Sitra

Mediakutsu 15.12.: Sitran Megatrendit 2023 – ennakkoesittely medialle

Jaa

Sitra julkistaa suositun megatrendikatsauksensa 2.1.2023. Megatrendit 2023 -selvitys kertoo tulevaisuuteemme voimakkaimmin vaikuttavista muutoksista, joita meillä ei ole varaa jättää huomioimatta. Kutsumme median edustajat megatrendityön ennakkoesittelyyn torstaina 15.12.

Kuva: Topias Dean, Sitra
Kuva: Topias Dean, Sitra

Vaikka erilaiset kriisit ovat vieneet huomiomme viime vuosina, megatrendit eivät ole kadonneet minnekään. Tervetuloa kaikki median edustajat ennakkoesittelyyn kuulemaan, mihin kehityskulkuihin meidän pitäisi kiinnittää juuri nyt huomiota, mikä estää muutosta sekä minkälaisia valinnan paikkoja ja mahdollisuuksia on näköpiirissä.

Mitä: Megatrendit 2023 -katsauksen ennakkoesittely medialle
Milloin: Torstaina 15.12. klo 9.00-10.00
Missä: Teamsissa, linkin saat ilmoittautumalla

Yllätysten ja epävarmuuden keskellä tulevaisuus näyttää epävarmalta, jopa pelottavalta. Huomio kiinnittyy helposti tähän hetkeen. Megatrendit eli muutosten laajat kaaret auttavat ymmärtämään yllätysten aikaa ja suuntaamaan katsetta pidemmälle tulevaisuuteen.
 

Megatrendit eivät muutu nopeasti, mutta niihin on tullut viimeaikaisten kriisien myötä uusia painotuksia ja kriittisiä kysymyksiä. Megatrendien olennaisena tehtävänä onkin muistuttaa, että meillä on edelleen kiire palauttaa luonnon kantokyky ja tarttua hyvinvoinnin haasteisiin, vahvistaa ja puolustaa demokratiaa ja osallisuutta sekä varmistaa, että taloutta ja teknologiaa kehitetään ja hyödynnetään reilusti ja kestävästi. Jos tulevaisuutta ei oteta vakavasti, kohtaamme nämä asiat myöhemmin kriisimoodissa.

Tilaisuudessa ennakoinnin asiantuntijat Sanna Rekola ja Mikko Dufva sekä ennakointi- ja strategiajohtaja Katri Vataja avaavat, mikä on jo muuttunut, mikä muuttuu tällä hetkellä, miten muutokset kytkeytyvät toisiinsa, mikä estää muutosta ja mikä on mahdollista. 

Lisätietoa tilaisuudesta

Ilmoittautuminen tilaisuuteen 14.12. klo 15 mennessä: viestinnän johtava asiantuntija Anna E. Wartiovaara, anna.wartiovaara@sitra.fi ja 040 830 2825. Lähetämme ilmoittautuneille Teams-linkin.

Saat tilaisuuden jälkeen: 1) tiedotteen, 2) taittoversion Megatrendit 2023 -selvityksestä sekä 3) lisämateriaalina ennakkoon luettavaksi ja vuodenvaihteen jutuissa hyödynnettäväksi myös Vuoden 2023 puheenaiheet, yllätykset ja mahdollisuudet -koontimme.

Megatrendimateriaalien embargo on 2.1.2023 klo 00.01, jolloin myös materiaalit julkaistaan verkkosivuillamme Sitra.fi/megatrendit.

Megatrendit 2023 -selvityksen kaikille avoin julkistustilaisuus on torstaina 12.1.2022 klo 13-14.15. Tilaisuuteen on ilmoittautunut jo yli 4000 ihmistä ja lisäksi liki 800 tahoa eri puolilla Suomea on järjestämässä tilaisuuden yhteyteen oman kisakatsomon, jossa keskustellaan megatrendeistä. 

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Topias Dean, Sitra
Kuva: Topias Dean, Sitra
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme