Tampere-talo Oy

Mediakutsu: TAMKin musiikkiteatteriesitys Rikkinäinen puhelin tarjoaa some- ja liikennekasvatusta tuhansille alakoululaisille

Jaa
TAMKin musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssi esittää Rikkinäinen puhelin -musiikkiteatterituotannon Pirkanmaan alueen 1.–3.-luokkalaisille 31. tammikuuta–2. helmikuuta Tampere-talon Pienessä salissa. Rikkinäinen puhelin on lapsille suunnattu ilmainen musiikkiteatteriesitys, joka tarjoaa tuhansille Pirkanmaan alueen alakoululaisille hyväntuulisen ja ajatuksia herättävän musiikkiteatteriesityksen.
Viime vuonna Rikkinäinen puhelin nähtiin tallenteena, mutta tänä vuonna TAMKin musiikkiteatteriesitys tarjotaan alakoululaisille live-esityksinä.
Viime vuonna Rikkinäinen puhelin nähtiin tallenteena, mutta tänä vuonna TAMKin musiikkiteatteriesitys tarjotaan alakoululaisille live-esityksinä.

Rikkinäinen puhelin tarjoaa Pirkanmaan alakoululaisille kasvattavan musiikkiteatterielämyksen, jonka teemoina ovat huhupuheiden haitallisuus, some- ja matkapuhelinetiketti, toisten huomioiminen ja liikenneturvallisuus.  Teos nähtiin viime vuonna vallitsevien tapahtumarajoitusten vuoksi tallenteena. Tänä vuonna Rikkinäinen puhelin koetaan yhdeksänä live-esityksenä, joista ensimmäinen on tiistaina 31. tammikuuta.

Esiintyjinä musiikkiteatteri-ilottelussa nähdään Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssin opiskelijat tasavahvoissa rooleissa. Teoksen käsikirjoituksesta ja laulujen säveltämisestä vastaa kulttuurialan monitoimimies Janne Viitaniemi.

Teos on Tampere-talon, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen Sähkölaitoksen yhteistyöhanke. Kolmivuotiskausi 2022-2024 mahdollistaa sen, että pirkanmaalaiset 1.–3. luokat pääsevät katsomaan maksutonta musiikkiteatteriesitystä Tampere-taloon. Hankkeen myötä Rikkinäinen puhelin tarjotaan yli 14 000 alueen lapselle. Tampereen Sähkölaitos on tukenut musiikkiteatterihanketta sen alkuajoista vuodesta 2016 asti.

Rikkinäisessä puhelimessa päästetään mielikuvitus valloilleen

Ryhmä lapsia pääsee mukaan Yllätysten Yöretkelle. Reissua siivittävät hauskat tehtävät, mutta myös juorut ja huhut. Missä on rikkinäinen puhelin? Entä kurkkukipuinen kirahvi? Lauluja ja tarinoita ystävistä, läsnäolosta sekä puhelimen käytöstä liikenteessä.

Esiintyjinä TAMKin Musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssilaiset Aino Ojala, Benjamin Klemettinen, Eveliina Nevala, Joona Saturi, Kristian Teiss, Luukas Sihvonen, Minnie Alasimi, Nathalia Hyvärinen Kanerva, Oskari Jauhiainen, Pekko Hirvonen, Sanna Riski, Sara Soikkeli ja Stella Lappalainen.

Käsikirjoitus, laulut ja ohjaus Janne Viitaniemi

ohjaajan assistentti Jaakko Mölsä

TAMK:in opettajista mukana Mariikka Santaharju (tanssi), Sanna Majanlahti (näyttämötyö) sekä Lauri Pulakka (laulu).

Tuotanto Tampere-talo, Tampereen Sähkölaitos ja MUSTE (TAMKin musiikkiteatterilinja)

Esitysajat

Ti 31.1. klo 9, 10.30 & 12
Ke 1.2. klo 9, 10.30 & 12
To 2.2. klo 9 esityksessä mukana viittomakielen tulkki, 10.30 & 12

Rikkinäinen puhelin -esityksen kesto on n. 55 minuuttia. Kuvamateriaalia esityksen ensi-illasta löytyy täältä.

Median ilmoittautumiset

Kutsumme juttua tekevät median edustajat katsomaan esityksiä. Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse viestinta@tampere-talo.fi. Ilmoita viestissä, mille medialle työskentelet.

Kerrothan myös, jos olet kiinnostunut työryhmän haastatteluista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Viime vuonna Rikkinäinen puhelin nähtiin tallenteena, mutta tänä vuonna TAMKin musiikkiteatteriesitys tarjotaan alakoululaisille live-esityksinä.
Viime vuonna Rikkinäinen puhelin nähtiin tallenteena, mutta tänä vuonna TAMKin musiikkiteatteriesitys tarjotaan alakoululaisille live-esityksinä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 49. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Verdin La Traviata Tampereen Oopperaan keväällä 2024 – Samuel Harjanne ohjaa, pääroolissa Marjukka Tepponen10.2.2023 15:08:16 EET | Tiedote

Tampereen Oopperan ensi vuoden oopperatuotantona nähdään Giuseppe Verdin La Traviata. Oopperan ensi-ilta on Tampere-talossa lauantaina 2. maaliskuuta 2024. Esityksiä on kaikkiaan kuusi. Teoksen ohjauksesta vastaa Suomen musikaaliohjaajien kärkinimi Samuel Harjanne. Tampere Filharmoniaa johtaa italialainen kapellimestari Giancarlo Andretta. Violettan roolin laulaa Marjukka Tepponen. Oopperan lipunmyynti alkaa perjantaina 17. helmikuuta 2023.

Sopraano Johanni van Oostrum liittyy Lentävän hollantilaisen solistikaartiin25.1.2023 09:11:00 EET | Tiedote

Tampereen Oopperan vuoden 2023 oopperatuotantona nähdään Richard Wagnerin Lentävä hollantilainen. Oopperan ensi-ilta on perjantaina 10.2.2023 Tampere-talossa. Teoksen ohjaa Marika Vapaavuori ja Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Anja Bihlmaier. Oopperan nimiroolin tulkitsee baritoni Tommi Hakala, ja uusimpana kiinnityksenä teoksessa nähdään Sentan roolin laulava sopraano Johanni van Oostrum.

Tampere Chamber Music -festivaalilla kansainvälisiä ja kotimaisia taiteilijoita17.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Tampere Chamber Music -festivaali levittäytyy Tampereelle keskiviikosta sunnuntaihin 25.–29. tammikuuta. Uutena sisältönä festivaali tarjoaa anniskeluoikeudellisen myöhäisillan konsertin argentiinalaisen huippubandoneonisti Marcelo Nisinmanin johdolla sekä tanssitaidetta Tampereen Tuomiokirkossa. Lisäksi festivaalin esityksiä viedään konserttisalien ulkopuolelle Pohjolan palvelutalon asukkaille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme