Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Marginaalista huipulle – miten Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu nousi alansa kansainväliseen kärkeen

Jaa

Tuore Pro Arte Utili -teos kertoo näkemyksellisestä muutoksesta ja sen johtamisesta. Tervetuloa kirjan julkistustilaisuuteen 2. joulukuuta.

Aika: 2. joulukuuta klo 14.00

Paikka: Designmuseon auditorio, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (entinen Taideteollinen korkeakoulu) arvioitiin tuoreimmassa maailmanlaajuisessa QS World University -yliopistovertailussa
muotoilun ja taiteen alalla maailman kuudenneksi parhaaksi.

Miten menestys on syntynyt ja mitä nykyiset tulevaisuuden rakentajat voivat kehityksestä oppia?

Pro Arte Utili – monialainen yhteistyö menestyksen perustana -kirja (Designmuseo, 2021) avaa kattavasti monipuolisen ja mittavan kehitysprosessin eri puolia ja vaikuttavuutta.
Pääpaino on viimeisen 30 vuoden ajanjaksossa, erityisesti Aalto-yliopiston synnyn ja muotoutumisen ajassa.

Kirja kuvaa korkeakoulun kehitystä osana suomalaisen yhteiskunnan avautumista ja kehitystä. Keskeisiä teemoja ovat kansainvälistyminen, strateginen ajattelu, tutkimuksellinen ja pedagoginen kehitystyö, kestävä kehitys sekä monialainen yhteistyö.

Teoksen ovat kirjoittaneet Helena Hyvönen, Pekka Korvenmaa, Ossi Naukkarinen, Martti Raevaara, Pekka Saarela, Yrjö Sotamaa ja Anna Valtonen, jotka ovat pitkään toimineet korkeakoulun johtotehtävissä.

Kirja juhlistaa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun merkkivuotta: taideteollisen alan koulutus Suomessa täyttää tänä vuonna 150 vuotta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yrjö Sotamaa
puh. 050 050 3868
yrjo.sotamaa@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme