Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Mediakutsu: Tervetuloa seuramaan Maatalousluonnon monimuotoisuus -webinaaria 17. maaliskuuta  

Jaa
MTK ja SLC tekevät parhaillaan Luonnonvarakeskuksen, Suomen ympäristökeskuksen ja Helsingin yliopiston tutkijoiden kanssa maa- ja metsätaloutta koskevaa luonnon monimuotoisuuden tiekarttaa. Webinaari tukee tiekartan valmistelua maatalouden osalta. Median edustajat ovat tervetulleita kuuntelemaan perjantaina 17. maaliskuuta järjestettävää webinaaria.

Maatalous- ja metsäympäristöjen monimuotoisuuden turvaaminen ja edistäminen on noussut alojen keskustelun keskiöön ilmastonmuutoksen ohella. Keskustelun lisäksi vaikuttavien ympäristötekojen toimeenpano on avainasemassa. Tiekartta pyrkiikin huomioimaan viljelijöiden ja metsänomistajien näkökulman, joka jää helposti keskustelun ulkopuolelle.

”Haluamme konkreettisia toimia, joiden vaikuttavuudesta ja toteutettavuudesta on olemassa paras mahdollinen tutkimustieto”, MTK:n elinvoimajohtaja Päivi Nerg kertoo.

Tiekartta toteutetaan tilaustutkimuksena.  Tavoitteena on tarjota tietoon pohjautuvia ja perusteltuja toimenpide-ehdotuksia maatalous- ja metsäympäristön monimuotoisuuteen liittyvien haasteiden ratkaisemiseksi.

”Nyt haluamme tässä webinaarissa kertoa välitilannekatsauksen maataloussektorin löydöistä ja aihioista. Kommenttipuheenvuorojen ja kysymysten kautta saamme arvokasta sparrausta tähän meille kaikille tärkeään teemaan”, Nerg taustoittaa.

Aika: perjantaina 17.3.2023 klo 10:00-12:00

Ilmoittautuminen linkistä (15.3. mennessä), myöhemmät ilmoittautumiset suoraan sähköpostiin juho.hamalainen@mtk.fi .

Ohjelma 

 • 10:00 Tervetuloa, lakimies (luonnonsuojelu) Anna-Rosa Asikainen, MTK
 • 10:05 Tilaisuuden avaus, elinvoimajohtaja Päivi Nerg, MTK
 • 10:10 Maatalousluonnon tila Suomessa, tutkija Janne Heliölä, Syke
 • 10:35 Lisää laidunnusta ja monimuotoisuutta yhteistyön avulla, projektijohtaja (uudistava maatalous) Eija Hagelberg, BSAG
 • 11:50 Asiakkaiden ja kuluttajien odotukset maidon arvoketjun luontotyölle. Missä mennään nyt?, hiilineutraalin maitoketjun johtaja Juha Nousiainen, Valio
 • 11:05 Tuet ja projektit – Ruokavirasto edistämässä maatalousluonnon monimuotoisuutta, viestintäasiantuntija (LUMO-projekti) Paula Nykänen, Ruokavirasto
 • 11:25 Maataloustuottajan ajatuksia luonnon monimuotoisuudesta
  - Kasvinviljelytilan näkökulma, Nina Långstedt, Raasepori (puheenvuoro ruotsiksi)
  - Kotieläintilan näkökulma, Annamari Torttila, Hämeenlinna
 • 11:40 Kysymyksiä ja vastauksia
 • 11:55 Päätöspuheenvuoro, toiminnanjohtaja Jonas Laxåback, SLC

Lisätietoja:

Anna-Rosa Asikainen, juristi, luonnonsuojelu, MTK, anna-rosa.asikainen@mtk.fi, puh. +358 40 920 9858

Päivi Nerg, elinvoimajohtaja, MTK, paivi.nerg@mtk.fi, puh. +358 40 842 9810

Lisätietoja webinaarista:

Juho Hämäläinen, viestinnän asiantuntija, MTK, puh. +358 50 553 9176, juho.hamalainen@mtk.fi 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:n johtokunta hallitusneuvottelijoille: Maatalous ei kestä nyt leikkauksia16.5.2023 10:58:18 EEST | Tiedote

MTK:n johtokunta tyrmää julkisuudessa esillä olleet, maataloudelle kaavaillut budjettileikkaukset. Tiistaina koolla ollut johtokunta totesi ymmärtävänsä hallitusneuvottelijoiden pakon julkisen talouden tasapainottamiseen, mutta kustannuskriisin riepottelema maatalous ei siihen tässä vaiheessa voi osallistua. ”Tarvitsemme ensin rahaa markkinoilta. Historian syvimmästä kriisistä ei ole vielä toivuttu. Leikkaukset olisivat isku paitsi maatiloille, myös iso riski Suomen huoltovarmuudelle ja suomalaisten ruokaturvalle”, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo.

YHTEINEN TIEDOTE: Julkiset ruokahankinnat tulee saattaa elintarvikemarkkinavaltuutetun toimivallan piiriin9.5.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Elintarvikemarkkinavaltuutettu sekä ruoka-alan etujärjestöt katsovat, että julkisten ruokahankintojen sopimukset tulee elintarvikemarkkinalain muutoksella saattaa nykyistä tiiviimmin elintarvikemarkkinavaltuutetun toimivallan piiriin. Elintarviketuotannon kustannuskriisissä julkisten hankintojen sopimukset ovat osoittautuneet erittäin jäykiksi ja johtaneet tavarantoimittajien kannalta kohtuuttomuuksiin. Tulevalta hallitukselta odotetaan toimia elintarvikemarkkinoiden toiminnan parantamiseksi koko ketjun yhteistyönä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme