Hämeen kauppakamari

MEDIAKUTSU: Virtuaaliteknologiapäivässä kattaus Suomen parasta sovellusosaamista 30.10. klo 10.00-15.00

Jaa

Hämeen kauppakamarin Digivaliokunta järjestää Virtuaaliteknologian esittelypäivän, johon osallistuu Suomen parhaita sovelluskehittäjiä, sisällöntuottajia ja alustatarjoajia. Aika: Keskiviikkona 30.10. klo 10.00 - 15.00 Paikka: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK Design Factory, Visakaarre 4, E-rakennus, Hämeenlinna

(Kuva Pixhill.com / Sergey Nivens)
(Kuva Pixhill.com / Sergey Nivens)

Päivän aikana on mahdollisuus tutustua virtuaalitodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksiin, jotka on tarkoitettu eri toimialojen käyttöön. Sovelluksia voi hyödyntää esimerkiksi matkailussa, terveydenhuollossa, kaavoituksessa, rakennusteollisuudessa ja -suunnittelussa.

  • VR (Virtual Reality) sovellukset sopivat esimerkiksi teollisuuden koulutustarkoituksiin ja erilaisiin simulaatioihin.

  • AR (Augmented Reality) sovelluksilla voidaan tuoda virtuaalisia elementtejä, kuten 3D malleja ja videohahmoja osaksi todellisuutta. Sovelluksia voi hyödyntää esimerkiksi matkailun elävöittämisessä, rakentamisessa ja markkinoinnissa.

Ohjelma

10.00 Tapahtuman avaus, Timo Väliharju, Hämeenlinnan älykkäät palvelut ekosysteemi

11.00 - 11.20 Immersal, Keynote

11.40 - 12.00 FlyAR, Keynote

12.40 - 12.50 Radical Rabbit, tilallinen XR  

12.50 - 13.50 Radical Rabbit, XR ideointityöpaja 

14.00 - 14.20 Teatime Research, Keynote 


Esittelijöinä:

Immersal (AR alusta)

Teatime Research (VR ja XR toteutuksia)

Radical Rabbit (VR ja XR toteutuksia)

FlyAR (AR sisällöt ja sovellukset)

Rayworks (VR toteutuksia)

Stellarion (AR sisällöt ja sovellukset)

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK (Virtuaalisuus oppilaitostyössä)

Lahden ammattikorkeakoulu LAMK (Virtuaalisuus oppilaitostyössä)


Tilaisuus on maksuton.


Lisätietoja esittelijöistä:

  • Immersal-alustalla voidaan laittaa mielenkiintoista ja informatiivista sisältöä osaksi mitä tahansa tilaa jopa ulkotiloihin. 
  • Radical Rabbit tekee tarinankerronnasta elämyksellistä 360 kuvatuilla videoilla.
  • Rayworks tuottaa interaktiivisia 3D- ja VR-sisältöjä hyötykäyttöön yrityksille. Asiakkaina muun muassa Kone, Outotec, VTT, VR-Group ja YLE.  
  • Teatime Research tuottaa sekä VR- että AR-toteutuksia muun muassa rakennus- ja historiakäyttöön.
  • FlyAR toteuttaa korkealaatuisia 3D pohjaisia ja interaktiivisia AR-toteutuksia.
  • Stellarion toteuttaa räätälöityjä AR-sovelluksia ja moniulotteisia sisältöjä AR-sovelluksiin muun muassa matkailukäyttöön ja kaupunkien rakenteiden visualisointiin.
  • Lahden ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammattikorkeakoulu soveltavat virtuaaliteknologioita oppilaitoskäytössä ja tekevät tutkimusta virtuaalisten teknologioiden käytöstä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hämeen kauppakamarin Digivaliokunnan jäsen ja Stellarion Oy:n toimitusjohtaja Pihla Rostedt, p. 045 121 2104

Kuvat

(Kuva Pixhill.com / Sergey Nivens)
(Kuva Pixhill.com / Sergey Nivens)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hämeen kauppakamari
Hämeen kauppakamari
Aleksanterinkatu 17 A
15110 Lahti

040 563 5013http://www.hamechamber.fi

Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi. Lisäksi Hämeen kauppakamari edistää alueensa yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluja ja kontakteja. Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat sekä Keski-Suomesta Kuhmoinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen kauppakamari

Hämeessä kiinteistöalalle viisi uutta laillistettua välittäjää7.1.2020 09:43:12 EETTiedote

Keskuskauppakamarin välittäjäkokeista saatiin tämän syksyn koekierroksella 156 uutta laillistettua kiinteistönvälittäjää (LKV) ja 36 laillistettua vuokrahuoneistonvälittäjää (LVV). ”Hämeen kauppakamari onnittelee vaativan kokeen suorittaneita. Alueeltamme LKV-kokeen läpäisi Hämeenlinnasta sekä Lahdesta kaksi henkilöä ja Forssasta yksi henkilö”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lisää hallitusammattilaisia Hämeeseen22.11.2019 08:00:00 EETTiedote

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintopäivään osallistui marraskuussa 296 henkilöä, joista 277 läpäisi kokeen. ”Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 13 henkilöä, joista seitsemän on Lahdesta, kolme Hämeenlinnasta ja yksi henkilö Asikkalasta, Hartolasta sekä Heinolasta”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ”Hämeen kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita.”

Kamppailu Hämeen Herruudesta starttaa ensi viikolla21.11.2019 09:51:39 EETTiedote

Pelicans ja HPK kamppailevat tällä sarjakaudella neljännen kerran Hämeen Herruudesta, kun hämäläistä yhteistyötä ja joukkovoimaa vahvistetaan alueen omalla jääkiekkosarjalla. ”Hämeen Herruus saa jatkoa, kun Pelicans ja HPK kohtaavat alkaneella kaudella ensimmäistä kertaa perjantaina 29.11. Lahdessa. Olemme tyytyväisiä, että olemme saaneet yhteistyöhön uusina mukaan Hämeen liiton ja Päijät-Hämeen liiton. Siten myös maakuntaliitot ovat kannustamassa alueemme Liiga-joukkueita”, sanoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Kanta-Hämeen yhteisövero oli 80 miljoonaa euroa vuonna 201821.11.2019 09:00:00 EETTiedote

Vuonna 2018 suurimmat yhteisöverot Kanta-Hämeestä kertyivät Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa toimivilta yrityksiltä, selviää Keskuskauppakamarin laskelmista. ”Tiedoista selviää, että Kanta-Hämeessä yritykset maksoivat yhteisöveroa 80 miljoonaa euroa viime vuonna. Yhteisöveron määrä kuvastaa yritystoiminnan kannattavuutta. Lisäksi viime vuoden työllisyyden kasvu vahvistavaa signaalia, että alueemme yrityksillä on mennyt hyvin ja työllisyysaste on noussut. Hyvä vire on jatkunut myös tänä vuonna”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Päijät-Hämeen yhteisövero oli 96 miljoonaa euroa vuonna 201818.11.2019 09:00:00 EETTiedote

Vuonna 2018 suurimmat yhteisöverot Päijät-Hämeestä kertyivät Lahdessa, Hollolassa ja Orimattilassa toimivilta yrityksiltä, selviää Keskuskauppakamarin laskelmista. ”Tiedoista selviää, että Päijät-Hämeessä yritykset maksoivat yhteisöveroa 96 miljoonaa euroa viime vuonna. Yhteisöveron määrä kuvastaa yritystoiminnan kannattavuutta. Lisäksi viime vuoden työllisyyden kasvu vahvistavaa signaalia, että alueemme yrityksillä on mennyt hyvin ja työllisyysaste on noussut. Hyvä vire on jatkunut myös tänä vuonna”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme