Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Helsingin matkailuseminaarissa 10. toukokuuta juhlitaan matkailutoimen 60-vuotista taivalta

Jaa
Helsingin kaupunki kutsuu kaikki matkailutoimijat matkailun 60-vuotisjuhlaseminaariin 10. toukokuuta 2023. Tilaisuus järjestetään hybriditapahtumana, joten siihen voi osallistua joko paikan päällä Messukeskuksessa tai etäyhteyden välityksellä. Seminaarissa kuullaan esitykset matkailun talousnäkymistä ja Helsingin kansainvälisestä vetovoimasta. Lisäksi seminaarissa keskustellaan metaversumin hyödyntämismahdollisuudesta ja tiedolla johtamisen tärkeydestä.
Kuva: Kari Ylitalo
Kuva: Kari Ylitalo

Näkymät Helsingin matkailun vuoteen 2023 ovat suhteellisen myönteiset. Helsingin monipuolinen matkailutarjonta, entistä laajemmalle markkinalle soveltuva majoitustarjonta, kansainväliset kongressit sekä mielenkiintoinen tapahtumatarjonta ovat matkailun elpymisen perusta. Suomen etuna on myös vakaa ja toimiva yhteiskunta. Kotimaisten matkailijoiden lisäksi kaupunkiin on jo saapunut ja myös odotetaan lisää matkailijoita erityisesti Saksasta, Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta, Ruotsista ja Ranskasta. Toisaalta matkailun elpymistä hidastavat globaali taloustilanne, työvoiman jatkuvat haasteet kohtaannossa sekä japanilaisten ja kiinalaisten matkailijoiden odotettua hitaampi paluu. Suomen saavutettavuutta hankaloittaa myös Venäjän ylilentokielto, mikä pidentää lentoaikoja ja tekee lennoista kalliimpia. Venäjän hyökkäyssodan takia Helsingistä puuttuvat myös venäläiset matkailijat.

Helsingin matkailun vetovoima kasvaa yhteistyöllä

Helsingin matkailuseminaarissa kuullaan Etlan toimitusjohtajan Aki Kangasharjun katsaus siitä, miltä Suomen ja maailman talouden kehitys näyttää matkailun näkökulmasta. Lisäksi esitellään Helsingin matkailun vuoden 2022 tuloksia ja tulevia toimenpiteitä.

Seminaarissa keskustellaan myös Helsingin kansainvälisestä vetovoimasta: onko Helsinki houkutteleva kohde maailmalla ja mikä oikeasti on Helsingin tärkein vetovoimatekijä. Aiheesta ovat keskustelemassa HAMin uusi johtaja Arja Miller, Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen, yrittäjä ja ravintoloitsija Saku Tuominen sekä Retkipaikka.fi perustaja ja toimitusjohtaja Antti Huttunen. Keskustelun alustuksena toimii kirjeenvaihtajien katsaus Helsingin vetovoimaan USA:n, Aasian ja Iso-Britannian markkinoilta.

Helsinki ei ole – niin kuin ei Suomikaan – kovin tunnettu kansainvälinen matkailukohde. Mitä kauempaa kaupunkiamme katsotaan, sitä sumuisemmaksi mielikuva jää. Suomen ja sitä kautta Helsingin kokonaisnäkyvyys oli kuitenkin ennätyskorkea vuonna 2022.

– Suomalaisten, kuten erityisesti pääministerimme Sanna Marinin näkyminen kansainvälisessä mediassa, Suomen harjoittama ulkopolitiikka ja NATO-keskustelu lisäsivät näkyvyyttämme ja myönteisten mielikuvien vahvistumista. Näkyvyyttä ja mielikuvaa vahvistivay myös tehdyt markkinointi- ja viestintätoimenpiteet, kertoo Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Helsingin matkailua kehitetään ja johdetaan entistä systemaattisemmin tiedolla

Helsingin matkailuseminaarin toisena teemana on Helsingin tavoite tulla maailman älykkäimmäksi matkailu- ja tapahtumakaupungiksi. Tiedolla johtamisen mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiselle esittelee puheenvuorossaan Futuricen Eeva Raita. Lisäksi seminaarissa esitellään muun muassa Helsingin uusi matkailun tiedolla johtamisen alusta, joka tulee tarjoamaan dataa kattavasti koko matkailualan hyödynnettäväksi.

Seminaarin keynote-puheenvuorossa tietokirjailija ja kansainvälinen puhuja Lasse Rouhiainen esittelee metaversumin mahdollisuuksia matkailualalla. Rouhiainen on pitänyt keynote-puheenvuoroja metaversumista ja tekoälystä yli 18 maassa ja hänellä on laaja kansainvälinen ymmärrys siitä, miten yritykset voivat käyttää tekoälyä ja millaisia mahdollisuuksia metaversumi niille luo.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset
Tarkemman seminaarin ohjelman löydät osoitteesta https://www.hel.fi/fi/yritykset-ja-tyo/yritykset-ja-yrittajat/matkailutoiminta/matkailun-tapahtumat

Median edustajat ovat tervetulleita matkailuseminaariin
Pyydämme median etukäteisilmoittautumiset 8.5.2023 mennessä sähköpostitse osoitteeseen juha.riehunkangas@hel.fi.

Seminaarin tauon aikana on mahdollista haastatella Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesteristä ja Finlandia-talon toimitusjohtajaa Johanna Tolosta.

Lisätietoja:
Matkailupäällikkö Nina Vesterinen, puh. 040 6354508, e-mail: nina.vesterinen@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Kari Ylitalo
Kuva: Kari Ylitalo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme