Aalto-yliopisto

Mediakutsu: MIT:n professori Tommi Jaakkola kertoo, miten koneoppiminen mullistaa mallintamisen – ja mitä siitä voi seurata

Jaa

Koneoppiminen tuo uusia mahdollisuuksia muun muassa lääkkeiden kehittämiseen. Tervetuloa kuuntelemaan Jaakkolan vierailuluentoa Otaniemeen 16. tammikuuta!

Aika: 16. tammikuuta klo 15.00–17.00
Paikka: Maarintie 8, Espoo, luentosali AS2
Ilmoittautuminen: Kyllä, tästä linkistä

Koneoppimisesta on nopeasti tullut olennainen osa luonnontieteiden ja tekniikan kehitystä. Koneoppiminen nostaa mallintamisen mahdollisuudet uudelle tasolle tehden simulaatioista nopeampia ja jopa tarpeettomia ja paljastamalla syy-seuraussuhteita, joiden olemassaolosta tutkijoilla ei aiemmin ole ollut edes aavistusta.

MIT:n (Massachusetts Institute of Technology) tietotekniikan ja tekoälyn laboratorion professori Tommi Jaakkola tuntee koneoppimisen mahdollisuudet ja haasteet. Vierailuluennolla hän kertoo muun muassa, mitä koneoppimisen mullistama mallintaminen voi merkitä lääkkeiden kehittämiselle. Entä miksi läpinäkyvien ja todennettavien metodien kehittäminen on koneoppimisen tulevaisuuden kannalta niin tärkeää?

Tervetuloa mukaan! Vierailuluennon järjestää Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteinen tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT, ja se on englanninkielinen.

Tapahtuman sivut

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Communications specialist Matthew Allinson
p. 050 470 6270
matthew.allinson@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Mikko Kosonen valittiin Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtajaksi10.1.2019 12:23Tiedote

Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtajaksi valittiin 4.1.2019 pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa Sitran yliasiamies, KTT Mikko Kosonen ja varapuheenjohtajaksi Ruotsin kansallismuseon johtaja, FT Susanna Pettersson. Mikko Kosonen on toiminut Aalto-yliopiston hallituksen varapuheenjohtajana ja jäsenenä vuodesta 2016 alkaen. ”Aalto-yliopisto on jo tähän mennessä lunastanut monet sille asetetut suuret odotukset. Siitä on kymmenen vuoden aikana kehittynyt kansainvälisesti menestynyt monitieteinen ja innovatiivinen yliopisto. Tämä antaa meille hienon lähtökohdan seuraavalle kehitysvaiheelle, jota leimaa maailman megatrendien esiin nostamat suuret haasteet ja jatkuvasti kiihtyvä globaali osaamiskilpailu. Suomella ja Aalto-yliopistolla on kaikki edellytykset toimia kestävän ja uusiutumiskykyisen osaamisyhteiskunnan edelläkävijänä", sanoo Mikko Kosonen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme