Sitra

Mediakutsu 2.11.: Kouluissa opitaan nyt ilmastokriisin ratkomisessa tarvittavaa kiertotaloutta

Jaa

Jo noin yhden ikäluokan verran lapsia ja nuoria oppii tänä vuonna kiertotaloustaitoja kouluissa ja yliopistoissa ympäri Suomen. Miksi kiertotalousopetus valtaa koulutusasteet? Entä mitä muita tulevaisuuden taitoja kouluissa pitäisi opettaa?

Suomi on siirtymässä kohti kiertotaloutta, jossa kertakäyttökulutus jää historiaan eikä luonnonvaroja enää tuhlata. Kiertotaloustaidoista onkin hyvää vauhtia tulossa monilla eri aloilla ja arjessa tarvittavia kansalaistaitoja, joista on hyötyä myös ilmastokriisin taklaamisessa. Tämän lisäksi isäksi kouluissa tulisi keskittyä myös muiden tulevaisuustaitojen, kuten ongelmanratkaisu- ja yhteistyötaitojen opettamiseen sekä innostaa elinikäisen oppimisen polulle.

Sitran käynnistämän laajan yhteistyön myötä yli viisikymmentä oppilaitosta, koulutusorganisaatiota ja yritystä ovat kehittäneet ja kokeilleet kaikkien koulutusasteiden oppitunneilla kiertotalouden opetusmateriaaleja, kursseja ja muita sisältöjä.

Muun muassa peruskoulun 6. ja 9. luokkalaisille suunnatun Yrityskylän ammatteja ja yrityksiä on uudistettu kiertotalouden mukaisiksi. Stadin ammattiopiston koordinoimassa hankkeessa puolestaan tekstiili- ja muotialan opiskelijat oppivat valmistamaan aidosti kestäviä vaatteita ja asusteita.

Tervetuloa kuulemaan lisää opetuskokeiluista sekä tutustumaan kuudesluokkalaisille suunnattuun, kiertotaloustwistillä uudistettuun Yrityskylään!

Aika: pe 2.11. klo 10-11.30, kahvia tarjolla klo 9.30 alkaen

Paikka: Yrityskylä, Viikintie 1, Helsinki

OHJELMA

10.00

Tervetuloa! Nani Pajunen, johtava asiantuntija, Sitra

10.05 Koulutuksen tulevaisuus – onko sitä? Jenna Lähdemäki-Pekkinen, asiantuntija, Sitra
10.15 Suomi kiertotalouden kärkimaaksi koulutuksen avulla, Riitta Silvennoinen, asiantuntija, Sitra
10.30

Caset: Kiertotalousopetus eri koulutusasteilla

11.00 Tutustumiskierros uudistettuun Yrityskylä Alakouluun
11.30 Tilaisuus päättyy

Lisätiedot ja ilmoittautumiset to 1.11. mennessä:

Noora Lindroos, viestinnän projektikoordinaattori, Sitra, noora.lindroos(at)sitra.fi, puh. 0294 618 484

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme