Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Helsingin matkailutoimijat pohtivat kestävää ja älykästä matkailua matkailuseminaarissa 10. marraskuuta

Jaa

Helsingin matkailutoimijat kokoontuvat yhteen korona-ajan kokemuksineen matkailuseminaariin 10.11.2021 Finlandia-talolle. Seminaarissa kuullaan alan tulevaisuuden näkymistä ja keskustellaan yhdessä siitä, miten Helsingistä kehitetään maailman kestävin ja älykkäin matkailukohde. Hybriditapahtumaan odotetaan yli 600 osallistujaa, joista noin puolet on saapumassa paikan päälle. Kasvotusten kohtaaminen on tärkeää yhteistyön ja toimijoiden jaksamisenkin kannalta.

Helsingin matkailuseminaarissa Finlandia-talolla keskustellaan siitä, miten Helsingistä kehitetään maailman kestävin ja älykkäin matkailukohde. Kuva: Ioannis Koulousis
Helsingin matkailuseminaarissa Finlandia-talolla keskustellaan siitä, miten Helsingistä kehitetään maailman kestävin ja älykkäin matkailukohde. Kuva: Ioannis Koulousis

Yhteisesti sovituilla toimenpiteillä eteenpäin!

Koronapandemia ja sen leviämisen estämiseksi asetetut matkustusrajoitukset ovat tehneet ison loven Helsingin matkailuun. Arvioiden mukaan Helsingin matkailukysyntä voi toipua koronapandemiasta parissa vuodessa, mutta sen vaikutukset voivat olla myös monella tapaa mittavia ja pitkäkestoisia. Yritysten taloudellisen tilanteen kohentuminen voi viedä pitkään, ja kasvuinvestointeja voidaan myös joutua lykkäämään. Helsingin matkailuseminaarin teemana onkin tällä kertaa tulevaisuus ja matkailun uusi nousu korona-ajan jälkeen kestävästi ja älykkäästi.

Matkailun kestävän ja älykkään kasvun ja uudistumisen mahdollistamiseksi on elinkeinon ja julkisten toimijoiden tehtävä yhdessä toimenpiteitä. ”Yhteistyön merkitys Helsingin matkailun kasvussa on keskeistä. Yksittäinen yritys ei pysty tarjoamaan matkailijalle kaikkia palveluja, vaan yritykset ovat riippuvaisia toistensa osaamisesta ja palveluista. Myös kestävät matkailukohteet syntyvät nimenomaan toimijoiden välisen yhteistyön tuloksena,” toteaa matkailupäällikkö Nina Vesterinen Helsingin kaupungilta.

Helsingin uuden matkailun tiekartan laadinta on käynnissä. Tiekartta viitoittaa Helsingin matkailun kehittämistoimia seuraavalle neljälle vuodelle.

Matkailuseminaari painottuu majoitus- ja ravintola-aloille

Seminaarin aikana syvennytään useasta eri näkökulmasta siihen, miten Helsingin matkailu saadaan yhdessä nostettua uudelle tasolle ja samalla kehitettyä Helsingistä maailman kestävintä ja älykkäintä matkailukohdetta. Pääpainona ovat majoitus- ja ravintola-alan näkökulmat.

Ravintoloitsija Henri Alen tuo näkemyksensä siihen, miten Helsingistä tehdään kansainvälinen huipputason ruokamatkailukohde. Kestävän ruokamatkailun nykytilasta, haasteista ja kehittämistarpeista keskustellaan myös eri toimijoiden kesken. Hotelliliiketoiminnan tulevaisuutta avaa investori Pirjo Ojanperä CapManilta ja keskustelu jatkuu myös tulevaisuuden kestävästä ja älykkäästä majoitustoiminnasta.

Lavalla kuullaan myös muun muassa uuden pormestarin Juhana Vartiaisen tervehdys, Finavian toimitusjohtajan Kimmo Mäen katsaus lentoliikenteen tilanteesta ja Visit Finlandin johtajan Kristiina Hietasaaren ajatuksia Suomesta kestävänä ja älykkäänä matkailumaana. Tilaisuuden päätteeksi "superälyköksi" ja maailmanparantajaksikin kutsuttu nuori perinteisiä rajoja rikkova arkkitehti Anni Laurila pitää keynote-puheenvuoron ilmastonmuutoksen globaaleista haasteista. Hän tarjoaa ainutlaatuisen näkemyksen suunnittelun ja teknologian kehityksen mahdollisuuksista ja vaikutuksista tulevaisuuden kaupunkeihin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset

Helsingin matkailuseminaari 2021 – Kasvuun kestävästi ja älykkäästi pidetään Finlandia-talolla, osoitteessa Mannerheimintie 13e, 00100 Helsinki sekä online-tapahtumana etäyhteyksillä keskiviikkona 10.11.2021 klo 8:30 -13:45. Tämän linkin takaa löydät tarkemman seminaarin ohjelman.

Median edustajat ovat tervetulleita matkailuseminaariin. Pyydämme median etukäteisilmoittautumiset 8.11.2021 mennessä sähköpostitse osoitteeseen juha.riehunkangas@hel.fi.

Finlandia-talolla, salin etuosassa, on 10.11.2021 klo 10.15 mahdollisuus haastatella Helsingin kaupungin matkailupäällikkö Nina Vesteristä, Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäkeä, Primehotelsin toimitusjohtaja Tomi Peitsaloa ja ravintoloitsija Henri Alenia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median yhteydenotot:
Matkailupäällikkö Nina Vesterinen, Helsingin kaupunki, nina.vesterinen@hel.fi, puh. 040 635 4508.

Viestin välitti:
Viestintäasiantuntija Tero Lahti, Helsingin kaupunki, tero.j.lahti@hel.fi, puh. 040 334 4801.

Kuvat

Helsingin matkailuseminaarissa Finlandia-talolla keskustellaan siitä, miten Helsingistä kehitetään maailman kestävin ja älykkäin matkailukohde. Kuva: Ioannis Koulousis
Helsingin matkailuseminaarissa Finlandia-talolla keskustellaan siitä, miten Helsingistä kehitetään maailman kestävin ja älykkäin matkailukohde. Kuva: Ioannis Koulousis
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi tiukemmasta maskisuosituksesta ja laajasta etätyöstä23.11.2021 16:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut maskisuosituksen tiukentumisesta alueellaan. Päätöksen myötä pääkaupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta. Maskinkäyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskinkäyttöä suositellaan näin ollen myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on lisäksi linjannut paluusta laajaan etätyösuositukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme