alueella, kun Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen kävely- ja pyöräilyreitti avautuu perjantaina 24.5. Tällä ja ensi viikolla Töölönlahdenkadulla tehdään asvaltointia ja viimeistellään kiveyksiä.

Katutyö haittaa liikennettä Kantelettarentiellä16.5.2019 12:45:11 EESTTiedote

Kantelettarentiellä Kannelmäessä on meneillään katutyö, jonka yhteydessä rakennetaan uusi kävelytie ja pyörätie sekä uusitaan alueen vesihuollon linjoja sekä johtoja. Toukokuussa Kantelettarentieltä Kauppakeskus Kaaren menevä oma kaista sulkeutuu ja kaikki liikenne tulee kulkemaan kiertoliittymän kautta. Jalankulku ja pyöräliikenne siirretään Kauppakeskus Kaareen menevälle suljetulle ajokaistalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme