Savonlinnan kaupunki

Mediakutsu: Taideyhdistys Ars Novan 50-vuotisnäyttely Savonlinnan Riihisaaressa

Jaa

50 vuotta täyttävän Taideyhdistys Ars Novan juhlanäyttely avataan perjantaina 15.9. Savonlinnan Riihisaaressa. Näyttely sisältää yhdistyksen vanhempien perustajajäsenten teoksia sekä uudempien taiteen vaikuttajien kädenjälkeä erilaisin tekniikoin. Esillä on mm. maalauksia, installaatioita, valokuvia sekä grafiikkaa. Mukana on myös omakuvia.

Paavo Pelvo, Labyrintti 1, öljy -17. Valokuva: Mikko Sairanen
Paavo Pelvo, Labyrintti 1, öljy -17. Valokuva: Mikko Sairanen

Infotilaisuus: torstaina 14.9.2017 klo 10
Paikka:           Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan   maakuntamuseo, Riihisaari, 57130 Savonlinna

Taideyhdistys Ars Nova perustettiin Savonlinnassa 6.11.1967, ja tänä vuonna yhdistys täyttää 50 vuotta. Näyttely on tarkoitettu Ars Novan jäsenille, joista valtaosa on Savonlinnasta ja sen lähialueelta. Juhlanäyttelyn juryttäjänä toimii Kuopiolainen kuvataiteilija Arto Väisänen. Juhlanäyttelyn yhteydessä viereiseen Galleria Kongi -tilaan avautuu myös Ars Novan perustaja- ja kunniajäsenten näyttely, jonka kokoajana toimii Raimo Paajanen. Juhlanäyttelyn lisäteemana on kooste jäsenten vapaamuotoisista ”omakuvista".

–Juhlanäyttelyssä ei ole yksittäistä teemaa, vaan jokaisella taiteilijalla on vapaus toteuttaa omaa mielenmaisemaansa: maalaamalla, piirtämällä, veistämällä, valokuvaten, millä tahansa tekniikalla, joka taltioi luomisprosessin aikana syntyneitä ajatuksia ja tunteita. Ars Novan jäsenet ovat ympäri Suomea kotoisin olevia kuvataiteen tekijöitä, joista moni vaikuttaa Savonlinnassa ja sen lähialueella. Monet ovat toimineet kuvataiteen ammateissa sekä myös opetustehtävissä kuin myös muissa taideviroissa ympäri Suomea, taustoittaa Ars Nova ry:n puheenjohtaja Joni Ahonen.

Näyttelyn juryttäjä kuvataiteilija Arto Väisänen on opiskellut kuvataiteilijan tutkinnon Joensuun taidekoulussa 1991–95. Hän on pitänyt lukuisia yksityistaidenäyttelyitä ympäri Suomea ja osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin. 

Riihisaaren näyttelytila on tuttu arsnovalaisille jo vuosien takaa. Riihisaaren naapurissa sijaitsevassa Galleria Ars Novassa järjestettiin heinäkuussa juhlanäyttelyn ensimmäinen osa, johon nyt saadaan jatkoa. Puheenjohtaja Ahosen mieli on odottava.

–Olemme innoissamme. Saamme varmasti monipuolisen näyttelyn!

Ars Nova – Taidenäyttely 15.9–12.11.2017 Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan maakuntamuseo. Avoinna syys-joulukuu ti–su klo 10–17.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joni Ahonen
puheenjohtaja, Ars Nova ry
puh. 040 485 0416
ahonen12@gmail.com

Kuvat

Paavo Pelvo, Labyrintti 1, öljy -17. Valokuva: Mikko Sairanen
Paavo Pelvo, Labyrintti 1, öljy -17. Valokuva: Mikko Sairanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus Savonlinnan keskustassa, Olavinlinnan naapurissa. Riihisaari tarjoaa elämyksiä ja tietoa Saimaan kulttuurihistoriasta ja luonnosta - koko perheelle, ympäri vuoden. Riihisaaressa ovat Savonlinnan maakuntamuseon näyttelyt, Metsähallituksen Saimaan luontonäyttely sekä Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyinfo. Historiallinen ympäristö ja luonnonkaunis sijainti Saimaan ympäröimänä muodostavat Riihisaaren ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan maakuntamuseo. Avoinna syys-huhtikuussa ti–su klo 10–17. Asiakaspalvelu, puh. 044 417 4466.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Taidetestaajat kiertävät taiderasteja Savonlinnassa14.9.2017 12:01Tiedote

Valtakunnallinen Taidetestaajat-hanke tuo Savonlinnan maakuntamuseoon Riihisaareen sankoin joukoin paikallisia kahdeksasluokkalaisia kokemaan ja testaamaan taidetta. Taidepaketti Kolme taiderastia tarjoaa taide-elämyksiä koululaisille savonlinnalaisen Taideyhdistys Ars Novan juhlanäyttelyssä Riihisaaressa, Ars Nova ry:n omassa galleriassa sekä taiteilija Kaija-Leena Hännisen taiteilijakodissa. Oppilaat tutustuvat näyttelyihin ja taiteilijat kertovat omasta työstään sekä opastavat nuoria taiteentekoon työpajoissa. Vaikutelmiensa pohjalta nuoret työstävät koulussa omat teoksensa, jotka julkaistaan myöhemmin verkossa.

Savonlinnaan tahdotaan rakentaa uudenlainen seudullinen osaamiskeskus14.7.2017 08:12Tiedote

Savonlinnassa käynnistellään yhteistyössä uudenlaista alueellista Regional Mill –palvelukeskusta. Ensi viikon torstaina pidettävässä kutsutyöpajassa käynnistetään prosessi, joka hyödyntää Espoossa toteutettua Espoo Urban Mill kokemuksia ja ideoita. Prosessin lopputuloksena on Savonlinnan seudun toimijoita yhteen kutsuva, uusia yhteistyön mahdollisuuksia avaava ja asukkaita palveleva seudullinen osaamiskeskus. Idea lähti liikkeelle huolesta Etelä-Savon Tiedeseura ry:ssä keväällä 2016, kun Itä-Suomen yliopisto ilmoitti lakkauttavansa Savonlinnan kampuksen.

Matkailua ja bisnestä Saimaalla – Saimaa Summit 17.–18.7.10.7.2017 10:54Tiedote

Vuosittain Savonlinnassa järjestettävä Saimaa Summit –foorumi on laajentunut kaksipäiväiseksi. Ensimmäisen päivän teemana on kansainvälinen matkailu Saimaan alueella. Matkailulla on suuria mahdollisuuksia tulevaisuudessa myös ympärivuotisena elinkeinona, kun aluetta osataan markkinoida oikein. Tiistaina 18.7. Saimaa Summit keskittyy business-aiheisiin ja sen mahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Saimaan järvialue on Euroopan neljänneksi suurin, ja se on rankattu maailman viiden merkittävimmän järvialueen joukkoon.

Talviurheilulla matkailuyhteistyöhön Kiinaan–Jokereiden CEO Jukka Kohonen Saimaa Summitissa26.6.2017 09:00Tiedote

Kiinan talviurheilu tarjoaa suomalaiselle osaamiselle merkittävät mahdollisuudet, kertoo Jokereiden CEO Jukka Kohonen. Jääkiekon suurmaat avaavat Kiinaan toimipisteitään ollakseen Kiinan talviurheilun kehittämisen kärjessä. Suomalaiset toimijat eivät kuitenkaan vielä ole hahmottaneet mahdollisuuksien mittakaavaa Kiinassa. Saimaa Summit 2017 –puheenvuorossaan Kohonen valottaa matkailuyhteistyötä urheilun näkökulmasta Suomen ja Kiinan välillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme