Gummerus

Mediatiedote: Gummeruksen kevään 2020 kirjaluettelo on julkaistu

Jaa

Kirjavuosi 2020 starttaa jo parin kuukauden kuluttua. Gummeruksen alkuvuodesta ilmestyvissä kirjoissa käsitellään muun muassa vanhemman ja lapsen suhdetta, elämän tarkoitusta ja naisen seksuaalisuutta.

Kotimainen kaunokirjallisuus

Antti Röngän ja Petri Tammisen, isän ja pojan, yhteinen kirjeenvaihtokirja Silloin tällöin onnellinen on rohkea vuoropuhelu isän ja pojan suhteesta kaikkinensa – peloista, häpeästä ja hyväksytyksi tulemisen kaipuusta.

Belgiaan muuttanut etelähelsinkiläinen kirjailija Tuomas Vimma sijoittaa uutuusromaaninsa Koodinimi Taïgan tapahtumia kotikaupunkiinsa Brysseliin ja Korsikalle. Jouko Heikuran koukuttava perhedraama Lahja äidilleni tarjoilee samppanjan ja kakun lisäksi yllätyksiä. Paula Havaste jatkaa kiehtovaa Saarenmaa-sarjaa romaanilla Morsiusmalja.

Esikoisromaaneja ja runokokoelmia on kevään listalla kaksi. Eeva Klingbergin kansainvälisen tason lukuromaani Syvän maan juuret vie menneiden vuosikymmenten Yhdysvaltoihin. Wilhelmiina Palosen 206 pientä osaa on ravisuttava kuvaus kiintymisestä ja hylkäämisestä. Silja Kejonen kirjoittaa toisessa kokoelmassaan Lähetä minulle ympyrä runoja erosta, surusta ja unettoman yksinäisyydestä. Teemu Mäen Poika ja pallo on runokokoelma futiksesta ja elämän kiertokulusta.

Gummerus julkaisee jatkossa palkitun esseistin Silvia Hosseinin teoksia. Ensimmäisenä ilmestyy loistavat arviot saanut ja loppuunmyyty esikoisteos Pölyn ylistys.

Suomennettu kaunokirjallisuus
Japanin merkittävimpiin nykykirjailijoihin lukeutuvan Sayaka Muratan Lähikaupan nainen kuvaa kolmekymppisiin naisiin kohdistuvia odotuksia ja paineita. Lukuromaanien ystäviä hemmotellaan Linda Olssonin ja Celeste Ngn uutuuksilla Autio ranta ja Olisi jotain kerrottavaa. Brittikirjailija Kate Davies tuo uusia raikkaita tuulia rakkausromaanien maailmaan ja Cecelia Ahern on kirjoittanut hartaasti ja kauan odotetun jatko-osan Loppusanat huippusuositulle P.S. Rakastan sinua -romaanille.

Tietokirjat

Yhdysvaltalainen kustantamojätti Harper Collins tilasi kirjan elämän tarkoituksesta Suomen, maailman onnellisimman maan, kiinnostavimmalta nykyfilosofilta Frank Martelalta. Elämän tarkoitus – Suuntana merkityksellinen elämä ilmestyy suomeksi maalis–huhtikuun vaihteessa, yhtä aikaa alkuteoksen kanssa.

Anna Takanen on ruotsalainen näyttelijä ja ohjaaja. Kirjassaan Sinä olet suruni hän kertoo sotalapsena Ruotsiin tulleesta isästään ja sodan siirtymisestä sukupolvelta toiselle.

Kolme naista on ainutlaatuinen dokumentti naisen seksuaalisuudesta. Järisyttävän syvällinen ja koukuttava reportaasi kuvaa kolmen päähenkilön kautta naisen kaipausta ja nautintoa, tarpeita ja pelkoja. Palkittu toimittaja ja kirjoittaja Lisa Taddeo on seurannut kahdeksan vuoden ajan kirjansa naisten elämää eri puolilla Yhdysvaltoja.

Henrik Knifin elämäkerrallinen teos Göran Schildt – Kaksi elämää kertoo arvostetusta kirjailijasta ja taidehistorioitsijasta. Teos julkaistaan myös ruotsiksi nimellä Göran Schildt – Två liv.

Useissa kevään tietokirjoissa ammennetaan idän suunnasta. Kanadanvietnamilainen romaanikirjailija Kim Thúy jakaa sukunsa naisten parhaita reseptejä ja elämänkohtaloita kirjassaan Vietnamilaisen keittiön salat. Pohjoista ayurvedaa soveltaa perinteistä intialaista terveydenhoitofilosofiaa ja elämäntapaa Suomen oloihin. Euny Hongin Nunchi avaa ikivanhaa korealaista viisautta kehonkielen, ilmeiden, puheen ja vaikenemisen tulkinnasta.

Tutustu kaikkiin kevään kirjoihin selaamalla luetteloamme.

Lisätietoja sekä haastattelu- ja vedospyynnöt:
Eeva Herrainsilta, viestintäpäällikkö, p. 040 514 6360, eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Embargo 24.1. klo 22: Kaarlen palkinnot Niina Merolle, Antti Heikkiselle ja Marianna Kurtolle24.1.2020 22:00:00 EETTiedote

Gummeruksen Kaarlen palkinto kaunokirjailijalle myönnetään Niina Merolle romaanista Englantilainen romanssi. Kaarlen palkinnon tietokirjailijalle saa Antti Heikkinen teoksestaan Kallio-poika – Peilikuvassa Kalle Päätalo. Suomentaja Marianna Kurtto saa Kaarlen palkinnon kääntäjälle. Kaarlen palkinnot on nimetty Gummeruksen vuonna 1872 perustaneen Kaarle Jaakko Gummeruksen mukaan.

Mediatiedote: Palkittu romaani kahden kulttuurin välillä elämisestä ja vanhempien asettamista odotuksista21.1.2020 12:55:01 EETTiedote

Yhdysvaltalaiskirjailija Celeste Ngn yli 1,5 miljoonaa kappaletta myynyt romaani Olisi jotain kerrottavaa (Gummerus) on ollut kansainvälinen menestys. Kirja kertoo kiinalaisamerikkalaista perhettä kohtaavasta tragediasta 1970-luvun Ohiossa. Kirjailija Celeste Ng on toisen sukupolven maahanmuuttaja. Romaaneissaan hän kirjoittaa viisaasti ja tarkkanäköisesti erilaisuudesta, ennakkoasenteista ja siitä, miten pienistä asioista kasvaa hiljaisuudessa isoja.

Mediatiedote: Koskettava kuvaus sotalapsuudesta ja sotalapsen lapsena kasvamisesta14.1.2020 13:19:45 EETTiedote

Ruotsalaisen teatterintekijän Anna Takasen isä lähetettiin 4-vuotiaana sotalapseksi länsinaapuriin. Kun sota päättyi, Timo jäi Ruotsiin. Kirjassaan Sinä olet suruni (Gummerus) Anna Takanen kerii auki isänsä tarinaa sekä sitä, mitä on olla sotalapsen lapsi. Teos kuvaa riipaisevasti sodan siirtymistä sukupolvelta toiselle. ”Ihmisen kuuluu olla aikuisen lapsi, minä olen sotalapsen lapsi”, Takanen kirjoittaa.

Mediatiedote: Antti Röngän ja Petri Tammisen avoin ja rohkea kirjeenvaihto17.12.2019 14:06:13 EETTiedote

Silloin tällöin onnellinen (Gummerus) on kahden kirjailijan, isän ja pojan, vuoropuhelu. Se kuvaa isänä ja poikana olemista nykyaikana ja käsittelee vaikeitakin aiheita kuten pelkoja, häpeää ja hyväksytyksi tulemisen kaipuuta. Antti Röngän koulukiusaamisen pitkistä jäljistä kertova autofiktiivinen romaani Jalat ilmassa (Gummerus 2019) on ollut tämän syksyn puhutuin esikoisromaani. Petri Tamminen on palkittu kirjailija, joka on kirjoittanut romaaneja, lyhytproosaa ja kuunnelmia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme