Gummerus

Mediatiedote: Huikea vuoropuhelu luonnon kauneuden ja ihmistekojen rumuuden välillä

Jaa

Yhdysvaltalaisen Gabriel Tallentin hurja ja taidokas esikoisromaani Minun ikioma kultani (Gummerus) on äärimmäinen selviytymistarina. Se kertoo kaksin survivalisti-isän kanssa elävästä 14-vuotiaasta Turtle Alvestonesta. Siinä missä isä-Martin näkee uhkana Lähi-Idän tilanteen, ilmakehän kohoavan hiilidioksidipitoisuuden, kuudennen joukkosukupuuton ja pohjaveden vähenemisen, on tytär-Turtlen elämässä konkreettisena – henkisenä ja fyysisenä – vaarana väkivaltainen isä. Tallent kuvaa romaanissa Pohjois-Kalifornian luontoa henkeäsalpaavalla tavalla.

"Siinä he istuvat Adirondack-tuolissa, Turtle Martinin sylissä, Martin kädet hänen ympärillään, ja katsovat, kun pilvirivit tulevat mereltä kohti. Laskeva aurinko sytyttää akvamariinin ja sinipunaisen meren tuleen. Raukit seisovat lähes mustina siluetteina. Niiden kalkituilla harteilla merimetsot odottavat siivet levällään laskevassa auringossa. Martinin hauiksissa on enemmän ulottuvuutta kuin Turtlen kädessä peukalosta pikkurilliin. Niiden poikki kulkevat suonet ovat leveämpiä kuin Turtlen sormenjälki."

Turtle Alveston on selviytyjä. Hän tuntee jokaisen seinällään roikkuvan aseen käyttötarkoituksen, osaa teroittaa veitsen ja suolistaa jäniksen. Turtle tietää, että isi rakastaa häntä enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa, ja Martin on valmis tekemään kaikkensa, jotta saa pitää tyttären luonaan. Koulussa Turtlella on vaikeaa. Hän ei tunne oloaan kotoisaksi luokan muiden tyttöjen seurassa ja sanastoharjoitukset ovat hänelle monin verroin vaikeampia kuin maalitauluun osuminen.

Eräällä metsäretkellä Turtle tapaa Jacobin, hauskan ja huolettoman teinipojan. Uuden ystävyyden myötä isä näyttäytyy sellaisena kuin todella on, ja Turtle alkaa hahmottaa rajan rakkauden ja toisen satuttamisen välillä. Hänessä herää unelma vapaudesta – mutta paetakseen Turtlen on käytettävä kaikkia niitä keinoja, joita isä on hänelle opettanut.

Gabriel Tallent
Kriitikoiden ylistämä Minun ikioma kultani on Gabriel Tallentin esikoisteos, johon kirjailija on ammentanut vaikutteita klassikoista, pulp fictionista ja suhteestaan luontoon. Romaani oli ilmestymisvuonnaan puhutuin esikoisteos Yhdysvalloissa. Kirja nousi heti ilmestyttyään New York Timesin bestsellerlistalle, ja sen oikeudet on myyty yli 30 maahan.

Gabriel Tallent, Minun ikioma kultani
alkuteos My Absolute Darling
suomentanut Arto Schroderus
447 sivua

Lisätietoja sekä arvostelukappale- ja kuvapyynnöt: eeva.herrainsilta@gummerus.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Gabriel Tallent, kuva: Alex Adams Photography
Gabriel Tallent, kuva: Alex Adams Photography
Lataa
Minun ikioma kultani
Minun ikioma kultani
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Milja Kauniston uutuus vie vuoden 1900 Pariisiin kuvanveistäjä Ville Vallgrenin jalanjäljille20.9.2019 13:01:09 EESTTiedote

Ennen asettumistaan Etelä-Ranskan maaseudulle kirjailija ja musiikintekijä Milja Kaunisto asui vuosikausia Pariisissa, ja hän tuntee Montmartren kujien kutkuttavan historian. Tulenpunaisessa kabareessa (Gummerus) seurataan Pariisin maailmannäyttelyn pystytystä suomalaisen kuvanveistäjä Ville Vallgrenin ja pahamaineisen Saint-Lazaren naisvankilan vartijakokelas Albert S. Grosjeanin silmin.

Mediatiedote: Ranskalaisfeministi Mona Chollet’n tietokirja noitavainoista on ajankohtainen puheenvuoro maailmalla jylläävästä naisvihasta19.9.2019 08:47:54 EESTTiedote

1500- ja 1600-lukujen noitavainojen perintö elää yhä: monet samat ennakkoluulot rajoittavat naisten elintilaa nyky-yhteiskunnassakin, kirjoittaa Mona Chollet menestystietokirjassaan Naisia vai noitia? – Naisvainot ennen ja nyt (Gummerus). Ranskan eturivin feministi pohtii myös, miksi noituus on juuri nyt iso ilmiö maailmalla.

Mediatiedote: Storytel ostaa yhden Suomen suurimmista kustantamoista17.9.2019 14:30:26 EESTTiedote

Pohjois-Euroopan johtava äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu Storytel AB (”Storytel”) ostaa Suomen kolmanneksi suurimman kustantamon, Gummerus Kustannus Oy:n (”Gummerus Kustannus”). Gummerus Kustannus julkaisee bestseller-kirjailijoita, kuten Minna Rytisalo, Matti Rönkä, Pauliina Rauhala, Sisko Savonlahti, Camilla Grebe ja Jojo Moyes. Yrityskaupan myötä Storytel vahvistaa merkittävästi asemaansa sekä jakelijana että kustantajana suomalaisilla kirja- ja suoratoistomarkkinoilla.

Mediatiedote: Kirja antisankari Jeesuksesta, punkista ja kirkon kriisistä12.9.2019 08:00:00 EESTTiedote

Vantaalaiseksi ammattikouludropoutiksi itseään luonnehtiva pappi Henrik Wikström kirjoittaa rohkeasti kirkon kriisistä 2000-luvulla. Kirjassaan Mitä Jeesus tekisi? (Gummerus) hän pohtii Jumalaa, tabuja, sankareita ja antisankareita, miehen ja naisen rooleja yhteiskunnassamme, rakkautta, hyvyyttä ja pahuutta. Lisäksi Wikström peräänkuuluttaa rohkeutta elää. ”Todelliset antisankarit eivät downshiftaa, he upshiftaavat siihen asti, että päätyvät ristille.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme