UKK-instituutti

Mediakutsu seminaariin: Väestötutkimusten karu viesti – lisää liikettä kenelle?

Jaa
UKK-instituutin 32. Terveysliikuntapäivät järjestetään 12.–13.10.2022. Päivät tarjoavat 11.10. julkaistavaan Liikuntaraporttiin ja muuhun tutkittuun tietoon pohjautuvan paketin suomalaisten liikkumisesta ja liikkumattomuudesta. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seminaariin.
Terveysliikuntapäivien ilmoituskuva.
Terveysliikuntapäivien ilmoituskuva.

Seminaarin teemat ja poimintoja puhujista

Mihin väestötutkimuksia tarvitaan ja mitä kerätyllä tiedolla tehdään? Vastauksia kuullaan valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri Minttu Korsbergin puheenvuorossa. Pekka Oja kertoo, miten UKK-instituutissa on tehty 35 vuotta tutkimusta väestön terveyden edistämiseksi. Liikkumisen ja paikallaanolon trendejä taaperosta senioriin valottavat viimeaikaisten tutkimusten pohjalta UKK-instituutin laboratorioinsinööri Henri Vähä-Ypyä ja vanhempi tutkija Pauliina Husu.

Mitä tutkimustulokset kertovat vähän liikkuvista? Löytyykö vähäisen liikkumisen taustalta yhteisiä nimittäjiä? Ja millaisia ovat vähän liikkuvien liikkumista rajoittavat tunteet ja kokemukset? Vastauksia antavat UKK-instituutin tutkimusjohtaja Harri Sievänen sekä yliopistotutkija Birgitta Sandberg Turun kauppakorkeakoulusta.

Ensimmäisen seminaaripäivän lopuksi pohditaan, tarkoittaako vähenevä liikkuminen huonompaa kuntoa. Kysymystä tarkastellaan koululaisten, varusmiesten ja reserviläisten sekä työikäisten tutkimustulosten valossa.

Toinen seminaaripäivä starttaa UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankarin esityksellä, jossa hän pohtii, miksi tähän on tultu ja miten tästä eteenpäin. Apulaisprofessori Nelli Hankonen Helsingin yliopistosta kertoo, miten kestävää liikuntamotivaatiota tuetaan vuorovaikutuksessa. UKK-instituutin erikoissuunnittelija Annika Taulaniemi esittelee puolestaan käytännön työvälineitä liikuntaneuvonnan ja elintapaohjauksen tueksi. Tutkija Päivi Kolu UKK-instituutista pureutuu liikkumattomuuden ja liiallisen paikallaanolon kustannuksiin.

Terveysliikuntapäivien yhteydessä järjestetään paneelikeskustelu otsikolla Liikkuen kohti eduskuntavaaleja. Keskustelu järjestetään yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä valtion liikuntaneuvoston kanssa. Siihen osallistuvat eduskuntapuolueiden nimeämät edustajat. Keskustelun keskeisiä teemoja ovat, mitä ajatuksia päättäjillä on liikunnan ja liikkumisen tilasta Suomessa, ja mitä painotuksia he esittävät uudelle hallituskaudelle. Keskustelussa pohditaan, mitä pitäisi tehdä, jotta suomalaiset liikkuisivat terveytensä kannalta riittävästi.

Median ilmoittautuminen

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Terveysliikuntapäiville. Pyydämme median edustajia ilmoittautumaan seminaariin toimittajana viimeistään sunnuntaina 9.10.

Seminaariin voi osallistua paikan päällä UKK-instituutissa Tampereella tai verkon kautta. Seminaari on toimittajille maksuton.

Pelkkää paneelikeskustelua voi seurata myös ilman ilmoittautumista tässä osoitteessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terveysliikuntapäivien asiantuntijoiden haastattelupyynnöt


koulutusasiantuntija Nina Merivirta-Köykkä, UKK-insituutti
p. 050 401 4690
nina.merivirta-koykka(a)ukkinstituutti.fi

Kuvat

Terveysliikuntapäivien ilmoituskuva.
Terveysliikuntapäivien ilmoituskuva.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

UKK-instituutti
UKK-instituutti
Kaupinpuistonkatu 1
33500 TAMPERE

03 282 9111https://ukkinstituutti.fi

Tutkitusti terveellistä ja turvallista liikkumista

UKK-instituutti on terveys- ja liikunta-alalla toimiva yksityinen tutkimus- ja asiantuntijakeskus, joka sijaitsee Tampereella. UKK-instituutin tehtävänä on edistää väestön terveyttä ja toimintakykyä lisäämällä terveysliikuntaa ja vähentämällä liikkumattomuutta, liikuntavammoja ja vapaa-ajan tapaturmia.

Mittaamme säännöllisin väliajoin eri väestöryhmien fyysistä aktiivisuutta ja kuntoa. Kehitämme kustannusvaikuttavia toimintamalleja terveellisen liikkumisen edistämiseen. Ennaltaehkäisemme ja vähennämme kaatumisia sekä liikunta- ja urheiluvammoja tutkitusti tehokkailla menetelmillä. Tuotamme tietoa liikkumisen yhteiskunnallisesta merkityksestä päätöksenteon tueksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta UKK-instituutti

Liikkuva kansalainen säästää rahaa – katso laskurilla, kuinka paljon28.11.2022 06:40:42 EET | Tiedote

UKK-instituutin julkaisemalla laskurilla on mahdollista selvittää, kuinka paljon liikkumattomuus ja paikallaanolo aiheuttavat kustannuksia koko Suomessa, hyvinvointialueella tai yksittäisessä kunnassa. Laskurilla voi lisäksi tarkastella hyvinvointialueelle muodostuvia sairausryhmittäisiä kustannuksia ja kustannusten muutoksia, kun suositusta vähemmän liikkuvien ja liikaa paikallaan olevien osuudet muuttuvat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme