Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Kolmas Helsinki Symposium pureutuu kaupunkien muutokseen

Jaa

Helsinki Symposium aktivoi keskustelua kaupunkipolitiikasta sekä kaupunkien roolista ja merkityksestä aikamme suurimpien haasteiden ratkaisussa. Järjestyksessään kolmas Helsinki Symposium pureutuu kaupunkien rooliin murroksen keskellä niin kotimaisesta kuin kansainvälisestä perspektiivistä sekä haastaa keskustelemaan kaupunkien kyvystä ja kyvykkyyksistä pandemian jälkeisen yhteiskunnan rakentamisessa. Helsinki Symposium toteutetaan virtuaalisena ja kutsuvieraiden lisäksi kaikille kiinnostuneille avoimena tapahtumana 24. maaliskuuta kello 13–16.

Valokuva: Kari Ylitalo
Valokuva: Kari Ylitalo

Helsinki Symposiumin teemana on tänä vuonna "Kaupungit 2.0", eli kaupunkien muutos. Kutsuvierasseminaari laajenee tänä vuonna yleisölle avoimeksi ja suorana lähetyksenä seurattavaksi tapahtumaksi Helsinki-kanavan kautta. Tapahtuman yhteydessä julkaistaan myös 11 artikkelia käsittävä kaupunkipoliittinen julkaisu "Kaupungit murroksessa – Kaupunkitutkijoiden puheenvuoroja tulevaisuuden kaupungeille". Julkaisu on saatavilla osoitteessa hel.fi/helsinkisymposium.

Tapahtuma jakautuu kahteen osaan, joista jälkimmäinen on kohdennettu sekä kotimaiselle että kansainväliselle yleisölle. Alkuiltapäivän suomenkielistä osuutta kello 13 alkaen kuratoivat vuorollaan toimittajat Suvi Auvinen ja Saska Saarikoski, joiden vieraina ovat kirjailija-filosofi Pontus Purokuru ja toimitusjohtaja Katja Lindroos Urban Practicelta sekä toimittaja Senja Larsen ja yrittäjä, pääomasijoittaja Jyri Engeström.

Kello 14.30 käynnistyvässä kansainvälisessä osuudessa kuullaan pormestari Jan Vapaavuoren puhe sekä neljän puhujan, HSBC:n neuvontantajan ja Connected Places Catapultin hallituksen puheenjohtaja Greg Clarkin, Resilient Cities Catalystin perustajajäsenen Michael Berkowitzin, SecDev Group and Igarape Instituten perustaja Robert Muggahin ja Freetownin pormestari Yvonne Aki-Sawyerrin, puheenvuorot.

Kaupunkien merkitys globaalien haasteiden ratkaisemisessa kasvaa

Kaupungit ovat kasvavassa määrin avainasemassa, kun maailma etsii ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Esimerkkejä löytyy energiantuotannosta, älykkäästä liikenteestä, eriarvoisuudesta ja muuttoliikkeestä.

Kaupungeilla on yhteys asukkaidensa arkeen ja ne ovat käytännönläheisempiä ja ketterämpiä kuin valtiot. Sen vuoksi kaupungeilla on usein parempi valmius johtaa muutoksia yhteiskunnan kriittisillä alueilla.

Helsinki Symposium pohtii kaupunkien tulevaisuutta ja sitä, kuinka pandemian aiheuttamat yhteiskunnalliset ongelmat ja niistä toipuminen ovat muuttaneet kaupunkialueiden työkaluja, rooleja ja asemaa.

Suora lähetys Helsinki-kanavalla 24. maaliskuuta kello 13–16

Katso täällä: Helsinki Symposium - Kaupungit 2.0 | Helsinki Symposium - Cities 2.0

Kansainvälisen osuuden kesto kello 14.20–16.

Tutustu koko ohjelmaan: Helsinki Symposium 2021

Osallistu keskusteluun hashtagilla: #helsinkisymposium

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pormestarin erityisavustaja Laura Åvall, puh. 050 361 7511, s-posti: laura.avall@hel.fi

Viestintäasiantuntija Laura Itävaara, Helsingin kaupunginkanslian viestintäosasto, puh. 050 547 5706, s-posti: laura.itavaara@hel.fi

Kuvat

Valokuva: Kari Ylitalo
Valokuva: Kari Ylitalo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunginjohtajat: Kaupungit ovat Suomen kasvun kivijalka – puoliväliriihessä on vahvistettava kaupunkien edellytyksiä kestävään ja pitkäjänteiseen kasvuun12.4.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

C21-kaupunginjohtajat edellyttävät, että hallitus tekee huhtikuun puoliväliriihen yhteydessä päätöksiä, jotka vahvistavat kuntatalouden pitkän aikavälin kestävyyttä ja turvaavat kaupunkien kyvyn investoida koronakriisin jälkeiseen kasvuun. Kaupungit ovat keskeisessä asemassa niin koronakriisin hoidossa kuin siitä elpymisessä ja uuden talouskasvun luomisessa, ja niiden toimintaedellytyksiä on vahvistettava ja potentiaali tunnistettava.

Kiertotalouden palvelut löytyvät nyt pääkaupunkiseudun palvelukartalta12.4.2021 11:56:19 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun palvelukartalta löytyy nyt uusi palvelukokonaisuus nimeltä Kiertotalouden palvelut. Palvelukokonaisuuteen on koottu alkuvaiheessa pääasiassa Helsingissä toimivia kierto- ja jakamistalouden palveluja, mutta jatkossa kaikki pääkaupunkiseudun kiertotaloustoimijat ovat tervetulleita mukaan. Tavoitteena on helpottaa palvelujen löytämistä ja edistää kiertotaloutta asukkaiden arjessa.

Uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle kerätty Suomen oloissa poikkeuksellisen merkittävä rahoituspohja – yksityistä rahoitusta tähän mennessä vähintään 24 miljoonaa euroa8.4.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Jane ja Aatos Erkon säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ovat ehdollisesti sitoutuneet uuden Helsingin Eteläsatamaan suunnitellun arkkitehtuuri- ja designmuseon pääomittamiseen yhteensä vähintään 24 miljoonalla eurolla. Kokonaisuus on Suomen oloissa poikkeuksellisen merkittävä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanon jatkamista8.4.2021 13:01:36 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli kokouksessaan 8.4.2021, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekisi päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanon jatkamisesta alueella kahdeksi viikoksi eteenpäin 28.4.2021 saakka kuitenkin niin, että edelleen muuten suljettavaksi määrättyjä yksityisiä ja julkisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen. Päätös tilojen sulkemisesta ei koskisi ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

MEDIAKUTSU / MEDIEINBJUDAN: Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon yksityinen rahoitus / Privat finansiering för det nya arkitektur- och designmuseet8.4.2021 09:30:00 EEST | Kutsu

Helsingin Eteläsatamaan kaavaillun uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon yksityisen rahoituksen tilanteesta kerrotaan tänään 8. huhtikuuta kello 15 alkavassa mediatilaisuudessa. / Läget i fråga om den privata finansieringen för det nya arkitektur- och designmuseum som planeras i Södra hamnen i Helsingfors är tema för en presskonferens i dag den 8 april med början kl. 15.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme