Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Miten öljy-yhtiö tekee vihreän loikan? Voiko hankintayhteisö auttaa Ukrainan pulasta? Tervetuloa vastuullisen liiketoiminnan huippuseminaariin 6. toukokuuta!

Jaa

Prodeko-seminaarin teemana on tänä vuonna Navigating Responsiblity and Growth, ja puhujina ovat muun muassa Exxon Mobilin hallituksen Kaisa Hietala sekä Sievo Oy:n toimitusjohtaja Sammeli Sammalkorpi. Toimittajat voivat seurata tilaisuutta sekä paikan päällä Otaniemessä että verkossa!

  • Aika: 6. toukokuuta klo 14–19 (kahvitilaisuus 14–15, seminaari 15–17, cocktail-tilaisuus 17–19)
  • Paikka: Kandidaattikeskus, Otakaari 1, 02150 Espoo, A-sali, 2. kerros sekä verkkolähetys.
  • Ilmoittautuminen (sekä verkkolähetyksen seuraamiseen että paikan päällä järjestettävään tilaisuuteen) 4. toukokuuta mennessä. Verkkolähetykseen voit ilmoittautua täällä, Otaniemessä järjestettävään tilaisuuteen sähköpostitse eeva.m.jokinen@aalto.fi.

Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitos järjestää jälleen yhdessä opiskelijajärjestö Prodekon ja alumnien kanssa perinteisen, vuosittaisen Prodeko-seminaarin. Tilaisuus on englanninkielinen, ja sen teemana on tänä vuonna Navigating Responsiblity and Growth. Seminaari kokoaa teollisuuden, yrittäjyyden, tutkimuksen ja koulutuksen keskeiset vaikuttajat sekä opiskelijat keskustelemaan kasvun ja vastuullisen liiketoiminnan kehittämisen kysymyksistä.

Tänä vuonna Prodeko-seminaari on ensimmäistä kertaa avoin kaikille kiinnostuneille verkkolähetyksen kautta.

Tilaisuuden avaa Aalto-yliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori Ossi Naukkarinen.

Exxon Mobilin hallituksen jäsen Kaisa Hietala kertoo haasteista, joita vastuullisen muutoksen toteuttaminen vaatii energia-alalla, metsäteollisuudessa ja kaivosteollisuudessa. Hietalalla oli muun muassa keskeinen rooli Nesteen strategisessa muuttamisessa maailman suurimmaksi ja kannattavimmaksi uusiutuvien tuotteiden tuottajaksi. Hänen toimikautensa aikana Nesteen Uusiutuvat tuotteet -segmentin liikevaihto kasvoi 1,6-kertaiseksi ja liikevoitto 4-kertaiseksi.

Seminaarin toinen puhuja, Sievo Oy:n toimitusjohtaja Sammeli Sammalkorpi pohtii koronapandemian jälkiä: miten ohjelmistoyrityksen toiminta muuttui ja mitkä muutoksista ovat pysyviä? Lisäksi hän kertoo Procure4Peace -konseptista, jonka idea on tarjota maailmanlaajuiselle hankintayhteisölle mahdollisuus hankkia ja toimittaa tarvittavaa apua Ukrainalle. Samalla aloite auttaa globaalia hankintayhteisöä navigoimaan hankinta- ja toimitusketjun haasteiden läpi Ukrainan tilanteen ympärillä.

Seminaarin päätteeksi Kaj Hagros (Redstone Nordics), Johanna Pynnä (Kemira), Juha Leppänen, (Demos Helsinki) ja Panu Vuorela (Vaaka Partners) vaihtavat ajatuksia vastuullisuuden merkityksestä työssä ja elämässä yleensä.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja seminaarista, ilmoittautumiset Otaniemessä järjestettävään tilaisuuteen sekä haastattelupyynnöt:

Eeva Jokinen
puh 045 134 1804
eeva.m.jokinen@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Miten vauhditetaan innovaatioita, saadaan ruoka riittämään ja tehdään kaupungeista vihreitä? Sustainability Science Days etsii vastauksia aikamme isoihin kestävyysongelmiin18.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Sustainability Science Days on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston vuosittain järjestämä, Suomen suurin kestävän kehityksen tiedekonferenssi. Kaksipäiväinen tapahtuma keskittyy tänä vuonna globaaleihin systeemitason ratkaisuihin esimerkiksi ruoan, kaupunkien ja hallinnon osalta.

Aalto-yliopisto perustajaosakkaaksi ekologista tekstiilikuitua kehittävään Ioncell-yhtiöön18.5.2022 07:33:57 EEST | Tiedote

Vastaperustetun yhtiön tavoitteena on kaupallistaa Ioncell®-teknologia, jonka avulla tekstiilijätteestä ja puusta voidaan valmistaa ekologisesti kestävällä tavalla korkealaatuista tekstiilikuitua. Ioncell Oy tavoittelee 10 vuoden aikana 5–10 prosentin osuutta kansainvälisestä yli 200 miljardin euron tekstiilikuitumarkkinasta, mikä toisi yhtiölle satojen miljoonien vuosittaiset lisensiointitulot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme