Gummerus

Mediatiedote: Supersuosittu luontokuvaaja @soosseli kirjoitti oppaan eläinten kuvaamisesta

Jaa

Kansainvälisesti tunnetun luonto- ja eläinkuvaaja Ossi Saarisen pysäyttävän taianomaiset valokuvat ovat hurmanneet Instagramissa jo yli 155 000 seuraajaa. Hänet tunnetaan kuvapalvelussa nimellä @soosseli. Kirjassaan Luontokuvia - Opi kuvaamaan eläimiä (Gummerus) itseoppinut valokuvaaja opastaa niin vasta-alkajan kuin kokeneemmankin kuvaajan kehittymään ja ottamaan parempia eläinkuvia. Teoksen kuvitus koostuu ilmeikkäistä eläinkuvista, joiden rinnalla hän jakaa kuvausvinkkejä ja kertoo tarinoita kuvauskerroista. Saarinen toivoo kuvien ja kirjan innostavan ihmisiä liikkumaan yhä enemmän luonnossa ja tarkkailemaan kaikkea siellä tapahtuvaa. ”Upea suomalainen luonto vie ajatukset pois muista asioista ja jos pitää silmänsä auki, voi siellä nähdä yhden- jos toisenkinlaisia eläimiä”, Saarinen sanoo.

"Yhtenä toukokuisena iltana arvaukseni osoittautui oikeaksi, kun näin ketunpennun kurkistavan kolojen vieressä olevien vanhojen autonrenkaiden välistä. Vain hetkeä myöhemmin lisää toinen toistaan suloisempia pentuja ilmestyi näkyviin. Laskin niitä olevan yhteensä kuusi. Ne juoksentelivat ympäriinsä ja painivat ja leikkivät keskenään, ja minun oli vaikea päättää mihin suuntaan kuvaisin. Satojen tuloksettomien kettujen etsimiseen käytettyjen tuntien jälkeen tuntui mahtavalta viimein löytää niitä."

”Luonto- ja erityisesti eläinkuvaaminen vaatii paljon aikaa ja asiaan syventymistä. Suurin osa ajasta kuluu eläinten etsimiseen tai odotteluun ja itse kuvaamiseen menee loppujen lopuksi hyvin pieni osa koko ajasta. Suurin osa kuvaamistani eläimistä on aktiivisia pääosin hämärän aikaan, joten kuvaaminen sijoittuu yleensä aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan. Kesällä tämä voi tarkoittaa esim. kahden, kolmen aikaan yöllä heräämistä. Viime kesänä yritinkin jo kääntää unirytmiäni niin, että valvon yöt lähes kokonaan ja nukun päivisin”, Saarinen kertoo.

Luontokuvia-kirjaan on valikoitunut kokoelma Saarisen hellyttäviä ja vaikuttavia eläinkuvia sekä kuvausvinkkejä niin lintujen, oravien, kettujen, supikoirien kuin karhujenkin kuvaamiseen. ”Yritän esittää kuvaamani eläimet eri tavalla kuin ihmiset ovat yleensä tottuneet ne näkemään. Kiireisen arjen keskellä eläimiä ei tule monesti nähtyä kuin vilaukselta, eikä tiedetä, mitä kaikkea ympärillämme oikeasti tapahtuukaan. Kuvieni kautta pystyn tarjoamaan näille kiireisille tai luonnosta vieraantuneille ihmisille helpon "oikotien" luontoon. Laskeudun tai nousen yleensä samalle tasolle eläinten kanssa ja yritän kuvata ne mahdollisimman persoonallisella ja tunteita ja ajatuksia herättävällä tavalla. Puhdas suomalainen luonto herättää myös paljon kiinnostusta ja ihailua ulkomailla. Seuraajistani neljä viidesosaa onkin muualta kuin Suomesta”, Saarinen kertoo eläinkuviensa suosiosta.

Ossi Saarinen
Ossi Saarinen (s.1996) on lahjakas itseoppinut luontokuvaaja. Hän on myös maantieteen opiskelija.

Ossi Saarinen, Luontokuvia - Opi kuvaamaan eläimiä
128 sivua

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt
Rosa-Maria Kari, markkinointiviestinnän tuottaja,
rosa-maria.kari@gummerus.fi, p. 050 477 9332

Kuvat

Ossi Saarinen, kuva: Taneli Lahtinen
Ossi Saarinen, kuva: Taneli Lahtinen
Lataa
Luontokuvia - Opi kuvaamaan eläimiä
Luontokuvia - Opi kuvaamaan eläimiä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Kesän dekkareissa seikkaillaan ympäri maailmaa17.5.2019 13:16:11 EESTTiedote

Gummeruksen kesän jännityskirjakattauksessa on romaaneja sekä uusilta että tunnetuilta tekijöiltä. Entisen ammattisotilaan Seppo Mustaluodon toimintajännärissä Kuoleman safari rymistellään Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Ranskalaisdekkaristi Fred Vargasilta ilmestyy Kolme evankelistaa -sarjan aiemmin suomentamaton helmi Muistoksi käynnistäsi. Dekkariviikko kesäkuussa huipentuu brittitrilleristi Erin Kellyn Helsingin vierailuun 13.–15.6.

Mediatiedote: Helsinki Litissä esiintyvä Nina Lykke kirjoitti satiirin etuoikeutettuun elämään eksyneestä keskiluokasta25.4.2019 11:50:13 EESTTiedote

Tragikoominen kolmiodraama Ei, ei ja vielä kerran ei (Gummerus) nosti norjalaisen Nina Lykken pohjoismaisen kirjataivaan tähdeksi. Romaania on myyty Norjassa huimat 52 000 kappaletta, ja se oli Lykken läpimurtoteos myös Ruotsissa. Kirja kertoo yhteiskunnasta, jossa hetken nautinto on arvoista ylin ja jossa liian paljon ei koskaan ole tarpeeksi. Nina Lykke esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa Savoy teatterissa yhdessä Saara Turusen kanssa perjantaina 17.5. Kirja ilmestyy suomeksi 13.5.

Mediatiedote: Helsinki Litissä esiintyvä kanadalaiskirjailija Kim Thúy jätti Vietnamin venepakolaisena5.4.2019 08:30:00 EESTTiedote

Kim Thúyn omaelämäkerrallinen romaani Ru (Gummerus) kuvaa sodan värittämää lapsuutta Saigonissa, veneellä tehtyä pakomatkaa Siaminlahden yli, elämää täyteen ahdetulla pakolaisleirillä Malesiassa, kotoutumista ranskankieliseen Kanadaan ja autistisen lapsen äidiksi opettelua. Rankoista tapahtumista huolimatta romaani on ylistys elämälle ja sen kauneudelle. Kim Thúy esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa perjantaina 17.5. Häntä haastattelee palkittu esseisti ja kriitikko Silvia Hosseini.

Mediatiedote: Pakkaa reppu ja lähde retkelle!4.4.2019 09:01:00 EESTTiedote

Retkelle! – Vinkit luontoon lähtijälle (Gummerus) on kokeneiden retkeilijöiden Pekka Laineen ja Pertti Rovamon opaskirja kaikille retkeilijöille tai luontoon lähtemisestä haaveileville. Teoksessaan Laine ja Rovamo kertovat, mitä aloittelevan retkeilijän pitää tietää ja osata – ja mitä ei sovi unohtaa. Käytännölliset ohjeet ja upeat kuvat auttavat suunnittelemaan onnistuneen retken tai vaelluksen, jonka voi tehdä mihin tahansa vuodenaikaan.

Ennakkotietoa Gummeruksen kesän ja syksyn 2019 kirjoista3.4.2019 10:04:09 EESTTiedote

Gummeruksen ensi kesän ja syksyn kirjakatalogi on julkaistu. Loppuvuonna ilmestyvissä kirjoissa käsitellään muun muassa koulukiusaamista ja sen pitkiä jälkiä, luontosuhdetta sekä Kalle Päätaloa, jonka syntymästä tulee syksyllä kuluneeksi 100 vuotta. Julkaisemme uutuuskirjat muun muassa Matti Röngältä, Antti Heikkiseltä sekä toukokuussa Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa esiintyviltä Nina Lykkeltä ja Kim Thúylta.

Mediatiedote: 100 suomalaista perhosta on kattava tietopaketti perhoslajien elämästä keväästä syksyyn1.4.2019 09:05:00 EESTTiedote

Kevään kukoistuksen lähestyessä julkaisemme ajankohtaisen perhoskirjan 100 suomalaista perhosta (Gummerus). Kirjaan on valittu sata suomalaista perhoslajia, yleisiä mutta myös harvinaisia – sellaisia, jotka sävähdyttävät ja voivat osua helposti kenen tahansa eteen. Kirjan eläväiset lajiesittelyt innostavat havainnoimaan ja tutustumaan perhosiin sekä muihin luonnon hyönteisiin ja kasveihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme