Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Suomen ensimmäinen tiedesatelliitti on valmis – tervetuloa tutustumaan Foresail-1:een 12. huhtikuuta!

Jaa

Kestävän avaruustieteen ja -tekniikan huippuyksikön tutkijat kertovat satelliitista ja sen tutkimusinstrumenteista sekä mission tavoitteista. Tilaisuutta voi seurata paikan päällä Otaniemessä tai suorana verkkolähetyksenä.

Havainnekuva maitopurkin kokoisesta Foresail-1-satelliitista avaruudessa.
Havainnekuva maitopurkin kokoisesta Foresail-1-satelliitista avaruudessa.

Kestävän avaruustieteen ja -tekniikan huippuyksikkö tutkii avaruuden olosuhteita ja kehittää tutkimuksen pohjalta satelliitteja, jotka kestävät entistä kauemmin avaruuden vaikeissa olosuhteissa. Huippuyksikköä vetää Helsingin yliopisto ja siinä ovat mukana myös Aalto-yliopisto, Turun yliopisto ja Ilmatieteen laitos.

Nyt huippuyksikön ensimmäinen satelliitti, Aalto-yliopiston satelliittilaboratoriossa valmistunut Foresail-1 on valmis. Foresail-1 lähtee Otaniemestä ensin laukaisuvälittäjälle Saksaan, mistä se toimitetaan myöhemmin kesällä tapahtuvaa laukaisua varten Kaliforniaan Yhdysvaltoihin. Satelliitti kantaa mukanaan kahta huippuyksikön kehittämää, ainutlaatuista tieteellistä instrumenttia: lähiavaruuden säteily-ympäristöä tutkivaa PATE-hiukkasteleskooppia sekä satelliitin radalta poistavaa plasmajarrua.

Ennen matkan alkua toimittajilla ja sidosryhmillä on mahdollisuus tutustua satelliittiin ja huippuyksikön työhön 12. huhtikuuta.

Tilaisuudessa tutkijat esittelevät satelliittia ja sen instrumentteja, kertovat huippuyksikön tutkimuksesta ja vastaavat kysymyksiin. Vierailla on mahdollisuus myös tutustua tiloihin, joissa satelliitti on rakennettu.

Jos haluat tulla paikan päälle Otaniemeen, ilmoittauduthan etukäteen torstaihin 7.4. mennessä viestintäpäällikkö Niina Norjamäelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset ja haastattelutiedustelut:

Niina Norjamäki
Viestintäpäällikkö, Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu
puh. 050 463 0150
niina.norjamaki@aalto.fi

Kuvat

Havainnekuva maitopurkin kokoisesta Foresail-1-satelliitista avaruudessa.
Havainnekuva maitopurkin kokoisesta Foresail-1-satelliitista avaruudessa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Product Design Gala 13.5. – ekologinen kotimaisesta puusta valmistettu sähkövene, supertarkka tehdasnosturi, syötävä pakkausmateriaali ja paljon muuta9.5.2022 09:56:37 EEST | Kutsu

Aalto-yliopiston Product Development Project -kurssi (PDP) viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaa. Monialaiset tiimit ovat syyskuusta lähtien paneutuneet yrityskumppanien esittämiin haasteisiin, ja Gala-tapahtumassa perjantaina 13.5. on aika näyttää tulokset ja prototyypit maailmalle. Tapahtuma on avoinna klo 9.00-17.00 kaikille kiinnostuneille, ja sinne odotetaan satoja kävijöitä sekä yliopisto- että yritysmaailmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme