Hämeen kauppakamari

MEDIAKUTSU: Virtuaaliteknologiapäivässä kattaus Suomen parasta sovellusosaamista 30.10. klo 10.00-15.00

Jaa

Hämeen kauppakamarin Digivaliokunta järjestää Virtuaaliteknologian esittelypäivän, johon osallistuu Suomen parhaita sovelluskehittäjiä, sisällöntuottajia ja alustatarjoajia. Aika: Keskiviikkona 30.10. klo 10.00 - 15.00 Paikka: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK Design Factory, Visakaarre 4, E-rakennus, Hämeenlinna

(Kuva Pixhill.com / Sergey Nivens)
(Kuva Pixhill.com / Sergey Nivens)

Päivän aikana on mahdollisuus tutustua virtuaalitodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksiin, jotka on tarkoitettu eri toimialojen käyttöön. Sovelluksia voi hyödyntää esimerkiksi matkailussa, terveydenhuollossa, kaavoituksessa, rakennusteollisuudessa ja -suunnittelussa.

  • VR (Virtual Reality) sovellukset sopivat esimerkiksi teollisuuden koulutustarkoituksiin ja erilaisiin simulaatioihin.

  • AR (Augmented Reality) sovelluksilla voidaan tuoda virtuaalisia elementtejä, kuten 3D malleja ja videohahmoja osaksi todellisuutta. Sovelluksia voi hyödyntää esimerkiksi matkailun elävöittämisessä, rakentamisessa ja markkinoinnissa.

Ohjelma

10.00 Tapahtuman avaus, Timo Väliharju, Hämeenlinnan älykkäät palvelut ekosysteemi

11.00 - 11.20 Immersal, Keynote

11.40 - 12.00 FlyAR, Keynote

12.40 - 12.50 Radical Rabbit, tilallinen XR  

12.50 - 13.50 Radical Rabbit, XR ideointityöpaja 

14.00 - 14.20 Teatime Research, Keynote 


Esittelijöinä:

Immersal (AR alusta)

Teatime Research (VR ja XR toteutuksia)

Radical Rabbit (VR ja XR toteutuksia)

FlyAR (AR sisällöt ja sovellukset)

Rayworks (VR toteutuksia)

Stellarion (AR sisällöt ja sovellukset)

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK (Virtuaalisuus oppilaitostyössä)

Lahden ammattikorkeakoulu LAMK (Virtuaalisuus oppilaitostyössä)


Tilaisuus on maksuton.


Lisätietoja esittelijöistä:

  • Immersal-alustalla voidaan laittaa mielenkiintoista ja informatiivista sisältöä osaksi mitä tahansa tilaa jopa ulkotiloihin. 
  • Radical Rabbit tekee tarinankerronnasta elämyksellistä 360 kuvatuilla videoilla.
  • Rayworks tuottaa interaktiivisia 3D- ja VR-sisältöjä hyötykäyttöön yrityksille. Asiakkaina muun muassa Kone, Outotec, VTT, VR-Group ja YLE.  
  • Teatime Research tuottaa sekä VR- että AR-toteutuksia muun muassa rakennus- ja historiakäyttöön.
  • FlyAR toteuttaa korkealaatuisia 3D pohjaisia ja interaktiivisia AR-toteutuksia.
  • Stellarion toteuttaa räätälöityjä AR-sovelluksia ja moniulotteisia sisältöjä AR-sovelluksiin muun muassa matkailukäyttöön ja kaupunkien rakenteiden visualisointiin.
  • Lahden ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammattikorkeakoulu soveltavat virtuaaliteknologioita oppilaitoskäytössä ja tekevät tutkimusta virtuaalisten teknologioiden käytöstä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hämeen kauppakamarin Digivaliokunnan jäsen ja Stellarion Oy:n toimitusjohtaja Pihla Rostedt, p. 045 121 2104

Kuvat

(Kuva Pixhill.com / Sergey Nivens)
(Kuva Pixhill.com / Sergey Nivens)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hämeen kauppakamari
Hämeen kauppakamari
Aleksanterinkatu 17 A
15110 Lahti

040 563 5013http://www.hamechamber.fi

Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi. Lisäksi Hämeen kauppakamari edistää alueensa yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluja ja kontakteja. Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat sekä Keski-Suomesta Kuhmoinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen kauppakamari

Korona vauhditti Turengin Kuntovireen digiloikkaa28.7.2020 09:56:15 EESTTiedote

Koronaepidemian rajoitettua keväällä monen hämäläisyrityksen toimintaa päättivät Hämeen kauppakamari ja Hämeen Hallituspartnerit yhteisestä kriisineuvonnasta. Toimijat kokosivat pikavauhtia yli 30 erittäin kokenutta laki- ja rahoitusalan asiantuntijaa, jotka tarjosivat maksutonta neuvontaa yrityksen ongelmatilanteissa. Turengin Kuntovire Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Lehtonen tarttui maksuttomaan kriisineuvontaan ja yritys selvisi pahimman yli.

Epävarmuus leimaa yritysten näkymiä Hämeessä27.7.2020 11:14:59 EESTTiedote

Hämeen teollisuuden, rakentamisen ja palvelualojen yritysten suhdanneodotukset ovat heinäkuussa laskeneet edelleen, selviää Hämeen kauppakamarin ja EK:n yhteistyössä tekemästä Suhdannebarometrikyselystä. ”Vaikka alueemme yritysten tulevaisuuden arviot ovat hieman myönteisempiä muuhun Suomeen verrattuna, on muistettava kevään jyrkkä pudotus suhdanteissa. Selkeästi teollisuuden ja rakentamisen näkymät ovat synkentyneet”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Hämäläisyritysten odotukset vaihtelevat toimialoittain25.6.2020 08:00:00 EESTTiedote

Hämeen kauppakamarin alueen yritykset arvioivat liikevaihdon, henkilöstömäärän ja yritystoiminnan jo hieman kohentuvan lähikuukausien aikana. Tieto selviää kauppakamareiden uusimmasta koronakyselystä. ”Näkymät ovat selkeästi parantuneet kesää kohden, kun alueemme yritysten konkurssiriski on laskenut 24 prosenttiin. Edellisessä kyselyssämme se oli 30 prosenttia. Lisäksi tulevaisuuden arvioissa näkyy vahvasti kaupan ja palvelualojen odotusten paraneminen. Vientiyritysten tilanne on kuitenkin heikompi ja muutos on ollut selvästi nähtävillä huhtikuun jälkeen myös meidän myöntämien vientiasiakirjojen määrissä”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Hämäläisyritykset laajentaisivat paikallista sopimista3.6.2020 10:20:24 EESTTiedote

Hämeen kauppakamarin alueen yritysten mielestä päästäkseen takaisin kasvu-uralle Suomen kilpailukykyyn vaikuttaisi myönteisesti paikallisen sopimisen laajempi mahdollisuus, työvoimakustannusten alentaminen ja investointeihin kannustava veromalli. Tieto selviää kauppakamareiden uusimmasta koronakyselystä. ”Alueemme yrityksistä yli 90 prosenttia kannatti paikallisen sopimisen laajentamista ja työvoimakustannusten alentamista ansioverotuksen ja / tai palkkamaltin avulla. Lisäksi yritykset pitivät tärkeänä investointeihin kannustavaa veromallia, esimerkiksi ns. Viron mallia tai investointivarausta”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Hämeen kauppakamari myönsi stipendejä valmistuville opiskelijoille30.5.2020 10:00:00 EESTTiedote

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta huolimatta Hämeen kauppakamari myönsi stipendejä 30.5.2020 toiminta-alueellaan valmistuville opiskelijoille. ”Hämeen kauppakamarin hallitus on päättänyt viiden vuoden ajan myöntää stipendejä alueemme lukioiden ja toisen asteen ammatillisten oppilaitosten päättäville opiskelijoille. Stipendi myönnetään opiskelijalle, joka on opintojensa aikana osoittanut tuloksellista suuntautumista liike-elämään”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme