Gummerus

Mediatiedote: Gummeruksen kevään 2020 kirjaluettelo on julkaistu

Jaa

Kirjavuosi 2020 starttaa jo parin kuukauden kuluttua. Gummeruksen alkuvuodesta ilmestyvissä kirjoissa käsitellään muun muassa vanhemman ja lapsen suhdetta, elämän tarkoitusta ja naisen seksuaalisuutta.

Kotimainen kaunokirjallisuus

Antti Röngän ja Petri Tammisen, isän ja pojan, yhteinen kirjeenvaihtokirja Silloin tällöin onnellinen on rohkea vuoropuhelu isän ja pojan suhteesta kaikkinensa – peloista, häpeästä ja hyväksytyksi tulemisen kaipuusta.

Belgiaan muuttanut etelähelsinkiläinen kirjailija Tuomas Vimma sijoittaa uutuusromaaninsa Koodinimi Taïgan tapahtumia kotikaupunkiinsa Brysseliin ja Korsikalle. Jouko Heikuran koukuttava perhedraama Lahja äidilleni tarjoilee samppanjan ja kakun lisäksi yllätyksiä. Paula Havaste jatkaa kiehtovaa Saarenmaa-sarjaa romaanilla Morsiusmalja.

Esikoisromaaneja ja runokokoelmia on kevään listalla kaksi. Eeva Klingbergin kansainvälisen tason lukuromaani Syvän maan juuret vie menneiden vuosikymmenten Yhdysvaltoihin. Wilhelmiina Palosen 206 pientä osaa on ravisuttava kuvaus kiintymisestä ja hylkäämisestä. Silja Kejonen kirjoittaa toisessa kokoelmassaan Lähetä minulle ympyrä runoja erosta, surusta ja unettoman yksinäisyydestä. Teemu Mäen Poika ja pallo on runokokoelma futiksesta ja elämän kiertokulusta.

Gummerus julkaisee jatkossa palkitun esseistin Silvia Hosseinin teoksia. Ensimmäisenä ilmestyy loistavat arviot saanut ja loppuunmyyty esikoisteos Pölyn ylistys.

Suomennettu kaunokirjallisuus
Japanin merkittävimpiin nykykirjailijoihin lukeutuvan Sayaka Muratan Lähikaupan nainen kuvaa kolmekymppisiin naisiin kohdistuvia odotuksia ja paineita. Lukuromaanien ystäviä hemmotellaan Linda Olssonin ja Celeste Ngn uutuuksilla Autio ranta ja Olisi jotain kerrottavaa. Brittikirjailija Kate Davies tuo uusia raikkaita tuulia rakkausromaanien maailmaan ja Cecelia Ahern on kirjoittanut hartaasti ja kauan odotetun jatko-osan Loppusanat huippusuositulle P.S. Rakastan sinua -romaanille.

Tietokirjat

Yhdysvaltalainen kustantamojätti Harper Collins tilasi kirjan elämän tarkoituksesta Suomen, maailman onnellisimman maan, kiinnostavimmalta nykyfilosofilta Frank Martelalta. Elämän tarkoitus – Suuntana merkityksellinen elämä ilmestyy suomeksi maalis–huhtikuun vaihteessa, yhtä aikaa alkuteoksen kanssa.

Anna Takanen on ruotsalainen näyttelijä ja ohjaaja. Kirjassaan Sinä olet suruni hän kertoo sotalapsena Ruotsiin tulleesta isästään ja sodan siirtymisestä sukupolvelta toiselle.

Kolme naista on ainutlaatuinen dokumentti naisen seksuaalisuudesta. Järisyttävän syvällinen ja koukuttava reportaasi kuvaa kolmen päähenkilön kautta naisen kaipausta ja nautintoa, tarpeita ja pelkoja. Palkittu toimittaja ja kirjoittaja Lisa Taddeo on seurannut kahdeksan vuoden ajan kirjansa naisten elämää eri puolilla Yhdysvaltoja.

Henrik Knifin elämäkerrallinen teos Göran Schildt – Kaksi elämää kertoo arvostetusta kirjailijasta ja taidehistorioitsijasta. Teos julkaistaan myös ruotsiksi nimellä Göran Schildt – Två liv.

Useissa kevään tietokirjoissa ammennetaan idän suunnasta. Kanadanvietnamilainen romaanikirjailija Kim Thúy jakaa sukunsa naisten parhaita reseptejä ja elämänkohtaloita kirjassaan Vietnamilaisen keittiön salat. Pohjoista ayurvedaa soveltaa perinteistä intialaista terveydenhoitofilosofiaa ja elämäntapaa Suomen oloihin. Euny Hongin Nunchi avaa ikivanhaa korealaista viisautta kehonkielen, ilmeiden, puheen ja vaikenemisen tulkinnasta.

Tutustu kaikkiin kevään kirjoihin selaamalla luetteloamme.

Lisätietoja sekä haastattelu- ja vedospyynnöt:
Eeva Herrainsilta, viestintäpäällikkö, p. 040 514 6360, eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

EMBARGO 25.10.2019 klo 13: Sisko Savonlahdelle Kalle Päätalo -palkinto25.10.2019 13:00:00 EESTTiedote

Esikoisromaanillaan Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu (Gummerus, 2018) kertaheitolla sukupolvensa ääneksi noussut Sisko Savonlahti saa Kalle Päätalo -kirjallisuuspalkinnon. Palkinnolla halutaan Päätalon toiveen mukaisesti tukea poikkeuksellisen lahjakasta nuorta kirjailijaa. Palkinto jaetaan Helsingin kirjamessujen Töölö-lavalla perjantaina 25.10. klo 12 alkavan Kalle Päätalo 100 vuotta -paneelikeskustelun päätteeksi.

Mediatiedote: 1950-luvun Suomi herää eloon upeassa värikuvateoksessa23.10.2019 13:20:19 EESTTiedote

Aho & Soldan: Suomi 1950-luvun väreissä (Gummerus) on nostalginen kuvateos sodanjälkeisestä Suomesta. Claire ja Heikki Ahon ennennäkemättömät värivalokuvat kertovat optimistisesta jälleenrakennuksesta, maamme kaupungistumisesta ja avautumisesta maailmalle sekä nuorisokulttuurin noususta. Tekstin on kirjoittanut kuvien innoittamana professori Henrik Meinander; teoksen esipuheen on laatinut presidentti Tarja Halonen. Kirjan tekstit ovat suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Mediatiedote: Mikko Kamulan uutuusromaanissa vaelletaan myyttisen Tuonelan perukoille21.10.2019 10:26:46 EESTTiedote

Mikko Kamulan odotettu historiallinen romaani Tuonela (Gummerus) jatkuu siitä, mihin Iso härkä (Gummerus, 2018) jäi. Taistelu isoa härkää vastaan on vaatinut uhrinsa, ja ryöstöretkelle lähteneet karjalalaiset aiheuttavat lisää harmia. Tuonela on kuusiosaisen Metsän kansa -sarjan kolmas osa. Kiehtovasti 1400-luvun suomalaisuudesta kertova kirjasarja pohjautuu kansanrunouteen ja historiaan. Tuore romaani vie lukijan entistä synkempiin metsiin ja yhä syvemmälle muinaisten suomalaisten myyttien maailmaan.

Mediatiedote: Syksyn sotakirjat käsittelevät talvisotaa Lapissa, Ässä-rykmentin jatkosotaa ja Mai Guban sissiretkeä17.10.2019 14:00:00 EESTTiedote

Historioitsija Mika Kuljun Kaksintaistelu lumessa (Gummerus) kuvaa vuosien 1939–1940 taisteluita Sallan ja Petsamon suunnalla. Erkki Nordbergin käsikirjoittama ja Jarmo Niemisen toimittama Ässät jyllää! (Gummerus) on ensimmäinen kattava kuvaus pääosin helsinkiläisistä koostuneen Ässä-rykmentin jatkosodasta. Raine Narvan ja Simo Liikasen Katkaiskaa Muurmannin rata (Gummerus) kertoo tammikuussa 1942 Mai Gubaan tehdystä massiivisesta sissiretkestä.

Mediatiedote: Antti Heikkinen peilaa kirjassaan Kalle Päätalon elämää ja teoksia – ja samalla itseään4.10.2019 08:10:42 EESTTiedote

Nilsiäläinen kirjailija ja teatterintekijä Antti Heikkinen on tunnettu sekä tietokirjoistaan että romaaneistaan. Hänen suurin kirjailijaesikuvansa on aina ollut Kalle Päätalo. Suomalaisen autofiktion kiistattoman kuninkaan syntymästä tulee marraskuussa kuluneeksi 100 vuotta. Kirjassaan Kallio-poika – Peilikuvassa Kalle Päätalo (Gummerus) Heikkinen sukeltaa tutkimusmatkalle Kalle Päätalon elämään – sanojen taakse, tekojen, tunnustusten ja muistojen ääreen. Samalla hän pohtii Päätalon merkitystä lukijoille ennen ja nyt.

Mediatiedote: Milja Kauniston uutuus vie vuoden 1900 Pariisiin kuvanveistäjä Ville Vallgrenin jalanjäljille20.9.2019 13:01:09 EESTTiedote

Ennen asettumistaan Etelä-Ranskan maaseudulle kirjailija ja musiikintekijä Milja Kaunisto asui vuosikausia Pariisissa, ja hän tuntee Montmartren kujien kutkuttavan historian. Tulenpunaisessa kabareessa (Gummerus) seurataan Pariisin maailmannäyttelyn pystytystä suomalaisen kuvanveistäjä Ville Vallgrenin ja pahamaineisen Saint-Lazaren naisvankilan vartijakokelas Albert S. Grosjeanin silmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme