Vaasan kaupunki - Vasa stad

Medborgarinfo, Welcome Office, Navigatorn och FPA öppnar i nya gemensamma utrymmen i Ekgården 13.2

Dela
Servicestället för Vasa stads medborgarinfo, Welcome Office rådgivningsservice för de som flyttat till landet, Navigatorn Österbotten / Vasa rådgivningsservice för unga samt FPA:s serviceställe flyttar till Ekgården och öppnar i de nya utrymmena måndag 13.2.

Medborgarinfo, Welcome Office och Navigatorn håller stängt från onsdag till fredag 8.-10.2 vid huvudbiblioteket på grund av flytten. Också FPA:s tidigare serviceställe på Fredsgatan är stängt 8.-10.2. Den nya adressen för serviceställena är fr.o.m. 13.2 Teräsgränden 1.

- Det känns fint att flytta till nya och mångsidiga utrymmen tillsammans med vår samarbetspartner FPA. Ett gemensamt serviceställe ger ypperliga möjligheter för att ytterligare utveckla och göra kundbetjäningen mer mångsidig för stadsborna. Vi hoppas att också nya kunder tittar in för att bekanta sig med det nya servicestället till exempel i november när förhandsröstningen i riksdagsvalet ordnas där, säger Vasa stads förvaltningschef Marjo Mäki-Krekola.

Vid FPA går det också att sköta sina ärenden på distans.

- Vid vårt andra serviceställe, Vähäkyrötalo i Lillkyro samserviceenhet, sköts kundbetjäningen med FPA genom distansanslutning. Via FPA:s distansservice kan man sökta samma ärenden som vid servicestället och det underlättar vardagen framförallt för de som bor längre bort, fortsätter Mäki-Krekola.

Vid FPA ser man också fördelarna med de gemensamma utrymmena och man har även fått goda erfarenheter från andra orter. Man har redan kombinerat 65 procent av FPA:s serviceställen i västra Finland med andra organisationer.

- Det här är ett steg i riktning mot att få många olika typer av tjänster under samma tak i enlighet med kundernas önskemål. Vi betjänar också kunder genom tidsbokning vid det nya servicestället, berättar Kaisa Mäkitalo, som är tillförordnad direktör för FPA:s västra kundserviceenhet.

Medborgarinfo

Medborgarinfo ger råd och hjälp när det gäller uträttande av ärenden vid Vasa stad och inom den övriga offentliga förvaltningen. Servicen är avgiftsfri och kräver ingen tidsbokning.

I Medborgarinfon kan du samtidigt t.ex. hämta en broschyr om Vasa stad, betala en räkning som staden sänt och köpa ett busskort eller någon Vasa-produkt. Servicen inkluderar också kopierings- och skanningstjänster mot en liten avgift.

www.vaasa.fi/sv/medborgarinfo

Öppettider:

 • må 10–16
 • ti 10–17
 • on 10–16
 • to 10–16
 • fr 10–15

Welcome Office

Information och handledning för alla nyinflyttade i Finland. Du får information om bl.a. om ärenden som gäller invandring, det finländska samhället, offentlig service, språkkurser och rekrytering. Service ges för tillfället på finska, svenska, engelska, arabiska och ryska. Servicen är avgiftsfri och kräver ingen tidsbokning.

www.welcomeoffice.fi/sv/

Öppettider:

 • må 10–16
 • ti 10–17
 • on 10–16
 • to 10–16
 • fr 10–15

Navigatorn Österbotten / Vasa

Navigatorn är en lågtröskelservice riktad till unga och unga vuxna under 30 år.  Man kan få hjälp till exempel gällande utbildning, ekonomi, boende, arbete och andra ärenden i vardagen.Servicen är avgiftsfri och kräver ingen tidsbokning.

ohjaamot.fi/sv/web/ohjaamo-pohjanmaa/

Öppettider:

 • on 12–16
 • to 12–16
 • fr 11–15

FPA

Vid FPA:s serviceställe får du personlig rådgivning och handledning gällande FPA:s förmåner och vid behov kan du få en tid bokat till telefontjänsten eller servicepunkten. Du kan också självständigt sköta FPA-ärenden på en kunddator.

www.FPA.fi

Öppettider:

 • må 12–15
 • ti 12–15
 • on 12–15Inbjudan till medierna:

Medierna kan bekanta sig med de nya utrymmena onsdag 15.2 kl. 11-11.45 då Vasas stadsdirektör Tomas Häyry och FPA:s servicedirektör Antti Jussila samt övriga representanter från staden och FPA är på plats för intervjuer.

Kontakter

Medborgarinfo och Welcome Office:

Förvaltningschef Marjo Mäki-Krekola,
tfn 040 487 9194, marjo.maki-krekola@vaasa.fi
Servicerådgivare Johanna Holmback,
tfn 040 480 9205, johanna.holmback@vaasa.fi

Navigatorn:

Navigatorns koordinator Virpi Lappalainen,
tfn 050 390 2756, virpi.lappalainen@te-toimisto.fi

FPA:

Direktör för FPA:s västra kundserviceenhet (tf) Kaisa Mäkitalo,
tfn 040 8290 120, kaisa.makitalo@kela.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum