Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Mediakutsu: Ilmastokoulu Helsingin kaupungintalolla lisää ymmärrystä vaikuttavista ilmastoteoista

Jaa

Jos olet vanhempi, yrittäjä, taloyhtiön edustaja tai ihan vain asukas, joka tuntee ahdistusta ilmastonmuutoksesta, löydät ratkaisuja ja uusia ajatuksia osallistumalla Helsinki Design Weekin aikana Ilmastokouluun. Kaupungintalon aulan tapahtumatorilla 9.–13. syyskuuta järjestettävä Ilmastokoulu lisää monen huippuasiantuntijan avulla ymmärrystä vaikuttavista ilmastoteoista.

Ilmastokoulun oppitunneilla syvennytään ilmastonmuutokseen vaikuttaviin teemoihin, kuten liikenteeseen, asumiseen, ruokaan ja rakentamiseen. 

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kävijät voivat osallistua yksittäiselle tai useammalle oppitunnille.

Ilmastokoulun järjestävät Helsingin kaupunki ja Helsinki Design Week yhteistyössä Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Kaupunkiakatemian kanssa. 

Oppitunteja, testejä, vinkkejä, työpajoja – muodosta oma lukujärjestyksesi

Ilmastokoulu alkaa suurilla teemoilla ja kaupunkitasosta, ohjelman edetessä viikon aikana arkisiin valintoihin yksilön tasolle asti.

Maanantain oppituntien joukossa Helsingin päästövähennysohjelman projektijohtaja Kaisa-Reeta Koskinen avaa keskustelua teemalla "Mitä Helsingin hiilineutraalius vaatii (ja onko se edes mahdollista?)".

Tiistaina ilmastonmuutosta käsitellään kestävän kulutuksen ja muotoilun kannalta, kun Damy ry tuo kaupungintalolle muotoilijoita toteuttamaan teoksia kierrätetystä rakennusjätteestä.

Keskiviikon teema ”Ihmiset ja yhteiskunta” puhuttelee kaikkia, jotka kokevat ilmastoahdistusta tai kaipaavat tukea omien kulutustottumusten muuttamiseen. 

Torstain ja perjantain oppitunnit sopivat erityisen hyvin yrityksille ja taloyhtiöille. Torstai huipentuu 1,5 asteen elämäntapapeliin, jonka avulla voi mitata omaa hiilijalanjälkeä sekä selvittää millaisia ovat 1,5 asteen elämäntavat.

Maanantaista keskiviikkoon paikalla on myös Ilmastoinfo, jonka asiantuntijoiden avulla voit testata ruokakulutuksesi ilmastovaikutukset sekä saada vinkkejä arjen valintoihin.

Ilmastokoulu päättyy tulevaisuusteemaan perjantaina 13. syyskuuta, jolloin käännetään katseet kauemmas ja julkistetaan nuorten kanssa muotoilun keinoilla työstetty ilmastovaikuttamisen kartta.

Helsinki on sitoutunut kantamaan vastuunsa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Helsingin kaupunkistrategiassa 2017–2021 kunnianhimoiseksi tavoitteeksi on asetettu hiilineutraali Helsinki vuoteen 2035 mennessä.

Medialle

Toimitukset ovat ilman erillistä ilmoittautumista koko viikon ajan tervetulleita seuraamaan Ilmastokoulua. 

Ilmastokoulun ohjelma

Tapahtumapaikka: Helsingin kaupungintalon aula, sisäänkäynti Pohjoisesplanadi 11-13.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kehittämispäällikkö Anu Mänttäri, kaupunginkanslian elinkeino-osasto, puh. 040 673 5335, s-posti: anu.manttari(at)hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäasiantuntija Laura Itävaara, kaupunginkanslian viestintäosasto, puh. 050 547 5706, s-posti: laura.itavaara(at)hel.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kävelykeskustan ja maanalaisen kokoojakadun jatkosuunnittelun vaihtoehdot päätöksentekoon13.9.2019 09:00:38 EESTTiedote

Helsingin kaupunki selvittää ydinkeskustan viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta edistävän kävelykeskustan laajentamisen sekä keskustan läpiajoliikennettä ja satamien raskasta liikennettä katutilassa vähentävän maanalaisen kokoojakadun edellytyksiä. Kävelykeskustan laajentamisen ja maanalaisen kokoojakadun jatkosuunnitteluun esitettävät ratkaisut käsitellään kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa 17.9.2019.

Helsinkiläiset kokevat eniten turvattomuutta ostarien sekä juna- ja metroasemien ympäristöissä11.9.2019 10:29:22 EESTTiedote

Lähiörakentamisen ajan ostoskeskukset ja raideliikenteen asemat nousivat esille häiriöiden kokemusten paikkoina Helsingin kaupungin asukkaille toteuttamissa karttakyselyissä. Ostoskeskus tai asema ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti ongelmia, sillä eri asuinalueilla on omanlaisensa profiili koetun turvattomuuden paikoissa. Tiedot selviävät kaupunkitutkimustiedon tuoreesta julkaisusta ”Koettu turvallisuus helsinkiläisillä asuinalueilla. Karttakyselyt kaupunkiuudistuksen lähtökohtina.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme