Helsingin kaupunki, kaupunginkansliaHelsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Kestävien kaupunkien tavoitteita ja oppeja kaikille avoimessa Sustainable Cities -keskustelufoorumissa 31.5.2022

Jaa

Helsingin kaupunki ja YK-yliopiston WIDER-instituutti (UNU-WIDER) toteuttavat pormestari Juhana Vartiaisen isännöimänä sarjan kestävää kehitystä käsitteleviä Sustainable Cities -keskustelufoorumeita. Sarjan ensimmäinen osa järjestetään Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla keskiviikkona 31.5.2022 klo 15.30–17. Tilaisuuden teemana on Agenda 2030:n kestävän kehityksen tavoite SDG8, joka koskee ihmisarvoista työtä ja talouskasvua. Tilaisuus on englanninkielinen.

Harvardin yliopiston luennoitsija professori Martha Chen kertoo tilaisuudessa tutkimuksen näkökulmasta erityisesti kehitysmaissa tehtävästä epävirallisesta työstä ja sen yhteiskunnallisista vaikutuksista.

Panelistit Helsingin pormestari Juhana Vartiainen, London School of Economics -yliopiston emeritusprofessori Jo Beall ja Kalliolan Setlementti ry:n yhteisökoordinaattori Mohamed Ghonam keskustelevat siitä, mitä voidaan tehdä kestävän talouskasvun ja ihmisarvoisen työn turvaamiseksi kaikille. Paneelissa kuullaan myös käytännön kokemuksia epävirallisesta työstä.

Tapahtuman moderaattorina toimii aiemmin Ylen englanninkielisessä uutispalvelussa työskennellyt Denise Wall, joka on nykyisin Spoon Finlandin johtajana.

Median ilmoittautuminen, haastattelupyynnöt ja lisätiedot

Median edustajat voivat saapua tapahtumapaikalle Helsingin kaupungintalon tapahtumatorille (Pohjoisesplanadi 11–13) tai katsoa tapahtuman suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla. Myöhemmin julkaistaan myös tekstitetty tallenne. (Tekstitys vain englanniksi.)

Pyydämme tapahtumatorille saapuvia toimittajia ja kuvaajia ilmoittautumaan maanantaihin 30.5.2022 klo 16 mennessä viestintäasiantuntija Laura Itävaaralle, puh. 050 547 5706 tai s-posti: laura.itavaara@hel.fi.

Keskustelufoorumin puhujia on mahdollista haastatella erikseen sovittaessa jo aiemmin tapahtumapäivänä tai vaihtoehtoisesti juuri ennen tapahtuman alkua kello 15–15.30. Haastattelupyynnöt pormestarin osalta pyydämme osoittamaan erityisavustaja Mira Keräselle, puh. 040 194 7101 tai s-posti: mira.keranen@hel.fi ja muiden puhujien osalta viestintäasiantuntija Laura Itävaaralle, puh. 050 547 5706 tai s-posti: laura.itavaara@hel.fi.

Lisätietoa tapahtumasta tällä verkkosivulla: Sustainable Cities Discussion Forum. Sivu on julkaistu tapahtuman kielellä englanniksi, mutta luettavissa ovat myös tiivistelmät suomeksi ja ruotsiksi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme