ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry

Mediakutsu Poikkeuksellinen viestintä -kirjan julkistamistilaisuuteen – teoksessa mukana Venäjän hyökkäystä Ukrainaan käsittelevä organisaatioviestinnän artikkeli

Jaa

Yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa opiskelumateriaalina laajasti käytetyn ProComma Academic -kirjasarjan vuoden 2022 teoksen teema on ajankohtainen: poikkeuksellinen viestintä. Kirja julkistetaan ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n webinaarissa 9.6.2022 kello 9–10.30 Median edustajat ovat tervetulleita linjoille.

Poikkeuksellinen viestintä -teos (toim. Merja Koskela ja Helena Kantanen) on ProCom ry:n kustantaman ProComma Academic -sarjan yhdeksäs kirja. Poikkeuksellisella viestinnällä viitataan teoksessa poikkeuksellisten olojen moninaisiin vaikutuksiin viestintäammattilaisten työssä ja käytänteissä. Teoksessa käsitellään muun muassa kriisinkestävyyttä, pandemiaviestintää, etävuorovaikutusta, cancel-kulttuuria ja Ukrainan sotaa organisaatioviestinnän näkökulmasta.

Vertaisarvioitu kirja löytyy täältä:
https://helda.helsinki.fi/handle/10138/344128
https://doi.org/10.31885/2022.00001

Julkistamistilaisuudessa poikkeuksellisesta viestinnästä ovat keskustelemassa kirjan päätoimittajat yliopistonlehtori Helena Kantanen (Itä-Suomen yliopisto)ja professori Merja Koskela (Vaasan yliopisto) sekä kirjoittajista yliopistonlehtori Salli Hakala (Helsingin yliopisto) sekä professori Terhi-Anna Wilska (Jyväskylän yliopisto). Tilaisuuden avaa ProComin toimitusjohtaja ja yksi teoksen kirjoittajista, FT Elina Melgin.

”Globaali koronapandemia, ilmastonmuutoksen nopea eteneminen ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan 24.2.2022 ovat järkyttäneet perusturvallisuutta sekä haastaneet yhteiskuntien ja organisaatioiden toiminnan ja viestinnän monin tavoin. Poikkeuksellisuudesta on todellakin tullut toistuva kokemus”, Koskela ja Kantanen toteavat.

Teos sisältää 11 vertaisarvioitua artikkelia. Nopean reagoinnin ansiosta teokseen on saatu mukaan myös Venäjän hyökkäystä Ukrainaan käsittelevä organisaatioviestinnän artikkeli, jonka ovat kirjoittaneet yliopistonlehtori Pia Koivunen (Turun yliopisto), dosentti Elina Melgin ja Valtioneuvoston viestintäpäällikkö Päivi Tampere. Artikkeli lienee ensimmäisiä yrityksiä tulkita sodan vaikutuksia organisaatioiden viestintään.

Kirjaa voi tilata myös painettuna: procom@procom.fi

Linkki ProComin verkkosivuille:

https://procom.fi/uutiset/mediakutsu-poikkeuksellinen-viestinta-kirjan-julkistamistilaisuuteen-teoksessa-mukana-venajan-hyokkaysta-ukrainaan-kasitteleva/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja teoksesta antavat:

Päätoimittajat:
Yliopistolehtori: Helena Kantanen, p. 040 355 3366
Professori: Merja Koskela, p. 029 449 8353.

Linkit julkistamistilaisuuteen:
Elina Ukkonen
procom@procom.fi
puh. (09) 135 7775

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry
ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry
Kasarmikatu 23 A 5, 2. krs.
00130 HELSINKI

+358 (0)9 135 7775http://www.procom.fi

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry (per. 1947) on Suomen suurin viestinnän ammattilaisten järjestö, joka toimii jäsentensä osaamisen kehittäjänä, yhteistyöfoorumina ja alan vaikuttajana. Jäseninä on noin 3 000 viestinnän parissa työskentelevää ammattilaista – asiantuntijoita, viestintäpäälliköitä, viestintäjohtajia, viestintäalan yrittäjiä, konsultteja ja opiskelijoita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry

ProCom palkitsi pakotteisiin osallistuneet yritykset ja kolme asiantuntijaa2.6.2022 17:00:00 EEST | Tiedote

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry on myöntänyt Vuoden viestintäteko -palkinnon kaikille niille yrityksille ja organisaatioille, jotka ovat nopeasti tuominneet Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Vaikeassa tilanteessa yritykset ovat pyrkineet löytämään ratkaisuja, joilla on voitu varmistaa arvojen mukainen toiminta ja Venäjällä toimivien työntekijöiden turvallisuus. Vuoden viestintäteolla ProCom haluaa kannustaa yrityksiä ja niiden johtajia rohkeaan mielipiteenilmaisuun sekä vastuulliseen ja arvojen mukaiseen toimintaan yhteiskunnallisissa kysymyksissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme