Retriever Suomi Oy

Mediaseurantakonserni Retrieverille uusi hallitus

Jaa

Lehdistötiedote 18.2.2020. Mediaseurantakonserni Retrieverin emoyhtiö Retriever AB saa uuden hallituksen. Tavoitteena on tukea yritystä uudessa kehitysvaiheessa jossa se keskittyy kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Retriever-konsernin hallitus on koostunut henkilöistä, jotka ovat johtotehtävissä Ruotsin uutistoimisto TT Nyhetsbyrån AB:ssa ja Norjan uutistoimisto NTB:ssä, jotka omistavat Retrieverin. Pian uutistoimistot omistavien mediakonsernien – Bonnier, Schibsted, Amedia ja NTM - edustajat ottavat hallitusvastuun Retrieverissä. Muutoksilla konsernin hallituksessa ei ole välittömiä vaikutuksia Suomessa toimivan Retriever Suomi Oy:n toimintaan, joka on Retriever AB:n tytäryhtiö.

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa maaliskuussa valitaan Retrieverille uusi hallitus:

- Mats Johansson, pääjohtaja Bonnier News
- John Kvadsheim, konserninjohtaja Amedia
- Mads Strovik, toimitusjohtaja NTB
- Lina Hedenström, toimitusjohtaja NTM
- Martin Frey, johtaja Schibsted Growth

”Retriever on yritys joka toimii voimakkaasti muuttuvalla markkinalla. Hallituksen uudistamisella halutaan varmistaa edellytykset sille, että yrityksestä tulee entistäkin nopealiikkeisempi, asiakaslähtöisempi ja innovatiivisempi”, sanoo Mats Johansson, Retrieverin uusi hallituksen puheenjohtaja ja uutistoimisto TT Nyhetsbyrån AB:n hallituksen puheenjohtaja.

”Omistajan näkökulmasta tämä muutos helpottaa Retrieverin keskittymistä kasvumahdollisuuksiin.”

2019 oli hyvä vuosi Retriever-konsernille joka raportoi liikevaihdon kasvua n. 370 miljoonaan kruunuun ja myös yrityksen tulos parani alustavan tilinpäätöksen mukaan. Voimakkainta kasvua tapahtui Suomessa ja Tanskassa, mutta Ruotsi ja Norja ovat edelleen yrityksen suurimmat markkina-alueet.

Muutosvauhti on nopeaa media-analyysissä ja mediaseurannassa. Retriever on vuoden 2019 aikana investoinnut voimakkaasti tekoälyyn ja sosiaaliseen mediaan, mukaan lukien sosiaalisen median start-up yritys RelationDeskin ostoon. Yrityksen johto arvioi voimakkaan muutoksen jatkuvan myös yritysostojen puolella.

”Olemme tehneet paljon töitä strategiamme parissa viimeisen puolen vuoden aikana ja olemme nyt valmiita uusiin haasteisiin. Tulemme keskittymään kasvuun, tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen. Uusi hallitus on tärkeä ensimmäinen askel näitä tavoitteita kohti”, sanoo Robert Söderling, Retriever konsernin toimitusjohtaja.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Mats Johansson
tuleva hallituksen puheenjohtaja
+46 70-319 19 04

Robert Söderling
Retriever konsernin toimitusjohtaja
+46 70-999 77 91

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Retriever Suomi Oy
Retriever Suomi Oy
Kalevankatu 20
00100 Helsinki

+358 (0)20 770 5730https://www.retriever.fi/

Retriever lyhyesti

Retriever on pohjoismaiden johtava mediaseurannan, toimitetun median tutkimustyökalujen, media-analyysien ja yritystiedon toimittaja. Yli 3500 yritysasiakasta saavat nopean pääsyn oleelliseen tietoon sanoma- ja aikakauslehdissä, radiossa, TV:ssä, verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Retriever AB:n omistavat uutistoimistot TT ja NTB ja epäsuorasti suurimmat mediakonsernit Ruotsissa ja Norjassa. Retrieverillä on 170 työntekijää toimistoissaan Tukholmassa, Göteborgissa, Oslossa, Kööpenhaminassa ja Helsingissä.

Suomessa toimiva Retriever Suomi Oy on Retrieverin tytäryhtiö ja sen omistajina ovat konsernin emoyhtiö Retriever AB (51%) ja Oy Suomen Tietotoimisto – Finska Notisbyrån Ab (49%).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Retriever Suomi Oy

Retriever ostaa sosiaalisen median hallintaan erikoistuneen startupin RelationsDeskin4.6.2019 10:45:00 EESTTiedote

- Kauppa tulee entisestään vahvistamaan Retrieverin voimakasta kasvua Suomessa, arvioi Retriever Suomen toimitusjohtaja Mika Roman. Mediaseuranta ja -analyysitoimisto Retriever ostaa RelationDeskin ja lisää sen hyvin menestyneet palvelut tarjoamaansa. Tämän jälkeen Retriever pystyy tarjoamaan laaja-alaisen palveluvalikoiman viestinnän palveluita niin toimitettuun kuin sosiaaliseen mediaan. Kattava palveluvalikoima RelationDeskin palvelu auttaa asiakkaita hallitsemaan sosiaalisen median kanavissa käytävää keskustelua. Se tarkoittaa, että palvelua voi käyttää julkaisemiseen, asiakaskyselyihin vastaamiseen ja some-kanavissa tapahtuvan toimintansa analysointiin. - RelationDesk täydentää erinomaisesti Retrieverin seurantapalveluita. RelationDeskin palvelu vastaa yritysten tarpeeseen käydä nopeaa ja koordinoitua vuoropuhelua sosiaalisessa mediassa, kertoo Mika Roman. - Kun yhdistämme Retrieverin ja RelationDeskin palvelut, asiakkaamme tietävät tarkasti mitä heistä puhutaan kaikissa mediakana

Leijonat vei voiton Eurovaaleista medianäkyvyydessä28.5.2019 06:00:00 EESTTiedote

Leijonat vei sunnuntain ja maanantain mediakisassa pidemmän korren Suomen uusista mepeistä. Leijonien pelaajat ja päävalmentaja Jukka Jalonen mainittiin mediassa 4 592 kertaa vastavalittujen meppien kerätessä 3 492 mainintaa. Leijona-kapteeni Marko Anttila nousi kyseisen tarkastelujakson kärkinimeksi 785 maininnalla. Mepeistä eniten näkyvyyttä saivat Eero Heinäluoma (405 mainintaa) sekä Laura Huhtasaari (333 mainintaa).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme