Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Mediakutsu: Ilmastokoulu Helsingin kaupungintalolla lisää ymmärrystä vaikuttavista ilmastoteoista

Jaa

Jos olet vanhempi, yrittäjä, taloyhtiön edustaja tai ihan vain asukas, joka tuntee ahdistusta ilmastonmuutoksesta, löydät ratkaisuja ja uusia ajatuksia osallistumalla Helsinki Design Weekin aikana Ilmastokouluun. Kaupungintalon aulan tapahtumatorilla 9.–13. syyskuuta järjestettävä Ilmastokoulu lisää monen huippuasiantuntijan avulla ymmärrystä vaikuttavista ilmastoteoista.

Ilmastokoulun oppitunneilla syvennytään ilmastonmuutokseen vaikuttaviin teemoihin, kuten liikenteeseen, asumiseen, ruokaan ja rakentamiseen. 

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kävijät voivat osallistua yksittäiselle tai useammalle oppitunnille.

Ilmastokoulun järjestävät Helsingin kaupunki ja Helsinki Design Week yhteistyössä Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Kaupunkiakatemian kanssa. 

Oppitunteja, testejä, vinkkejä, työpajoja – muodosta oma lukujärjestyksesi

Ilmastokoulu alkaa suurilla teemoilla ja kaupunkitasosta, ohjelman edetessä viikon aikana arkisiin valintoihin yksilön tasolle asti.

Maanantain oppituntien joukossa Helsingin päästövähennysohjelman projektijohtaja Kaisa-Reeta Koskinen avaa keskustelua teemalla "Mitä Helsingin hiilineutraalius vaatii (ja onko se edes mahdollista?)".

Tiistaina ilmastonmuutosta käsitellään kestävän kulutuksen ja muotoilun kannalta, kun Damy ry tuo kaupungintalolle muotoilijoita toteuttamaan teoksia kierrätetystä rakennusjätteestä.

Keskiviikon teema ”Ihmiset ja yhteiskunta” puhuttelee kaikkia, jotka kokevat ilmastoahdistusta tai kaipaavat tukea omien kulutustottumusten muuttamiseen. 

Torstain ja perjantain oppitunnit sopivat erityisen hyvin yrityksille ja taloyhtiöille. Torstai huipentuu 1,5 asteen elämäntapapeliin, jonka avulla voi mitata omaa hiilijalanjälkeä sekä selvittää millaisia ovat 1,5 asteen elämäntavat.

Maanantaista keskiviikkoon paikalla on myös Ilmastoinfo, jonka asiantuntijoiden avulla voit testata ruokakulutuksesi ilmastovaikutukset sekä saada vinkkejä arjen valintoihin.

Ilmastokoulu päättyy tulevaisuusteemaan perjantaina 13. syyskuuta, jolloin käännetään katseet kauemmas ja julkistetaan nuorten kanssa muotoilun keinoilla työstetty ilmastovaikuttamisen kartta.

Helsinki on sitoutunut kantamaan vastuunsa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Helsingin kaupunkistrategiassa 2017–2021 kunnianhimoiseksi tavoitteeksi on asetettu hiilineutraali Helsinki vuoteen 2035 mennessä.

Medialle

Toimitukset ovat ilman erillistä ilmoittautumista koko viikon ajan tervetulleita seuraamaan Ilmastokoulua. 

Ilmastokoulun ohjelma

Tapahtumapaikka: Helsingin kaupungintalon aula, sisäänkäynti Pohjoisesplanadi 11-13.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kehittämispäällikkö Anu Mänttäri, kaupunginkanslian elinkeino-osasto, puh. 040 673 5335, s-posti: anu.manttari(at)hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäasiantuntija Laura Itävaara, kaupunginkanslian viestintäosasto, puh. 050 547 5706, s-posti: laura.itavaara(at)hel.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki, Espoo ja Vantaa sekä HSL ja HUS valmistautuneet joukkoliikenteen maskisuositukseen13.8.2020 15:06:46 EESTTiedote

Koronaepidemian tartuntatilanne on kesän jälkeen huonontunut. THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Maskien asianmukainen käyttö joukkoliikenteessä voi vähentää tartuntoja ja parantaa julkisen liikenteen turvallisuutta. Julkisen liikenteen maskisuosituksella voidaan välttyä tiukemmilta rajoituksilta. Pääkaupunkiseudun kaupungit sekä HSL ovat ennakoineet ja valmistautuneet maskisuositukseen.

Helsingin kaupunki on valmistautunut maskisuosituksen toimeenpanoon13.8.2020 14:30:08 EESTTiedote

Koronatartuntatilanne on kehittynyt huonompaan suuntaan elokuussa. Helsingin kaupunki on ennakoinut toimia, joilla epidemian laajentumista voidaan hillitä. Tänään julkistettu THL:n maskisuositus on hyvä lisä koronarajoitustoimiin. Maskien asianmukainen käyttö joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista voi vähentää tartuntoja ja parantaa turvallisuutta.

Korona kurittaa Helsingin taloutta – ensi vuoden budjetin laadinta jatkuu epävarmuuden vallitessa13.8.2020 14:00:25 EESTTiedote

Helsingin tulevan vuoden talousarviota laaditaan poikkeusoloissa ja epävarmuuden vallitessa. Kaupungin koronalaskun arvioidaan olevan yli 750 miljoonaa euroa tämän ja ensi vuoden aikana. Erityisesti kaupungin verotulojen ennustetaan supistuvan roimasti. Koronakriisi pakottaa kaupungin ottamaan lisää velkaa, mutta kaupungin kasvun ja elinvoiman kannalta tärkeistä investoinneista pidetään kiinni.

Kaupunginhallituksen päätös antaa mahdollisuuden perusopetuksen poikkeusjärjestelyihin10.8.2020 18:58:26 EESTTiedote

Helsingin kaupunginhallitus päätti perusopetuksen tilojen turvallisen käytön varmistamiseksi, että opetus voidaan toteuttaa poikkeuksellisin opetusjärjestelyin kuten yhdistämällä etäyhteyksiä ja lähiopetusta. Yhdistelmämallin mukaisesti osa luokista voi työskennellä vuorollaan lyhytaikaisesti etäopetuksessa. Oppilaiden oikeus opetukseen toteutetaan myös mahdollisten poikkeuksellisten opetusjärjestelyiden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme