Viestintäpalvelu Taika Oy

Mediakutsu: Designapteekki esittelee, millaista on La Dolce Vita -elämä Hangossa kesällä 2020

Jaa

Hanko on tunnettu tyylikkäästä kylpyläkaupunkielämästään, purjehduksesta sekä arvokkaista rakennuksistaan. Hangö Classics 2020 -regatan rinnalla heinäkuisena lauantaina esitellään myös pieteetillä kunnostettu tyylikäs arvohuoneisto ja kuullaan kylpyläelämän kehityksestä ja laadukkaan asumisen uusista trendeistä.

Aika: 4.7.2020, klo 18
Paikka: Bulevardi 20 A 22, 10900 Hanko

Hangon seurapiirit viettivät 1800- ja 1900 -lukujen vaihteessa eleganttia kylpyläelämää arvorakennuksissa asuen. Maankuulujen pitsihuviloiden lisäksi Hangossa on komeita kivitaloja. Yksi niistä on Lars Sonckin suunnittelema, vuonna 1897 rakennettu Bulevardi 20, jota Museovirasto pitää kulttuurihistoriallisesti arvokkaana.

Lauantaina 4.7.2020 perinnerakentamisen asiantuntija, Designapteekin Jari Ahlqvist ja Ira Linnéa von Witte esittelevät lehdistölle Bulevardin kiinteistössä entisöidyn huoneiston sen arvolle sopivalla tyylillä.

Alkuperäistyyliä kunnioittaen

– Nelisen vuotta sitten Bulevardi 20:n suurehko huoneisto oli pilkottu ja siitä oltiin tekemässä pienempiä asuntoja. Arvohuoneisto ei ollut saamassa arvoistaan kunnostusta. Ostin huoneiston ja ensimmäisenä purin pois tyyliin sopimattomat rakennelmat ja ryhdyin kunnostamaan sitä alkuperäistyyliä kunnioittaen. Valitettavan usein arvorakennuksia entisöidään vasemmalla kädellä suhmuroiden, hämmästelee Designapteekki/Rakennusapteekki Partnerin omistaja Jari Ahlqvist.

Kunnostusta kesti kolme vuotta, ja kaikki uusittiin. Ylellisiä yksityiskohtia ja mukavuuksia lisättiin kunnioittaen vuosisadan vaihteen henkeä. Asunnon korjauksessa on käytetty ainoastaan perinteisiä materiaaleja, kuten pellavaöljytuotteita ja aitoja paperitapetteja liimamaalipainatuksella.

Rakkautta ja uutta loistoa

– Entisajan tyylikkäät kesäedustusresidenssit vaativat samanlaista rakkautta ja huolenpitoa kuin kauniit klassiset purjeveneet. Arvokkaasti kunnostettu residenssi ei kuitenkaan vaadi vuosittaista huoltoa kuten vene. Tätä kulttuurihelmeä ei vaan voida myydä hiljaisesti. Se toimii Designapteekin työnäytteenä, osoittaen miten vanhan arvoasunnon voi nostaa uuteen loistoon. Toivon että huoneisto toimisi esikuvana ja siinä tehdyt ratkaisut inspiroivat muita. Sen kunniaksi haluamme tarjota erilaisen arkkitehtonisen kulttuurikokemuksen La Dolce Vita -ympäristössä, Ahlqvist hymyilee.

Tilaisuudessa kuullaan lyhyesti myös Hangon aristokraattisesta kylpyläelämästä vuosisadan vaihteessa, rakennustaiteesta ja Bulevardi 20 kiehtovasta historiasta. Kulinaari- ja kulttuurielämyksellisen lisänsä iltaan tuovat kupliva juoma, paikalliset merenherkut sekä lyhyt teatterimonologiesitys. Päätteeksi arvonnat ylellisine lahjoineen Hangon menneen ajan hengessä.

Ohjelma:

Tilaisuus alkaa klo 18.00, jolloin kaupunginjohtaja Denis Strandell esitelmöi Lars Sonckin suunnitteleman talon vaikuttavasta historiasta. (Kaupunginjohtaja ottaa osaa myös Hangö Classics 2020 -regattaan.)

klo 18.10 Designapteekki, Rakennusapteekki Partner, yrittäjä Jari Ahlqvist kertoo rakennustaiteesta ja perinnerakentamisesta.

klo 18.20 Hangon museojohtaja Laura Lotta Andersson esitelmöi Hangon ylellisestä kylpyläelämästä 1800- ja 1900 -lukujen vaihteessa.

klo 18.30 Kiinteistövälittäjä Bulevardin Kotimeklareista Pauliina Kivikoski selvittää laadukkaan asumisen trendit.

klo 18.35 Kiinteistövälittäjä Hima & Huvilan Malin Fagerlund kertoo Hangon asumisen trendeistä.

klo 18.40 Näyttelijä Marika Sampio-Utriainen esittää teatterimonologin Aino Järnefeltistä, Jean Sibeliuksen vaimosta. (Lars Sonck suunnitteli Järvenpään Ainola huvilan.)

klo 18.55 Arpajaiset: tilaisuudessa arvotaan hemmotteluviikonloppu kahdelle Hotel Regattaan sisältäen aamiaiset, span sisäänpääsyt sekä illalliset. Lisäksi aitoja Champagne-pulloja.

klo 19.00 Cocktail-tilaisuus

klo 19.30 Hotel Regatan johtaja Axel Holmström esittelee toisen Lars Sonckin suunnitteleman rakennuksen hotelli Regatan, jossa lehdistön edustajille arvotaan toinen hemmotteluviikonloppu kahdelle sisältäen aamiaiset, span sisäänpääsyt ja illalliset.

Esittelykierroksen jälkeen lehdistöllä on mahdollisuus jäädä nauttimaan Regatta Span kylpylästä kuplivan kera.

Sitovat ilmoittautumiset 3.7.2020 klo 15 mennessä:
Ira Linnéa von Witte
hanko@designapteekki.fi
p. 044 7888878 / 044 7777441

Pukukoodi: smart elegant

Yhteistyöpartnerit: Hotel Regatta - Hanko, På Kroken kalaravintola - Hanko, Happy Flower kukkakauppa - Hanko, Photo Art Deco – Hanko, Mattogalleria Pazyrak - Helsinki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Ahlqvist, info@designapteekki.fi, 040 5284636
Denis Strandell, denis.strandell@hanko.fi 019 220 3210
Axel Holmström, axel.holmstrom@hotelregatta.fi 050 5099501

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintäpalvelu Taika Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme