Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Lukuvuoden avajaiset verkkolähetyksenä 7.9.2021 – Aalto Day One

Jaa

Aalto-yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaisia vietetään tiistaina 7.9. alkaen klo 13.15.

Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan verkkolähetystä. Juhlallisuuksia voi seurata suorana osoitteessa www.aalto.fi/day1.

Lukuvuoden avaa Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä. Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan tervehdyksen tuo hallituksen puheenjohtaja Milja Leinonen ja juhlapuheen pitää EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava EU-komissaari Jutta Urpilainen. Avajaisissa jaetaan tunnustuspalkintoja yliopiston opiskelijoille ja henkilöstölle.

Avajaisseremonian juontavat perinteisesti Aalto-yliopiston opiskelijat. Tilaisuuden esitykset ovat pääosin englanniksi.

Tervetuloa mukaan!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anu Salmi-Savilampi, viestintäpäällikkö, puh. 050 464 4585, anu.salmi-savilampi@aalto.fi
Minna Pajari, tuottaja, puh. 050 571 0526, minna.pajari@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä nimitettiin toiselle viisivuotiskaudelle10.9.2021 12:18:19 EEST | Tiedote

Aalto-yliopiston hallitus nimitti professori, tekniikan tohtori Ilkka Niemelän Aalto-yliopiston rehtoriksi toiselle viisivuotiselle kaudelle, joka alkaa 1.7.2022. Niemelä on Aalto-yliopiston toinen rehtori, ja hän aloitti tehtävässään vuonna 2017. Ilkka Niemelä toimi ennen rehtorikauttaan Aalto-yliopiston provostina vuodesta 2014 alkaen. Teknillisen korkeakoulun tietojenkäsittelytekniikan professoriksi hänet nimitettiin vuonna 2000, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun dekaaniksi vuonna 2011 ja akateemisista asioista vastaavaksi vararehtoriksi ja rehtorin ensimmäiseksi varamieheksi vuonna 2012. Niemelä on toiminut myös kansainvälisissä tutkimustehtävissä Australiassa, Saksassa ja USA:ssa. Hänellä on useita akateemisia luottamustehtäviä. Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen toteaa: ”Rehtori Ilkka Niemelä on ensimmäisellä toimikaudellaan tehnyt loistavaa työtä Aalto-yliopiston kehittämiseksi ja hänessä yhdistyy harvinaisella tavalla kunnianhimoinen strateginen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme