Savonlinnan kaupunki

Mediakutsu: Taideyhdistys Ars Novan 50-vuotisnäyttely Savonlinnan Riihisaaressa

Jaa

50 vuotta täyttävän Taideyhdistys Ars Novan juhlanäyttely avataan perjantaina 15.9. Savonlinnan Riihisaaressa. Näyttely sisältää yhdistyksen vanhempien perustajajäsenten teoksia sekä uudempien taiteen vaikuttajien kädenjälkeä erilaisin tekniikoin. Esillä on mm. maalauksia, installaatioita, valokuvia sekä grafiikkaa. Mukana on myös omakuvia.

Paavo Pelvo, Labyrintti 1, öljy -17. Valokuva: Mikko Sairanen
Paavo Pelvo, Labyrintti 1, öljy -17. Valokuva: Mikko Sairanen

Infotilaisuus: torstaina 14.9.2017 klo 10
Paikka:           Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan   maakuntamuseo, Riihisaari, 57130 Savonlinna

Taideyhdistys Ars Nova perustettiin Savonlinnassa 6.11.1967, ja tänä vuonna yhdistys täyttää 50 vuotta. Näyttely on tarkoitettu Ars Novan jäsenille, joista valtaosa on Savonlinnasta ja sen lähialueelta. Juhlanäyttelyn juryttäjänä toimii Kuopiolainen kuvataiteilija Arto Väisänen. Juhlanäyttelyn yhteydessä viereiseen Galleria Kongi -tilaan avautuu myös Ars Novan perustaja- ja kunniajäsenten näyttely, jonka kokoajana toimii Raimo Paajanen. Juhlanäyttelyn lisäteemana on kooste jäsenten vapaamuotoisista ”omakuvista".

–Juhlanäyttelyssä ei ole yksittäistä teemaa, vaan jokaisella taiteilijalla on vapaus toteuttaa omaa mielenmaisemaansa: maalaamalla, piirtämällä, veistämällä, valokuvaten, millä tahansa tekniikalla, joka taltioi luomisprosessin aikana syntyneitä ajatuksia ja tunteita. Ars Novan jäsenet ovat ympäri Suomea kotoisin olevia kuvataiteen tekijöitä, joista moni vaikuttaa Savonlinnassa ja sen lähialueella. Monet ovat toimineet kuvataiteen ammateissa sekä myös opetustehtävissä kuin myös muissa taideviroissa ympäri Suomea, taustoittaa Ars Nova ry:n puheenjohtaja Joni Ahonen.

Näyttelyn juryttäjä kuvataiteilija Arto Väisänen on opiskellut kuvataiteilijan tutkinnon Joensuun taidekoulussa 1991–95. Hän on pitänyt lukuisia yksityistaidenäyttelyitä ympäri Suomea ja osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin. 

Riihisaaren näyttelytila on tuttu arsnovalaisille jo vuosien takaa. Riihisaaren naapurissa sijaitsevassa Galleria Ars Novassa järjestettiin heinäkuussa juhlanäyttelyn ensimmäinen osa, johon nyt saadaan jatkoa. Puheenjohtaja Ahosen mieli on odottava.

–Olemme innoissamme. Saamme varmasti monipuolisen näyttelyn!

Ars Nova – Taidenäyttely 15.9–12.11.2017 Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan maakuntamuseo. Avoinna syys-joulukuu ti–su klo 10–17.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joni Ahonen
puheenjohtaja, Ars Nova ry
puh. 040 485 0416
ahonen12@gmail.com

Kuvat

Paavo Pelvo, Labyrintti 1, öljy -17. Valokuva: Mikko Sairanen
Paavo Pelvo, Labyrintti 1, öljy -17. Valokuva: Mikko Sairanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus Savonlinnan keskustassa, Olavinlinnan naapurissa. Riihisaari tarjoaa elämyksiä ja tietoa Saimaan kulttuurihistoriasta ja luonnosta - koko perheelle, ympäri vuoden. Riihisaaressa ovat Savonlinnan maakuntamuseon näyttelyt, Metsähallituksen Saimaan luontonäyttely sekä Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyinfo. Historiallinen ympäristö ja luonnonkaunis sijainti Saimaan ympäröimänä muodostavat Riihisaaren ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan maakuntamuseo. Avoinna syys-huhtikuussa ti–su klo 10–17. Asiakaspalvelu, puh. 044 417 4466.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinna juhlii Pyhän Olavin päivänä23.7.2018 12:28Tiedote

Savonlinnan 379. syntymäpäivää juhlitaan Pyhän Olavin päivänä 29.7. Koko perheen juhlassa kaupunki on täynnä monipuolista ohjelmaa aamusta iltamyöhään. Ohjelmassa on esityksiä, leikkiä, liikuntaa, taidetta, historiaa, teatteria, musiikkia sekä esittelyitä ja haastatteluita. Tapahtumapaikkoina ovat muun muassa Savonlinnan kauppatori, Olavinlinna, Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus Riihisaari, Tuomiokirkko, puistot sekä useat muut paikat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme