Gummerus

Mediatiedote: Supersuosittu luontokuvaaja @soosseli kirjoitti oppaan eläinten kuvaamisesta

Jaa

Kansainvälisesti tunnetun luonto- ja eläinkuvaaja Ossi Saarisen pysäyttävän taianomaiset valokuvat ovat hurmanneet Instagramissa jo yli 155 000 seuraajaa. Hänet tunnetaan kuvapalvelussa nimellä @soosseli. Kirjassaan Luontokuvia - Opi kuvaamaan eläimiä (Gummerus) itseoppinut valokuvaaja opastaa niin vasta-alkajan kuin kokeneemmankin kuvaajan kehittymään ja ottamaan parempia eläinkuvia. Teoksen kuvitus koostuu ilmeikkäistä eläinkuvista, joiden rinnalla hän jakaa kuvausvinkkejä ja kertoo tarinoita kuvauskerroista. Saarinen toivoo kuvien ja kirjan innostavan ihmisiä liikkumaan yhä enemmän luonnossa ja tarkkailemaan kaikkea siellä tapahtuvaa. ”Upea suomalainen luonto vie ajatukset pois muista asioista ja jos pitää silmänsä auki, voi siellä nähdä yhden- jos toisenkinlaisia eläimiä”, Saarinen sanoo.

"Yhtenä toukokuisena iltana arvaukseni osoittautui oikeaksi, kun näin ketunpennun kurkistavan kolojen vieressä olevien vanhojen autonrenkaiden välistä. Vain hetkeä myöhemmin lisää toinen toistaan suloisempia pentuja ilmestyi näkyviin. Laskin niitä olevan yhteensä kuusi. Ne juoksentelivat ympäriinsä ja painivat ja leikkivät keskenään, ja minun oli vaikea päättää mihin suuntaan kuvaisin. Satojen tuloksettomien kettujen etsimiseen käytettyjen tuntien jälkeen tuntui mahtavalta viimein löytää niitä."

”Luonto- ja erityisesti eläinkuvaaminen vaatii paljon aikaa ja asiaan syventymistä. Suurin osa ajasta kuluu eläinten etsimiseen tai odotteluun ja itse kuvaamiseen menee loppujen lopuksi hyvin pieni osa koko ajasta. Suurin osa kuvaamistani eläimistä on aktiivisia pääosin hämärän aikaan, joten kuvaaminen sijoittuu yleensä aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan. Kesällä tämä voi tarkoittaa esim. kahden, kolmen aikaan yöllä heräämistä. Viime kesänä yritinkin jo kääntää unirytmiäni niin, että valvon yöt lähes kokonaan ja nukun päivisin”, Saarinen kertoo.

Luontokuvia-kirjaan on valikoitunut kokoelma Saarisen hellyttäviä ja vaikuttavia eläinkuvia sekä kuvausvinkkejä niin lintujen, oravien, kettujen, supikoirien kuin karhujenkin kuvaamiseen. ”Yritän esittää kuvaamani eläimet eri tavalla kuin ihmiset ovat yleensä tottuneet ne näkemään. Kiireisen arjen keskellä eläimiä ei tule monesti nähtyä kuin vilaukselta, eikä tiedetä, mitä kaikkea ympärillämme oikeasti tapahtuukaan. Kuvieni kautta pystyn tarjoamaan näille kiireisille tai luonnosta vieraantuneille ihmisille helpon "oikotien" luontoon. Laskeudun tai nousen yleensä samalle tasolle eläinten kanssa ja yritän kuvata ne mahdollisimman persoonallisella ja tunteita ja ajatuksia herättävällä tavalla. Puhdas suomalainen luonto herättää myös paljon kiinnostusta ja ihailua ulkomailla. Seuraajistani neljä viidesosaa onkin muualta kuin Suomesta”, Saarinen kertoo eläinkuviensa suosiosta.

Ossi Saarinen
Ossi Saarinen (s.1996) on lahjakas itseoppinut luontokuvaaja. Hän on myös maantieteen opiskelija.

Ossi Saarinen, Luontokuvia - Opi kuvaamaan eläimiä
128 sivua

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt
Rosa-Maria Kari, markkinointiviestinnän tuottaja,
rosa-maria.kari@gummerus.fi, p. 050 477 9332

Kuvat

Ossi Saarinen, kuva: Taneli Lahtinen
Ossi Saarinen, kuva: Taneli Lahtinen
Lataa
Luontokuvia - Opi kuvaamaan eläimiä
Luontokuvia - Opi kuvaamaan eläimiä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Psykologisen trillerin mestari Erin Kelly vierailee Suomessa19.3.2019 11:52:17 EETTiedote

Ylistävät arviot saanut ja yksin Britanniassa yli puoli miljoonaa kappaletta myynyt Älä jää pimeään (Gummerus) nosti psykologisen trillerin tähtikaartiin uuden valovoimaisen nimen: Erin Kelly. Kellyn monitahoinen läpimurtoteos käsittelee seksuaalista väkivaltaa sekä rajaa suostumuksen ja kieltäytymisen välillä. Raiskausoikeudenkäynnistä alkunsa saava, yllättävä tapahtumaketju saa lukijan pohtimaan naisen asemaa, valheiden seurauksia ja totuuden monia puolia. Erin Kelly vierailee Helsingissä Dekkariviikolla 13.–15.6.

Mediatiedote: Omakohtainen esikoisromaani kertoo suomalaisgraafikon vuodesta kiinalaisessa pelifirmassa18.3.2019 12:43:43 EETTiedote

Roviollakin työskennellyt Emma Kantanen on Aalto-yliopistosta valmistunut taiteen maisteri, peligraafikko, kuvataiteilija ja kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Nimi jolla kutsutaan öisin (Gummerus) tutustuttaa lukijan pekingiläiseen työ- ja yöelämään. Se on rohkea ja hurja tutkimusmatka vieraaseen kulttuuriin, uusiin ihmissuhteisiin ja identiteettiin puhelimen automaattikääntäjän ja vaistojen toimiessa kompassina.

Mediatiedote: Katriina Huttusen suomennos Morten Strøksnesin Merikirjasta J. A. Hollo -palkintoehdokkaaksi14.3.2019 13:00:00 EETTiedote

Katriina Hutttusen taidokkaasti suomentama norjalaisen Morten A. Strøksnesin Merikirja (Gummerus) on valittu J. A. Hollo -palkintoehdokkaaksi. Merikirja on tarinallista tietokirjallisuutta. Se kertoo kahdesta ystävyksestä, jotka päättävät pyydystää kumiveneestä Lofootteja ympäröivissä syvyyksissä elävän jäähain. Teoksen kiistaton päähenkilö on kuitenkin meille yhä tuntematon valtameri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme