Mediatiedote: Storytel ostaa yhden Suomen suurimmista kustantamoista

Jaa

Pohjois-Euroopan johtava äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu Storytel AB (”Storytel”) ostaa Suomen kolmanneksi suurimman kustantamon, Gummerus Kustannus Oy:n (”Gummerus Kustannus”). Gummerus Kustannus julkaisee bestseller-kirjailijoita, kuten Minna Rytisalo, Matti Rönkä, Pauliina Rauhala, Sisko Savonlahti, Camilla Grebe ja Jojo Moyes. Yrityskaupan myötä Storytel vahvistaa merkittävästi asemaansa sekä jakelijana että kustantajana suomalaisilla kirja- ja suoratoistomarkkinoilla.

Helsingissä toimiva Gummerus Kustannus on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista kustantamoista. Dynaamisella ja itsenäisellä otteellaan vuonna 1872 perustettu perheyritys on kasvanut Suomen kolmanneksi suurimmaksi kustantamoksi. Gummerus Kustannuksen perustajan Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäinen liikeidea julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi” on edelleen lähes 150-vuotiaan yrityksen missio. Gummerus Kustannus julkaisee vuosittain yhteensä noin 200 kotimaista ja käännettyä kirjaa, pääasiassa kauno- ja tietokirjallisuutta. Gummerus Kustannuksen julkaisemiin menestyskirjailijoihin kuuluvat muun muassa Minna Rytisalo, Selja Ahava, Matti Rönkä, Pauliina Rauhala, Sisko Savonlahti, Camilla Grebe, Jojo Moyes, Clare Mackintosh ja Jussi Adler-Olsen.

”Yritysosto kertoo Storytelin halusta investoida sisältöihin ja digitalisaatioon suomalaisella kirjamarkkinalla. Olen sekä innoissani että luottavainen toivottaessani Gummerus Kustannuksen tervetulleeksi Storytel-perheeseen ja osaksi kustantamisen liiketoiminta-aluetta. Storytel-perheeseen kuuluvat merkittävät ja arvostetut pohjoismaiset kustantamot: Norstedts, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B.Wahlströms ja Norstedts Kartor”, Storytelin pääjohtaja Jonas Tellander kertoo.

”Gummerus Kustannuksella on pitkä ja vaikuttava historia. Uskomme voimien yhdistämisen tämän ammattitaitoisen ja osaavan kustantamon kanssa saavan aikaan paljon hyvää ja kiinnostavaa kehitystä suomalaisella kirjamarkkinalla kaikissa formaateissa. Jaamme yhteisen intohimon kirjailijanurien kehittämiseen ja merkityksellisiin tarinoihin, ja tahdomme tuoda nämä tarinat ihmisten saataville, jaettavaksi ja nautittavaksi mahdollisimman mukavasti ja helposti”, Jonas Tellander jatkaa.

Gummerus Kustannus jatkaa toimintaansa itsenäisenä osana Storytelia nykyisen toimitusjohtajan Anna Baijarsin alaisuudessa.

”Storytelista Gummerus saa omistajan, joka on dynaaminen kirjabisneksen uudistaja, ja joka uskoo vahvasti lukemisen tulevaisuuteen. Saamme uuden omistajuuden myötä lisää voimia kirjailijoidemme työn tukemiseen ja kunnianhimoiseen julkaisutoimintaamme”, sanoo Anna Baijars, Gummerus Kustannuksen toimitusjohtaja.

”Kustantajana meidän tehtävämme on löytää parhaat keinot kirjailijan ja lukijan kohtaamisen varmistamiseksi. Storytelilla on sellaista digitaalista osaamista ja näkemystä, joka tukee tavoitteitamme. Lisäksi saamme ison joukon uusia, osaavia kollegoilta esimerkiksi Storytelin omistaman Norstedtin riveistä, joka on Ruotsin vanhin ja toiseksi suurin kustantamo”, Anna Baijars jatkaa.

”Olen iloinen, että minun ja perheeni vuodesta 1943 ylpeydellä ja rakkaudella luotsaama Gummerus Kustannus saa nyt uuden sitoutuneen omistajan. Gummerus Konserni jatkaa itsenäisenä perheyrityksenä, jonka toimialoja ovat kiinteistöt, sähköiset sanakirjat, sijoittaminen ja osakkuusyhtiönä kirjalogistiikka (Gummerus Kiinteistöt Oy, Kielikone Oy, G Capital Oy ja Kirjavälitys Oy)”, sanoo Eero Salojärvi, Gummerus Oy:n omistaja.

Gummerus Kustannus Oy:n liikevaihto oli vuonna 2018 noin 7,6 miljoonaa euroa ja se teki rahoituserien jälkeen voittoa noin 0,3 miljoonaa euroa. Kaupan osapuolet ovat sopineet, että kauppahinta pidetään salaisena. Yritysosto ei vaikuta merkittävästi Storytel-konsernin taloudelliseen tilanteeseen. Kauppahinta maksetaan osittain käteisellä ja osittain Storytel AB:n (julk.) osakkeina. Kaupan odotetaan toteutuvan 30. syyskuuta 2019.

FNCA Sweden AB on Storytelin hyväksytty neuvonantaja. FNCA:n tavoittaa osoitteesta info@fnca.se tai numerosta +46 8 528 00 399.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Jonas Tellander ja Anna Baijars vastaavat median kysymyksiin tiistaina 17.9. Helsingissä.

Dan Panas, viestintäjohtaja, Storytel
puh. +46 70 186 52 90
dan.panas@storytel.com

Eeva Herrainsilta, viestintäpäällikkö, Gummerus
puh. +358 40 5146 360
eeva.herrainsilta@gummerus.fi


Storytel

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista. Sen valikoimissa on yli 300 000 nimikettä, joita voi kuunnella ja lukea rajattomasti kaikkialla maailmassa. Tahdomme tehdä maailmasta empaattisemman paikan, jossa kaikki voivat nauttia ja jakaa upeita tarinoita – missä ja koska vain. Storytel on sekä digitaalinen palveluntarjoaja että kattava kustannuskonserni. Suoratoistopalvelusta voi ostaa pääsyn ääni- ja e-kirjavalikoimaan Storytel- ja Mofibo-tavaramerkeiltä. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B.Wahlströms ja Norstedts Kartor. Ztory, digitaalinen rajattomasti sanoma- ja aikakauslehtiä tarjoava suoratoistopalvelu, liittyi Storyteliin tammikuussa 2019. Storytel toimii 18 maassa ympäri maailmaa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.


Gummerus Kustannus

”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus
Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin.

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

EMBARGO 25.10.2019 klo 13: Sisko Savonlahdelle Kalle Päätalo -palkinto25.10.2019 13:00:00 EESTTiedote

Esikoisromaanillaan Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu (Gummerus, 2018) kertaheitolla sukupolvensa ääneksi noussut Sisko Savonlahti saa Kalle Päätalo -kirjallisuuspalkinnon. Palkinnolla halutaan Päätalon toiveen mukaisesti tukea poikkeuksellisen lahjakasta nuorta kirjailijaa. Palkinto jaetaan Helsingin kirjamessujen Töölö-lavalla perjantaina 25.10. klo 12 alkavan Kalle Päätalo 100 vuotta -paneelikeskustelun päätteeksi.

Mediatiedote: 1950-luvun Suomi herää eloon upeassa värikuvateoksessa23.10.2019 13:20:19 EESTTiedote

Aho & Soldan: Suomi 1950-luvun väreissä (Gummerus) on nostalginen kuvateos sodanjälkeisestä Suomesta. Claire ja Heikki Ahon ennennäkemättömät värivalokuvat kertovat optimistisesta jälleenrakennuksesta, maamme kaupungistumisesta ja avautumisesta maailmalle sekä nuorisokulttuurin noususta. Tekstin on kirjoittanut kuvien innoittamana professori Henrik Meinander; teoksen esipuheen on laatinut presidentti Tarja Halonen. Kirjan tekstit ovat suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Mediatiedote: Mikko Kamulan uutuusromaanissa vaelletaan myyttisen Tuonelan perukoille21.10.2019 10:26:46 EESTTiedote

Mikko Kamulan odotettu historiallinen romaani Tuonela (Gummerus) jatkuu siitä, mihin Iso härkä (Gummerus, 2018) jäi. Taistelu isoa härkää vastaan on vaatinut uhrinsa, ja ryöstöretkelle lähteneet karjalalaiset aiheuttavat lisää harmia. Tuonela on kuusiosaisen Metsän kansa -sarjan kolmas osa. Kiehtovasti 1400-luvun suomalaisuudesta kertova kirjasarja pohjautuu kansanrunouteen ja historiaan. Tuore romaani vie lukijan entistä synkempiin metsiin ja yhä syvemmälle muinaisten suomalaisten myyttien maailmaan.

Mediatiedote: Syksyn sotakirjat käsittelevät talvisotaa Lapissa, Ässä-rykmentin jatkosotaa ja Mai Guban sissiretkeä17.10.2019 14:00:00 EESTTiedote

Historioitsija Mika Kuljun Kaksintaistelu lumessa (Gummerus) kuvaa vuosien 1939–1940 taisteluita Sallan ja Petsamon suunnalla. Erkki Nordbergin käsikirjoittama ja Jarmo Niemisen toimittama Ässät jyllää! (Gummerus) on ensimmäinen kattava kuvaus pääosin helsinkiläisistä koostuneen Ässä-rykmentin jatkosodasta. Raine Narvan ja Simo Liikasen Katkaiskaa Muurmannin rata (Gummerus) kertoo tammikuussa 1942 Mai Gubaan tehdystä massiivisesta sissiretkestä.

Mediatiedote: Antti Heikkinen peilaa kirjassaan Kalle Päätalon elämää ja teoksia – ja samalla itseään4.10.2019 08:10:42 EESTTiedote

Nilsiäläinen kirjailija ja teatterintekijä Antti Heikkinen on tunnettu sekä tietokirjoistaan että romaaneistaan. Hänen suurin kirjailijaesikuvansa on aina ollut Kalle Päätalo. Suomalaisen autofiktion kiistattoman kuninkaan syntymästä tulee marraskuussa kuluneeksi 100 vuotta. Kirjassaan Kallio-poika – Peilikuvassa Kalle Päätalo (Gummerus) Heikkinen sukeltaa tutkimusmatkalle Kalle Päätalon elämään – sanojen taakse, tekojen, tunnustusten ja muistojen ääreen. Samalla hän pohtii Päätalon merkitystä lukijoille ennen ja nyt.

Mediatiedote: Milja Kauniston uutuus vie vuoden 1900 Pariisiin kuvanveistäjä Ville Vallgrenin jalanjäljille20.9.2019 13:01:09 EESTTiedote

Ennen asettumistaan Etelä-Ranskan maaseudulle kirjailija ja musiikintekijä Milja Kaunisto asui vuosikausia Pariisissa, ja hän tuntee Montmartren kujien kutkuttavan historian. Tulenpunaisessa kabareessa (Gummerus) seurataan Pariisin maailmannäyttelyn pystytystä suomalaisen kuvanveistäjä Ville Vallgrenin ja pahamaineisen Saint-Lazaren naisvankilan vartijakokelas Albert S. Grosjeanin silmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme