Suomen ympäristökeskus

MEDIAKUTSU: Katse kohti kulutuksen ilmastovaikutuksia – Suomen ympäristökeskus selvitti Suomen kaikkien kuntien ja maakuntien kulutusperusteiset ilmastopäästöt. Tiistai 31.1. klo 9-11. Ilmoittaudu mukaan!

Jaa

Mikä vaikutus kuntalaisten kulutuksella on ilmastopäästöihin? Kuinka suuret päästöt kunnan tekemät hankinnat aiheuttavat? Kuntien ja maakuntien merkitys päästöjen vähentämisessä on suuri, kun Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä.

Kuvat: Filmbutik
Kuvat: Filmbutik

Suomen ympäristökeskus on laskenut ensimmäistä kertaa kaikille Suomen kunnille ja maakunnille kulutukseen perustuvat ilmastopäästöt.

Uuden päästötiedon avulla kunnat voivat entistä paremmin tunnistaa toimet, joilla ne voivat vaikuttaa omien toimintojensa ja kuntalaisten kulutuksesta aiheutuviin ilmastopäästöihin. Lisäksi päästölaskenta antaa tietoa kuntarajojen ulkopuolella syntyvistä päästöistä muualla Suomessa sekä ulkomailla.

Kuntien kulutusperäisessä päästötarkastelussa tavaroiden ja palveluiden koko tuotantoketjun päästöt lasketaan kuntiin hyödykkeiden loppukäytön perusteella. Päästöt jaotellaan kotitalouksien kulutukseen, kuntien hankintoihin ja investointeihin.

Aika ja paikka: tiistai 31.1.2023 klo 9.00–11.00, Tiedekulma, Think Lounge 2 krs., Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki

Ilmoittautumiset: s-postilla viestintäasiantuntija Hannele Ahposelle, hannele.x.ahponen@syke.fi ma 30.1. klo 12 mennessä. Tilaisuutta voi seurata myös striimistä, mutta sitä kautta ei oteta kysymyksiä tai kommentteja. Suosittelemme siis toimittajia tulemaan paikan päälle.

Ohjelma:

  • Mitä kulutuspäästöt kertovat – päästölaskennan päätulokset / erikoistutkija Santtu Karhinen ja tutkija Mari Heikkinen, Suomen ympäristökeskus
  • Julkisten hankintojen ja investointien päästövaikutukset / erikoistutkija Katriina Alhola, Suomen ympäristökeskus
  • Mistä kuntalaisen hiilijalanjälki muodostuu ja miten siihen voi vaikuttaa? / erikoistutkija Marja Salo, Suomen ympäristökeskus
  • Keskustelua ja kysymyksiä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hannele Ahponen
Viestintäasiantuntija
Suomen ympäristökeskus (Syke)
Viestintä ja markkinointi
P. 050 3275 997
hannele.x.ahponen@syke.fi
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:029 525 1072syke_ajankohtaiset@syke.fi

Kuvat

Kuvat: Filmbutik
Kuvat: Filmbutik
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen ympäristökeskus
Suomen ympäristökeskus
Latokartanonkaari 11
00790 HELSINKI

0295 251 000https://www.syke.fi/fi-FI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

Consumption-based emissions for all Finnish municipalities and regions calculated for the first time31.1.2023 09:00:00 EET | Press release

For the first time, the Finnish Environment Institute (Syke) has published consumption-based greenhouse gas emissions data for all Finnish municipalities and regions. The emissions per capita vary considerably between different municipalities and regions. As a result of the consumption of imported goods, a significant portion of emissions is also directed abroad.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme