Naantalin kaupunki

Mediakutsu: Naantalin kaupunki esittelee leirintäaluematkailun kehittämissuunnitelmaa 21.1. klo 10.30

Jaa

Naantalin kaupunki järjestää tiistaina 21.1.2020 kello 10.30 alkaen mediatilaisuuden, jossa käsitellään Naantalin leirintäaluematkailun kehittämissuunnitelmaa.

Aika: tiistaina 21.1.2020 klo 10.30
Paikka: Kaupunginhallituksen neuvotteluhuone (1. krs), Naantalin kaupungintalo (Käsityöläiskatu 2, Naantali)

Naantalin kaupunki alkoi vuonna 2019 valmistella leirintäaluematkailun kehittämissuunnitelmaa. Sen laatiminen on nähty yhdeksi tärkeimmistä toimenpiteistä matkailun kehittämiseksi Naantalissa. Kehittämistyössä ovat olleet mukana konsultteina Ramboll Finland Oy ja Studio Puistoarkkitehdit Oy.

Työn tuloksena on nyt valmistunut leirintäaluematkailun kehittämissuunnitelma, jossa kartoitetaan Naantalin leirintäaluematkailun potentiaalia, tulevaisuutta sekä palvelukonseptia. Mediatilaisuudessa kerrotaan työn tuloksista sekä millaisia mahdollisuuksia kaupungilla on muun muassa Villan tilalle vetovoimaisen matkailupalvelukokonaisuuden toteuttamiseksi.

Mediatilaisuuden ohjelma:

  • Kaupunginjohtajan tervehdys
    Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen

  • Naantalin leirintäaluematkailun kehittämissuunnitelman esitys
    Studio Puistoarkkitehdit Oy, Sami Logren, Arkkitehti SAFA

  • Kysymyksiä ja keskustelua

Paikalla kysymyksiin vastaamassa ovat myös selvityksen tilaamisesta vastanneet Naantalin kaupungin elinkeinoasiamies Jorma Ranta ja kaupunginarkkitehti Oscu Uurasmaa sekä Naantalin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Tarja Rautiainen.

Lämpimästi tervetuloa!

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa:

Jorma Ranta
elinkeinoasiamies
Naantalin kaupunki
p. 044 733 4691
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin uimapaikkojen vedenlaatu hyvällä tasolla26.6.2020 09:07:04 EESTTiedote

Naantalin uimapaikoilla on ollut tänä kesänä hyvä pulikoida, sillä uimaveden laatu on hyvällä tasolla. Kesän ensimmäiset uimavesinäytteet on otettu viimeisen parin viikon aikana kaikilta Naantalin 14 uimapaikalta. Naantalin uimavesiä valvoo Raision ympäristöterveys. Naantalin ainoan yleisen uimarannan, Nunnalahden uimarannan vedenlaatu on luokaltaan erinomaista. Luokitus tehdään viimeisen neljän vuoden näytetulosten perusteella yleisillä EU-uimarannoilla. Pienempien uimapaikkojen vedenlaatua ei luokitella virallisesti, mutta Raision kaupungin terveystarkastaja Johanna Hämölä kuvailee Naantalin kaikkien uimapaikkojen vedenlaatua hyväksi. – Uimaveden laadun puolesta on ollut normaali kesä, Hämölä toteaa. Helteiden ansiosta uimareiden ei myöskään tarvitse palella: meriveden lämpötila on kohonnut uimapaikoilla jo lähes 20 asteen paikkeille. Naantalin kaupungin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että uimapaikat ovatkin olleet kesäkuussa aktiivisessa käytössä aamusta iltaan.

Kuparivuoren skeittiparkin laajennustyö on saatu valmiiksi: ”Varsinais-Suomen paras”16.6.2020 10:01:39 EESTTiedote

Kuparivuoren skeittiparkin vuoden 2020 laajennustyö on tullut valmiiksi. Työt aloitettiin huhtikuun viimeisellä viikolla, ja nyt skeittiparkkiin odotetaan vielä uusia kaiteita väliaikaisten tilalle. Laajennusosa on kuitenkin jo valmis ja kokonaisuudessaan kaikkien käytettävissä. Skeittiparkkia on työn aikana monipuolistettu ja laajennettu. Ramppien laajennusten myötä skeittiparkkiin on saatu hienoja uusia kaarteita ja vauhdikkaita mäkiä. Naantalin kaupungin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että vanhat vaneriset rampit poistettiin, ja ne korvattiin uusilla betonisilla rampeilla. – Vanerilevyt vaativat huoltoa kahden vuoden välein, etteivät ne lähde repsottamaan. Uudet rampit mahdollistavat scootilla ja skeittilaudalla esteettömän menon. Skeittiparkki on nyt myös huoltovapaampi, Holmberg kertoo. Skeittiparkin pääsuunnitelman on tehnyt Aleksi Fräki. Mukana suunnittelussa on ollut myös naantalilainen monivuotinen harrastaja Juho Nummelin. – Skeittiparkki on ehkä jopa Vars

Naantali avaa uudet ruokamatkailuun keskittyvät verkkosivut – The Delicious Side Of Naantali alkaa ruokakummien haulla2.6.2020 13:54:46 EESTTiedote

Naantali haluaa olla Suomen ruokamatkailun ykköskohde. Ruokamatkailu on ollut viimeiset viisi vuotta monien kansainvälisten kaupunkien kärkituotteena. Jotta ruokamatkailu Suomessa on uskottavaa, vaatii se elämyksellisiä ja monimuotoisia kokemuksia matkailijoille. Naantali on ainutlaatuinen yhdistelmä karua saaristoa sekä dynaamista rantakaupunkia, ja se luo erinomaiset edellytykset ykkösluokan ruokaelämyksien toteuttamiselle. Yksi esimerkki tästä ovat island hopping -kierrokset, jossa osallistujat pääsevät kokemaan päiväretken aikana useita lähiruokaelämyksiä eri kohteissa. Naantali avaa uuden lähiruokaan, paikallisiin ravintoloihin ja kahviloihin, ruokatapahtumiin sekä paikallisten tuottajien herkkuihin keskittyvän ruokasivuston. The Delicious Side Of Naantali -niminen sivusto avataan juhannusviikolla, ja siellä esitellään kattavasti kaupungin ruoka- ja tapahtumatarjontaa niin kaupunkilaisten, yrittäjien, lähituottajien kuin turistienkin näkökulmasta. – Lähdimme toteuttamaan sivustoa,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme