Hämeen kauppakamari

MEDIAKUTSU: Virtuaaliteknologiapäivässä kattaus Suomen parasta sovellusosaamista 30.10. klo 10.00-15.00

Jaa

Hämeen kauppakamarin Digivaliokunta järjestää Virtuaaliteknologian esittelypäivän, johon osallistuu Suomen parhaita sovelluskehittäjiä, sisällöntuottajia ja alustatarjoajia. Aika: Keskiviikkona 30.10. klo 10.00 - 15.00 Paikka: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK Design Factory, Visakaarre 4, E-rakennus, Hämeenlinna

(Kuva Pixhill.com / Sergey Nivens)
(Kuva Pixhill.com / Sergey Nivens)

Päivän aikana on mahdollisuus tutustua virtuaalitodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksiin, jotka on tarkoitettu eri toimialojen käyttöön. Sovelluksia voi hyödyntää esimerkiksi matkailussa, terveydenhuollossa, kaavoituksessa, rakennusteollisuudessa ja -suunnittelussa.

  • VR (Virtual Reality) sovellukset sopivat esimerkiksi teollisuuden koulutustarkoituksiin ja erilaisiin simulaatioihin.

  • AR (Augmented Reality) sovelluksilla voidaan tuoda virtuaalisia elementtejä, kuten 3D malleja ja videohahmoja osaksi todellisuutta. Sovelluksia voi hyödyntää esimerkiksi matkailun elävöittämisessä, rakentamisessa ja markkinoinnissa.

Ohjelma

10.00 Tapahtuman avaus, Timo Väliharju, Hämeenlinnan älykkäät palvelut ekosysteemi

11.00 - 11.20 Immersal, Keynote

11.40 - 12.00 FlyAR, Keynote

12.40 - 12.50 Radical Rabbit, tilallinen XR  

12.50 - 13.50 Radical Rabbit, XR ideointityöpaja 

14.00 - 14.20 Teatime Research, Keynote 


Esittelijöinä:

Immersal (AR alusta)

Teatime Research (VR ja XR toteutuksia)

Radical Rabbit (VR ja XR toteutuksia)

FlyAR (AR sisällöt ja sovellukset)

Rayworks (VR toteutuksia)

Stellarion (AR sisällöt ja sovellukset)

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK (Virtuaalisuus oppilaitostyössä)

Lahden ammattikorkeakoulu LAMK (Virtuaalisuus oppilaitostyössä)


Tilaisuus on maksuton.


Lisätietoja esittelijöistä:

  • Immersal-alustalla voidaan laittaa mielenkiintoista ja informatiivista sisältöä osaksi mitä tahansa tilaa jopa ulkotiloihin. 
  • Radical Rabbit tekee tarinankerronnasta elämyksellistä 360 kuvatuilla videoilla.
  • Rayworks tuottaa interaktiivisia 3D- ja VR-sisältöjä hyötykäyttöön yrityksille. Asiakkaina muun muassa Kone, Outotec, VTT, VR-Group ja YLE.  
  • Teatime Research tuottaa sekä VR- että AR-toteutuksia muun muassa rakennus- ja historiakäyttöön.
  • FlyAR toteuttaa korkealaatuisia 3D pohjaisia ja interaktiivisia AR-toteutuksia.
  • Stellarion toteuttaa räätälöityjä AR-sovelluksia ja moniulotteisia sisältöjä AR-sovelluksiin muun muassa matkailukäyttöön ja kaupunkien rakenteiden visualisointiin.
  • Lahden ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammattikorkeakoulu soveltavat virtuaaliteknologioita oppilaitoskäytössä ja tekevät tutkimusta virtuaalisten teknologioiden käytöstä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hämeen kauppakamarin Digivaliokunnan jäsen ja Stellarion Oy:n toimitusjohtaja Pihla Rostedt, p. 045 121 2104

Kuvat

(Kuva Pixhill.com / Sergey Nivens)
(Kuva Pixhill.com / Sergey Nivens)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hämeen kauppakamari
Aleksanterinkatu 17 A
15110 Lahti

040 563 5013http://www.hamechamber.fi

Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi. Lisäksi Hämeen kauppakamari edistää alueensa yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluja ja kontakteja. Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat sekä Keski-Suomesta Kuhmoinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen kauppakamari

Hämeen kauppakamari lahjoitti kirjoja lapsipotilaille17.12.2020 10:27:46 EETTiedote

Hämeen kauppakamari hankki 80 lastenkirjaa lapsipotilaita varten pieneltä paikalliselta kustantamolta. ”Halusimme 80-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi muistaa Kanta-Hämeen keskussairaalan ja Päijät-Hämeen keskussairaalan lapsipotilaita, ja päätimme lahjoittaa molemmille sairaaloille 40 lastenkirjaa luettavaksi lasten kanssa hoitojakson aikana. Hoitaja voi myös luovuttaa kirjan lapselle kotiutumispäivän iloksi”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Hämeeseen 18 uutta hallitusammattilaista8.12.2020 10:34:15 EETTiedote

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintoon osallistui marraskuussa 284 henkilöä, joista 258 läpäisi kokeen. ”Koronan vuoksi Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin toista kertaa etänä. Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 18 henkilöä, joista Päijät-Hämeestä on 12 ja Kanta-Hämeestä kuusi henkilöä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita.

Hämeen alueelle uusi HTT-tavarantarkastaja4.12.2020 14:04:26 EETTiedote

Keskuskauppakamarin vuosittain järjestämästä hyväksyttyjen tavarantarkastajien (HTT) kokeesta saatiin Hämeen alueelle uusi HTT-tarkastaja. Yhteensä Suomeen hyväksyttiin 17 uutta tavarantarkastajaa. Koetilaisuus toteutettiin tiukoin koronajärjestelyin lokakuussa. ”HTT-kokeen läpäisi alueeltamme OP Koti Päijät-Häme Oy LKV:n kiinteistönvälittäjänä toimiva Mika Nyman, joka on myös meidän Aluesuunnittelu- ja logistiikkavaliokunnan jäsen”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Tulevaisuus huolestuttaa Hämeessä3.12.2020 08:49:30 EETTiedote

Hämeen kauppakamarin alueella yritysten tulevaisuudennäkymät ovat edelleen huolestuneita koronaepidemian vaikutuksesta. Tieto selviää kauppakamareiden pikakyselystä, joka tehtiin tiistaina 1.12. ”Viimeaikaiset konkurssiuutiset kuvaavat tilanteen synkkyyttä siitä huolimatta, että hallitus muutti konkurssilakia väliaikaisesti niin, että velallisen asettamista konkurssiin velkojan hakemuksesta rajoitettiin. Myös yritysten liikevaihtoennusteet ovat laskussa ja henkilöstötilanne heikkenee”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Kauppakamarin ansioristit myönnettiin ansioituneille elinkeinoelämän vaikuttajille26.11.2020 18:00:00 EETTiedote

Keskuskauppakamari on myöntänyt viisi arvostettua Kauppakamarin ansioristiä 26.11.2020 järjestetyssä Hämeen kauppakamarin 80-vuotisjuhlakokouksessa Lahdessa. Ansioristit myönnettiin maan elinkeinoelämän tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Hämeen kauppakamarin toiminta-alueen ja koko Suomen elinkeinoelämän toimintaedellytysten kehittämisestä. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi syyskokous järjestettiin striimattuna Hämeen kauppakamarin studiosta.

Suhdannearviot edelleen laskusuunnassa Hämeessä27.10.2020 08:00:00 EETTiedote

Hämeen teollisuuden, rakentamisen ja palvelualojen yritysten suhdannenäkymät toipuivat hieman kesällä, mutta syksyllä odotukset heikkenivät uudelleen. Tieto selviää Hämeen kauppakamarin ja EK:n yhteistyössä tekemästä Suhdannebarometrikyselystä. ”Alueemme yritysten lähikuukausien suhdannenäkymät ovat notkahtaneet syksyn aikana ja suhdannearviot kääntyivät laskuun voimistuneen koronan myötä. Toisaalta Hämeen yritysten arviot vastaavat hyvin koko maan keskiarvoa”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme