Sitra

Mediakutsu 2.4: Millaiset mahdollisuudet työttömällä on kehittää osaamistaan?

Jaa

Työssäkäyvät ottavat parhaillaan digiloikkia, kun koronaviruksen takia kaikki mahdolliset työt hoidetaan verkon välityksellä. Työttömät jäävät tästä loikasta paitsi, kuten myös muusta työssä tapahtuvasta oppimisesta. Millaisia mahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiseen tarjoutuu työttömyyden aikana?

Kuva: Sitra.
Kuva: Sitra.

Sitra keräsi moniäänisen kokonaiskuvan työttömien näkökulmasta elinikäiseen oppimiseen.

Muistiossa äänen saavat työttömät itse, heitä ammatikseen ohjaavat henkilöt sekä työ- ja elinkeinotoimiston asiantuntijat. Lisäksi sosiologian ja taloustieteen viisi tutkijaa – Juho Alasalmi, Henna Busk, Markus Jäntti, Lena Näre ja Sari Näre – tarkastelee aihetta työttömien nuorten, opiskeluajan työttömyysetuuden harkinnanvaraisuuden, työvoimapalveluiden vaikuttavuuden ja henkisen pääoman kautta.

Tervetuloa työttömän näkökulmia oppimiseen valottavan muistion julkistustilaisuuteen! 

Aika: torstaina 2.4.2020 klo 8.45–10.00
Paikka: Sitran verkkotilaisuus Zoom-alustalla. Päivitämme osallistumislinkin lähiaikoina tapahtuman verkkosivulle.

Maailma ja osaamisen tarpeet muuttuvat nopeasti. Työttömien yksilölliset tilanteet tulisikin ottaa nykyistä joustavammin huomioon erilaisissa heille tarjotuissa palveluissa. Mitä pidempään työttömyys kestää, sitä tärkeämpää on oman osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen.

Millaisia mahdollisuuksia, velvollisuuksia ja esteitä yksilö kohtaa osaamisensa kehittämisessä työttömyyden aikana? Miten vastuu työttömien osaamisen kehittämisestä tulisi jakaa?

Muun muassa näitä aiheita kommentoivat tilaisuudessa apulaisprofessori Lena Näre Helsingin yliopistosta, toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski Työttömien keskusjärjestöstä, vanhempi ekonomisti Henna Busk Pellervon taloustutkimuksesta ja työmarkkinaneuvos Teija Felt työ- ja elinkeinoministeriöstä. 

Tervetuloa!

Lisätiedot ja median ilmoittautumiset

Anna-Maija Vesa, viestintä, Sitra, puh. 040 522 1988, anna-maija.vesa@sitra.fi

Taustaa

Sitran Osaamisen aika -avainalue edistää Suomeen elinikäisen oppimisen politiikkaa, jossa osaamisen kehittäminen nähdään tuottavana pitkän aikavälin investointina ja hyvinvoinnin lähteenä. Sitra yhdistää ja vahdittaa yhteiskunnan eri toimijoita kokonaisvaltaiseen elinikäisen oppimisen politiikkaan siirtymisessä. Muistio kiteyttää kokonaiskuvan työttömien näkökulmasta elinikäiseen oppimiseen. Lue myös Millä ehdoilla? Kuinka elinikäistä oppimista säännellään? 

Kuvat

Kuva: Sitra.
Kuva: Sitra.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme