Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Sittenkin töihin! – maahan muuttaneiden naisten työllistymistä tukenut hanke päättyy

Jaa

Helsingin kaupungin työllisyydenhoidon koordinoima Women to Work -hanke (ESR) on päättymässä. Hankkeessa on vuosina 2019–2021 ohjattu yli 200 osallistujaa intensiivisesti ja omakielisesti osallistujien lähtötilanne huomioiden. Hanke oli suunnattu naisille, jotka puhuvat äidinkielenään somalia, arabiaa tai venäjää tai pärjäävät selkosuomeksi. Tervetuloa Helsingin kaupungin Women to Work -hankkeen loppuwebinaariin 18.5. klo 9–12.

Women to Work -hanke tarjosi osallistujille neuvontaa ja ohjausta työnhakuun, digitaitojen päivittämiseen sekä verkostoitumiseen liittyen. Työllisyydenhoidon työntekijät saivat koulutusta yhdenvertaiseen palveluohjaukseen liittyen ja vaikuttamistyötä tehtiin työ- ja koulutusurien sukupuolenmukaisen eriytymisen lieventämiseksi. Hanke teki yritysyhteistyötä muun muassa IT-alan yritys Franticin sekä Nobinan ja Postin kanssa.

Hankkeeseen tullutta työnhakijaa ohjattiin löytämään omakielisen tai selkosuomenkielisen ohjauksen avulla uusi polku koulutukseen tai työelämään. Osallistujista 44 % on ollut venäjänkielisiä, 27 % somalikielisiä ja 17 % arabiankielisiä. Tämän lisäksi on palveltu selkeällä suomella henkilöitä, joiden äidinkieli on ollut jokin muu.

”Women to Work -hankkeen kaltaiselle toiminnalle on ollut suuri tarve Helsingin kaupungin työllisyydenhoidossa. Naisten kohdalla työllistymiseen tiedetään vaikuttavan useat tekijät – koulutuksen, lähtömaan, muuttosyyn ja iän ohella parisuhdestatus sekä vanhemmuus. Lähes 70 % naisista muuttaa Suomeen perhesyistä, jolloin koulutus- tai työpaikkaa, saati sosiaalisia ja ammatillisia verkostoja ei välttämättä ole valmiina”, Heidi Lehtovaara Helsingin kaupungilta toteaa. Lehtovaara työskentelee esihenkilönä Helsingin työllisyyden kuntakokeilun maahan muuttaneille suunnatussa palvelukokonaisuudessa.

Yksilöllistä palvelua

Osallistuneista 22 %:lla oli lähtömaastaan ammatillinen koulutus, useilla heistä korkeakoulututkinto. Tutkintoa ei kuitenkaan oltu voitu rinnastaa Suomessa ja työllistyminen on hidastunut. Hankkeeseen osallistuneille luotiin realistinen ja toteuttamiskelpoinen jatkosuunnitelma. Työote oli ratkaisukeskeinen ja voimavaroja korostava. Toiminnassa vahvistettiin asiakkaiden digitaitoja ja suomen kielen osaamista. Asiakasta tuettiin etsimään omat vahvuutensa ja taitonsa ja etenemään omaa polkuaan. Osatyökykyisyys huomioitiin ja asiakasta kannustettiin etenemään voimavarojensa mukaan.

Women to Work -hankkeen ydintavoitteena oli tukea maahan muuttaneiden, pitkään työttömänä olleiden naisten asemaa työmarkkinoilla. Hankkeen tulokset osoittavat, että tämä tavoite saavutettiin: Esimerkiksi 62% hankkeeseen vuosina 2019–2020 osallistuneista työllistyi, aloitti aktiivisen työnhaun tai aloitti/haki ammatilliseen koulutukseen tai suomen kielen kurssille.

”Tämä sisältää myös rekrykoulutuksen. Työllistymiseen lasketaan palkkatukityöpaikat sekä työkokeiluun lähteneet palkkatyön lisäksi. Myös osa-aikaiseen työhön työllistyminen tai työssä jatkaminen on laskettu mukaan”, Lehtovaara selventää.

”Hankkeen tulokset osoittavat, että vaikka suomen kielen oppimista pidetään Suomessa ensimmäisenä askeleena kohti työelämää, käytännössä pienten lasten äiteinä Suomeen muuttaneet naiset jäävät usein kotoutumisajan peruspalveluiden, kuten kokopäivätoimisten suomen kielen kurssien ulkopuolelle. Suomen kielen tuki sekä nopeampi pääsy työllisyydenhoidon palvelujen piiriin onkin tästä syystä tärkeää”, Lehtovaara sanoo.

Osallistu Women to Work -hankkeen loppuseminaariin

Lisätietoa webinaarin ohjelmasta saat täältä. Esittelemme seminaarissa hankkeen tavoitteita ja tuloksia ja hankkeessa tuotetun Töitä ja tekijöitä -ammattivideon. Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntija Liisa Larja kertoo tuoreita ajatuksiaan maahan muuttaneiden naisten työllistämistä edistävistä keinoista ja Nobinan henkilöstö- ja viestintäjohtaja Jenni Vuorio näkemyksiä työelämän sukupuolistettujen käytäntöjen purkamisesta. Seminaari on suomenkielinen.

Ilmoittautuminen 14.5.2021 mennessä tämän linkin kautta.

Lisätietoja:

Heidi Lehtovaara, palveluesihenkilö, Helsingin työllisyyspalvelut, 050 348 9807, heidi.lehtovaara@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Riina Law
Viestintäpäällikkö, Helsingin työllisyyspalvelut
+ 358 40 8221721
riina.law@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunkien sisäliikuntatilat avataan rajoitetusti pääkaupunkiseudulla24.6.2021 15:00:06 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan torstaina 24.6.2021, että kaupunkien hallinnassa olevat aikuisten sisäliikuntatilat voidaan avata 1. heinäkuuta lukien rajoitetusti. Tämä koskee esimerkiksi kuntosalien ja liikuntahallien vapaata käyttöä sekä aikuisten sisäliikuntaharrastusten mahdollistamista. Liikuntatiloihin ja ryhmäliikuntaan voidaan ottaa enintään puolet normaalista asiakasmäärästä. Myös harrastuksiin liittyvä aikuisten kilpailutoiminta on 1. heinäkuuta alkaen sallittua sisätiloissa.

Helsingfors fortsätter som anordnare av social- och hälsovårdstjänster samt räddningsväsendet – problemen med finansieringen måste lösas24.6.2021 09:34:44 EEST | Tiedote

Riksdagen godkände lagförslagen som gäller social- och hälsovårdsreformen. Helsingfors är den enda staden som fortsätter som anordnare av social- och hälsovårdstjänster och räddningsväsendet för sina invånare. Det finns dock betydande risker i reformens finansieringsmodell, och i verkställandet av reformen bör man fästa särskild uppmärksamhet vid finansieringens tillräcklighet.

Helsingin startup-ekosysteemin arvo kolminkertaistui kuudessa vuodessa23.6.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin seutu on kokoaan suurempi alue startup-ekosysteemien vertailussa. Helsingin startup-ekosysteemin arvo onkin kolminkertaistunut vuodesta 2015, ja startup-yritysten yhteenlaskettu arvo ylittää 25 miljardia euroa. Asia selviää tuoreesta Helsingin kaupungin uuden yrittämisen keskuksen NewCo Helsingin ja hollantilaisen startupin Dealroomin julkistamasta raportista. Dealroom on johtava startup-datan tuottaja, jonka asiakkaina on maailman merkittävimpiä kaupunkeja ja sijoitusyhtiöitä.

Uusi Heatmap-verkkosivu näyttää Helsingin ruuhkaisimmat alueet reaaliajassa23.6.2021 08:00:06 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki ja ohjelmistoyritys Hypercell avaavat tänään Heatmap-verkkosivun osoitteessa www.heatmap.fi/helsinki. Sivulta näkee pääkaupungin matkailun kannalta keskeisten alueiden, nähtävyyksien ja palveluiden kuluvan minuutin ruuhkatilanteen värikoodattuna karttanäkymään. Heatmapin avulla matkailijat ja kaupunkilaiset voivat vaikuttaa vierailuaikaansa ja välttää väenpaljoutta ja siten kokea olonsa turvallisemmaksi. Helsinki on tiettävästi ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka tuo Heatmapin kaikkien vapaaseen käyttöön turvallisuuden lisäämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme