Savonlinnan Oopperajuhlat

Median akkreditoituminen Oopperajuhlille on alkanut

Jaa

Savonlinnan Oopperajuhlien akkreditoituminen toimittajille, kuvaajille ja vaikuttajille on nyt käynnissä. Käythän täyttämässä juttu- ja lehdistölipputoiveesi verkkosivuillamme. Lehdistölippuja voimme myöntää vain juttua tekeville. Akkreditoitumisen kautta voit varata myös maksullisia lippuja.

Akkreditoidu tästä

Savonlinnan Oopperajuhlia vietetään tänä vuonna 4.7.–3.8. Festivaalin avaa kesän uutuus, Rossinin keveä Sevillan parturi. Visuaalisuuden ovat luoneet lavastaja Antti Mattila ja oopperan parissa nyt ensi kertaa työskentelevä muotisuunnittelija Teemu Muurimäki. Luvassa on valloittava puvustus, jossa on tunnistettavaa Muurimäkeä, mutta teatterin ja komiikan suomin vapauksin. Sevillan parturin ohjaa Kari Heiskanen ja pääroolissa laulaa Ville Rusanen. Olavinlinnassa nähdään myös tinkimätön ja kohuttu Rigoletto Sir David McVicarin ohjauksena ja Mozartin Ryöstö seraljista

Kesän vierailevat oopperatalot ovat huipputeattereita Keski-Euroopasta, Milanon La Scala ja Wienin Volksoper. Wienin vieraat tuovat linnaan tyylikkään Lepakon operetin aidoimmassa muodossa. Ohjelmistossa ovat myös konsertti Kerimäen kirkossa, valtakunnallinen Timo Mustakallio -laulukilpailu sekä kolmen metallibändin Opera Festival Rocks!. Tuleva kesä on Jorma Silvastin viimeinen taiteellisena johtajana. Häntä seuraa Ville Matvejeff. Koko oopperakesän löydät verkkosivulta oopperajuhlat.fi.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan Oopperajuhlat
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

http://www.operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 70 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan Oopperajuhlat

Viikingit-sarjasta tuttu Wardruna Savonlinnan Oopperajuhlille10.9.2019 18:00:00 EESTTiedote

Muinaispohjoismaisesta perinteestä ammentava norjalaisyhtye Wardruna esiintyy Savonlinnan Oopperajuhlilla ensi kesänä. Yhtyeen vanhalla viikinkikielellä kirjoitetut tekstit pohjautuvat ikiaikaisiin myytteihin ja riimuihin. Ambient-henkiset konsertit ovat tunnettuja rituaalinomaisesta ja maagisesta tunnelmastaan. Konsertti järjestetään Olavinlinnassa lauantaina 1.8.2020. Lipunmyynti alkaa maanantaina 16.9. klo 9 Lippupisteessä ja Oopperajuhlien lipunmyynnissä.

Oopperajuhlat päättyi lauantaina – lipunmyynti ensi kesälle käy jo vilkkaana6.8.2019 11:02:40 EESTTiedote

Kesä oli menestyksekäs lauantaina päättyneille Savonlinnan Oopperajuhlille. Yleisön erityissuosikkeja olivat Oopperajuhlien oma uutuustuotanto Sevillan parturi ja Milanon La Scalan vierailuesitykset. 4,5 viikon mittainen festivaali oli taiteellisen johtajan Jorma Silvastin viimeinen. Häntä seuraa tehtävässä Ville Matvejeff, jonka ensimmäinen ohjelmisto kiinnostaa: Ennakkomyynti ensi kesälle on vilkasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme